profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Liepājas Reģionālās slimnīcas virsārsts: Viena cietušā sportista stāvoklis ir ļoti kritisks

Go4speed 31.08.2015 - 14:01 Liepājas Reģionālās slimnīcas virsārsts: Viena cietušā sportista stāvoklis ir ļoti kritisks
Jurijs Kočmars. Foto: rally.ua

Pirmdien Liepājas Reģionālās slimnīcas Intensīvās terapijas nodaļas virsārsts Ivars Krastiņš paziņojis, ka abi rallijā "Kurzeme" cietušie Ukrainas sportisti guvuši smagas galvas traumas, bet viena sportista traumas ir sevišķi smagas un viņa stāvoklis ir ļoti kritisks, ziņo portāls liepajniekiem.lv.

Abi sportisti atrodas mākslīgi izraisītā miegā un tiek mākslīgi elpināti. Viena cietušā stāvoklis ir daudz smagāks - mediķi to raksturo kā ļoti kritisku. Smagāk cietušais sportists bez smagās galvas traumas guvis arī citus lūzumus, kuri gan pašlaik ir "otrajā plānā". Ārsts skaidroja, ka šādas galvas traumas gadījumā pašlaik operācijas nevar līdzēt, taču mediķi mēģina nostabilizēt cietušā stāvokli, lai nepieļautu tālākus bojājumus.


Foto: Mārtiņš Plonis

Atgādināsim, ka sestdien rallija Kurzeme pirmspēdējā ātrumposmā ukraiņu ekipāža Jurijs Kočmars/Sergijs Kovals ar apmēram 160 km/h lielu ātrumu ieslīdēja grāvī, kur auto ieskrēja kokā. Pēc trieciena automašīnai daļēji tika norauts jumts un dugas. Pēc avārijas abi sportisti bija iesprostoti automašīnā, tāpēc, lai viņus atbrīvotu, glābēji viņus izgrieza no automašīnas. Vēlāk abi braucēji smagā stāvoklī tika nogādāti slimnīcā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png