profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vorobjovs: Esam atguvušies no pagājušā gada Latvijas rallija smagās avārijas

Mārtiņš Jankovskis 01.09.2015 - 20:46  Vorobjovs: Esam atguvušies no pagājušā gada Latvijas rallija smagās avārijas
Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks. Foto: Mārtiņš Jankovskis

Kurzemes rallijā pie kārtējās uzvaras šogad tika igauņu sportists Sīms Plangi, kuram sīvā cīņā izdevās apsteigt Jāņa Vorobjova ekipāžu. Kā pēc rallija sarunā ar portālu Go4speed atzina Plangi, kuram šī bija sestā uzvara līdzšinējos sešos rallijos, tad viņš ir priecīgs par šo uzvaru.

''Rallijs bija labs, jo jau pirmajā dienā izdevās iekrāt pārsvaru. Lai arī otrajā dienā mums atkal nācās braukt pirmajiem un tīrīt trasi, mēs paveicām labu darbu un saglabājām pirmo vietu. Jāsaka, ka nevienu brīdi mēs neatlaidām gāzes pedāli. Ātrie ceļi? No sākuma man likās, ka man patīk ātrās sekcijas, taču beigās jāsaka, ka es tajās vietās pārsvarā Jānim zaudēju, bet šaurākās un tehniskākās vietās biju ātrāks par konkurentiem. Pārsteidza tas, ka otrajā aplī ceļi nebija ar lielām špūrēm. Bija patīkami braukt. Kopumā šis bija ļoti labs rallijs,'' priecīgi saka Sīms Plangi.


Sīms Plangi. Foto: ASRT

Jautājot par čempiontitulu, ko igauņu sportists gandrīz jau ir nodrošinājis, Plangi turpina. ''Par to es šobrīd nedomāju, jo viss var notikt. Tartu jāaizvada stabils rallijs, jo man notiek cīņa arī Igaunijas čempionātā. Protams, gribu jau nākamajā posmā nodrošināt abus čempiontitulus, taču par to šobrīd tā ļoti nedomāju – iešu uz starta un centīšos aizvadīt labu un stabilu ralliju.''

Ātri un stabili šajā rallijā brauca Jānis Vorobjovs. Pēc sešiem ātrumposmiem Vorobjova/Mālnieka ekipāža sadeldēja Plangi pārsvaru līdz piecām sekundēm, taču turpinājumā igauņu braucējs nedaudz kāpināja tempu, kas beigās viņam ļāva izcīnīt uzvaru. Neskatoties uz to, Vorobjova ekipāžas ātrums bija ļoti labs. ''Rallija pirmā diena noslēdzās ne tā, kā bija plānots, jo 3.posmā izstumdījām siena ķīpas, bet 4.posmā izbraucām pa grāvi. Otrajā dienā uzņēmām labu tempu, par ko arī liecina rezultāti, jo varējām braukt vienā tempā ar Sīmu Plangi, kas ir ļoti labi. Varu teikt, ka tagad esam atguvušies no pagājušā gada Latvijas rallija smagās avārijas,'' tā Jānis Vorobjovs.

Tikmēr Andris Mālnieks piebilda, ka šoreiz ekipāžai nedaudz pietrūka, lai apsteigtu Plangi. ''Cīnījāmies un centāmies, taču šoreiz nedaudz pietrūka. Žēl, ka kļūmes pirmajā dienā mūsu atstarpi līdz Plangi palielināja. Ja nebūtu šīs kļūdiņas, domāju, ka cīņa otrajā dienā būtu vēl aizraujošāka. Ātrākos laikus uzrādījām gan mēs, gan Sīms Plangi, taču šoreiz viņu apsteigt mums neizdevās. Bija kļūdiņas, tāpēc šoreiz nesanāca. Bet, neko darīt – cīnīsimies tālāk. Taču galvenais, ka mūsu ātrums ir atgriezies un mēs atkal spējam cīnīties par visaugstākajiem rezultātiem.''


Jānis Vorobjovs. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

LRC3 klasē pie uzvaras tika Nikolajs Grjazins, kuram šis bija pirmais Kurzemes rallijs karjerā. Pēc pirmās dienas četriem posmiem līderis bija Kalle Rovanpera, taču turpinājumā sportists saskārās ar tehniskām problēmām un viņam nācās atkāpties uz trešo vietu. ''Rallijs bija ļoti labs. Šo Kurzemes ralliju veicu pirmo reizi. Pirms starta gan brālis, gan tēvs teica, ka rallijs ir ļoti sarežģīts un nereāls, un man viņiem ir jāpiekrīt. Ātrumposmi bija ļoti ātri, tāpēc visu laiku tiem vajadzēja veltīt lielu uzmanību un koncentrēšanos. Arī lēcieni mums sanāca tīri interesanti. Kopumā man šis rallijs no visiem atmiņā palicis viss vairāk,'' portālam atzina Nikolajs Grjazins.


Nikolajs Grjazins. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Otrais šajā klasē palika Emīls Blūms, kurš šo posmu aizvadīja bez lielām kļūdām. ''Rallijs pagāja bez piedzīvojumiem, taču žēl, ka beigās notika tā avārija. Jau sākām braukt Vecpils posmā, kad pēc trīs kilometriem mums tika parādīts dzeltenais karogs, kas nozīmēja to, ka posms ir atcelts. Žēl, ka tā, jo ļoti gribējās nobraukt šo ātrumposmu. Runājot par rezultātu, tad kādas desmit sekundes uz kļūdu rēķinu jau varēja nomest nost, taču cerēt uz kaut ko vēl vairāk šoreiz bija grūti, jo šādā ātrā rallijā cīnīties ar Peugeot ir pagrūti. Taču kopumā ir labi. Strādāsim tālāk,'' tā Emīls Blūms.


Emīls Blūms. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Rallija rezultāti:
1. S.Plangi (Mitsubishi Lancer Evo X) 58:56.95
2. J.Vorobjovs (Mitsubishi Lancer Evo X), +11.34
3. G.Lielkājis (Mitsubishi Lancer Evo IX) +1:22.22
4. S.Travnikov (Mitsubishi Lancer Evo VIII), +1:41.05
5. M.Svilis (Mitsubishi Lancer Evo X), +1:43.37
7. R.Kisiels (Citroen DS3), +2:00.02
8. I.Bulantsev (Mitsubishi Lancer Evo IX), +2:35.07
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png