profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc traģiskajām rallija avārijām FIA trešdien sasauks ārkārtas sēdi

Go4speed 07.09.2015 - 14:19 Pēc traģiskajām rallija avārijām FIA trešdien sasauks ārkārtas sēdi
Foto: @NYDailyNews

Nepilnas nedēļas laikā pasauli pāršalkušas vairākas traģiskas rallija avārijas. Vispirms nesen avārijā dzīvību zaudēja kāda rallija ekipāža, bet nesen dzīvību zaudēja kāds franču pilots, kamēr viņa sieva smagā stāvoklī atrodas slimnīcā. Visbeidzot ārkārtīgi traģisks negadījums notika sestdienas vakarā, kad Spānijas rallijā kāda ekipāža, izlidojot no trases, nāvējoši traumēja sešus skatītājus.

Kā ziņo autosport.com, tad FIA prezidents Žans Tods trešdien Ženēvā nolēmis sasaukt ārkārtas sēdi, lai pārrunātu drošības jautājumus rallija sacensībās.

''FIA prezidents Žans Tods nolēmis 9.septembrī sasaukt ārkārtas sēdi, kurā piedalītos FIA komisiju prezidenti. Šīs sēdes mērķis ir pārskatīt nesenos traģiskos negadījumus, kā arī izvērtēt visus iespējamos papildus pasākumus, lai atbalstītu un stiprinātu organizatoru pasākumus attiecībā gan uz skatītāju, gan uz braucēju drošību,'' teikts FIA ziņojumā.

Kā atzina divkārtējais WRC čempions Karloss Sainss, tad viņš apmeklēs traģisko vietu Spānijas rallijā, lai mēģinātu palīdzēt uzlabot drošību.

''Tas vairs nevar notikt. Nezinu to vietu, jo nekad tur neesmu startējis, taču es došos uz turieni, lai saprastu, kas tur notika. Mums vajag, lai drošības mašīnas nepieciešamības gadījumā pieņem smagus lēmumus un atceļ ātrumposmus. Ja viņi redz, ka ir daudz skatītāju, tad ātrumposms ir jāatceļ. WRC un nacionālajos rallijos apstākļi ir apmierinoši, jo ir norobežotas drošības zonas, kur skatītāji nevar atrasties. Taču daudzos mazākos rallijos nav tādu resursu, lai to paveiktu. Līdz ar to, ja šādu resursu nav, kas nevar garantēt drošību, tad ir jāpieņem smagi lēmumi saistībā par šo posmu norisi,'' saka Karloss Sainss.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png