profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Plangi piektā uzvara Latvijas rallija čempionātā, Vorobjovs 300 Ezeru rallijā finišē trešais

Go4speed 08.08.2015 - 20:17 Plangi piektā uzvara Latvijas rallija čempionātā, Vorobjovs 300 Ezeru rallijā finišē trešais
Sīms Plangi. Foto: rally-video.eu

8. augustā Lietuvā, Zarasai un Visaginas pilsētu apkārtnē, tika aizvadīta 300 Ezeru rallija otrā diena, kurā uzvaru izcīnīja Sīms Plangi, par 18 sendundēm apsteidzot lietuvieti Vaidotas Žala, kurš šodien rādīja lielisku sniegumu un uzvarēja piecos no septiņiem ātrumposmiem. Trešajā vietā un ātrākais starp latviešu braucējiem finišā bija Jānis Vorobjovs, kurš uzvarētājam piekāpās par 35,4 sekundēm.

Dienas pirmajā ātrumposmā ātrākais bija Plangi, kuram tikai 1,7 sekundes zaudēja otrajā vietā esošais Vorobjovs. Trešais laiks Vaidotas Žala. Jāpiemin, ka šis ātrumposms tika apturēts pēc ekipāžas Nr.15 Jaunzems/Innuss avārijas un vēlāk tas turpinājās pārbrauciena režīmā.

Jānis Vorobjovs. Foto: Dace Janova 

Sestajā ātrumposmā ātrāko laiku uzrādīja Žala, atstājot aiz sevis Švedas, Plangi un Vorobjovu. Pēc šī ātrumposma Žala bija pietuvojies Vorobjovam un atpalika vairs tikai 1,7 sekundes. Jau nākamajā ātrumposmā Žala apsteidza Vorobjovu, atkal uzvarot ātrumposmā. Žala bija pietuvojies arī rallija līderim Plangi, atpaliekot vairs tikai 19,6 sekundes. Septītajā ātrumposmā izstājās arī divi ātri lietuviešu braucēji - Čapkauskas un Notkus. 

Arī 8. ātrumposmā ātrākais bija Žala, pietuvojoties Plangi par vēl trīs sekundēm. Tikmēr Vorobjovs turpināja lēnām attālināties no abiem priekšā braucošajiem pilotiem. Pēc 8. ātrumposma finiša kūleni piedzīvoja Vorobjova galvenais konkurents Lietuvas čempionāta 2. ieskaites klasē - krievu pilots Igors Bulantsevs. 


Bulantsevs pēc avārijas. Foto: www.4rally.eu

Devītajā ātrumposmā savu meistarību pierādīja Plangi, uzvarot sarežģītajā asfalta ātrumposmā. Žala atpalika jau nepilnas 20 sekundes, kamēr Vorobjovs bija jau 30 sekunžu attālumā no līdera.  

10. ātrumposms tika atcelts jau dienas sākumā, dēļ 2 minūšu intervāla starp autmašīnām lielo putekļu dēļ. 11. ātrumposms pagāja bez izmaiņām, savukārt noslēdzošais ātrumposms tika aizvadīts uz ezera salas Zarasai pilsētā daudzu simtu skatītāju klātienē. Tikai 2 kilometrus garajā ātrumposmā uzvaru svinēja Benediktas Vanagas ar Subaru WRC automašīnu. 

Sīmam Plangi šī bija jau piektā uzvara Latvijas rallija čempionātā, kamēr Jānis Vorobjovs izcīnīja otro vietu LRC2 klasē, bet trešais palika Lietuvietis G.Šlepikas. Jānis Vorobjovs svinēja ceturto uzvaru pēc kārtas Lietuvas rallija čempionāta 2. ieskaites klasē. 


Kūleni piedzīvot izdevās arī Kulbergam. Foto: Facebook

Tikmēr LRC3 klasē turpinājās cīņa starp Nikolaju Grjazinu un Emīlu Blūmu. Grjazins Blūmam izrādījās nesaķerams un dienas beigās abus šķīra 46,7 sekundes. Trešo vietu šajā klasē izcīnīja Mārtiņš Sesks, kurš rādīja stabilu sniegumu un dienas beigās viņš no uzvarētāja atpalika divas minūtes un deviņas sekundes. Četrus ātrumposmus šajā dienā nobrauca arī pirmajā dienā avarējušais Toms Lielkājis, sestajā ātrumposmā uzrādot pat 2. ātrāko laiku klasē.

LRC1 klasē ar 30 sekunžu pārsvaru pār Berķi uzvaru svinēja Guntis Lielkājis, kamēr trešo vietu izcīnīja Elviss Hermanis, zaudējot vairāk nekā 4 minūtes. Guntim Lielkājim 7. vieta absolūtajā vērtējumā un otrs labākais laiks starp latviešu braucējiem. 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png