profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis/Šimins aizvada testus ar jauno 'Subaru Impreza' (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 21.07.2015 - 01:37 Sirmacis/Šimins aizvada testus ar jauno 'Subaru Impreza' (FOTO)
Foto: No komandas personīga arhīva

Ceturtdien SRT rallija komandas ekipāža Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins aizvadīja pirmos testus ar jauno ''Subaru Impreza'' modeli, kas ir sagatavots jaunajai Baltic Open klasei, kas paredzēta pilnpiedziņas standarta automašīnām. Atgādināsim, ka šī klase ir izveidota ar mērķi dot iespēju piedalīties rallija sacensībās par nesalīdzināmi zemākām izmaksām, izmantojot vienkāršāku tehniku.


Foto: No komandas personīga arhīva

Kā pēc testiem portālam Go4speed atzina Ralfs Sirmacis, tad sajūtas ar šo jauno Subaru esot interesantas, jo auto ir pavisam savādāks. ''Sākumā bija nedaudz dīvainas sajūtas, jo auto ir pilnīgi jauns - tikko nocelts no pacēlāja, tāpēc pagāja zināms laiks, kamēr atradām kaut cik labus regulējumus,'' iesāk Ralfs Sirmacis.


Foto: No komandas personīga arhīva

''Dienas garumā jau atradām optimālus regulējumus, ar kuriem varēsim sākt nākamos testus. Protams, ir daudz mazu sīkumu, kas ir jāpilnveido vai jānovērš, bet tas ir tikai normāli, jo auto ir pilnīgi jauns. Ja man jāsalīdzina braukšana ar Evo un šo Subaru, tad ar Subaru ir nedaudz grūtāk, taču to ietekmē daudz faktoru – standarta kompjūters, standarta motors bez antilāga, standarta kārba un citas lietas. Vadāmība? Beigās atradām tādus regulējumus, ka bija patīkami braukt, taču vēl piestrādāsim, lai varētu pabraukt vēl ātrāk. Uzskatu, ka, ja šis auto būs saregulēts ļoti labi, kā arī tam tiks novērstas visas mazās bērnu slimības, tad ar šo auto LRČ var iebraukt Top 10 vai pat Top 5 absolūtajā ieskaitē. Pats auto paātrinās ļoti labi, arī bremzes ir ļoti labas, taču ir lietas, kas apgrūtina braukšanu – visu laiku jābrauc lielos apgriezienos un jāspiež sajūgs. Vēl interesanta lieta ir tā, ka auto ir ļoti kluss. Braucot tu dzirdi tikai stūrmani un kā akmeņi sitās pa apakšu,'' smejot nosaka Sirmacis.


Foto: No komandas personīga arhīva

Arī Sirmača stūrmanis Artūrs Šimins atzīmēja, ka auto esot ļoti kluss. Tāpat Artūrs atzina, ka viņš šajā auto jūtas ļoti droši. ''Iekāpjot šajā auto, tur viss ir pavisam citādāk. Mani pārsteidza auto plašums, kas ir lielāks nekā Evo IX. Arī drošības sajūta, sēžot šādā auto, man bija daudz lielāka. Šis ir standarta auto, kas atbilst jaunajai RK1 klasei, kurā brauca Kaspars Kaņeps-Kalniņš. Šajos testos mēģinājām atrast un novērst bērnu slimības. Arī es varu atzīmēt to, ka šajā auto vispār nevar dzirdēt dzinēju. Lai arī auto ir taisnā izplūde, iet tas ļoti klusi, jo tur nav nekādu kompjūteru. Bija lieliska diena un lieliska pieredze,'' saka Artūrs Šimins.


Ralfs Sirmacis, Ģirts Krūzmanis un Artūrs Šimins. Foto: No komandas personīga arhīva

Nākamais starts Sirmacim/Šiminam paredzēts jau nākamajā nedēļas nogalē, kad Čehijā notiks nākamais ERČ posms, uz kuru komanda dosies jau pirmdien, lai otrdien Čehijā vēl aizvadītu testus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png