profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas rallija čempionāts pusē; 300 Ezeru rallijā LRČ ieskaitē startēs 28 ekipāžas

Go4speed 29.07.2015 - 00:40 Latvijas rallija čempionāts pusē; 300 Ezeru rallijā LRČ ieskaitē startēs 28 ekipāžas
Rolands Jaunzems 300 Ezeru rallijā turpinās startēt zem Vorobjovs Racing karoga. Foto: Vilius Urbonas

7. un 8.augustā Lietuvā norisināsies "300 Ezeru rallijs" ("300 Lakes Rally"), kura ietvaros notiks arī sestais Latvijas rallija čempionāta posms un trešais Baltkrievijas čempionāta posms. Pavisam kopā dalību šajā rallijā apstiprinājušas 85 ekipāžas, no kurām 28 startēs Latvijas čempionāta ieskaitē. Zem Latvijas karoga šajā rallijā uz starta izies 17 ekipāžas.

Divās dienās sportistiem būs jāveic 12 ātrumposmi, kas kopā sastādīs 142 kilometrus. Ar pirmo numuru trasē dosies Vitauta Šveda/Žilvina Sakalauska ekipāža, kamēr otrais starta numurs piešķirts Ramūna Čapkauska ekipāžai. Jānim Vorobjovam/Andrim Mālniekam ticis piektais starta numurs. Ar desmito numuru startēs Jānis Berķis/Edgars Čeporjus, 15. numurs ir Rolandam Jaunzemam/Aleksandram Innusam, bet 18.starta numurs piešķirts Guntim Lielkājim/Vilnim Miķelsonam.


Foto: Vilius Urbonas

Šobrīd grūti pateikt, kurš no baucējiem varētu būt galvenais favorīts uz uzvaru absolūtajā ieskaitē, taču bez pašmāju braucējiem šajā posmā noteikti ātri būs igauņi Sīms Plangi un Kaspars Koitla. Protams, pie favorītiem jāpieskaita arī Vorobjova ekipāža, kura šajā rallijā triumfēja pagājušajā gadā. 

LRC3 klasē Latvijas rallija čempionāta ieskaitē uz starta izies septiņas ekipāžas. Interesanti būs pavērot, kā šajā posmā veiksies Tomam Lielkājim, kurš debitēs pie ''Peugeot 208 R2'' stūres.


Par pārsteigumu LRC3 ieskaites kopvērtējumā parūpējies Nikolajs Grjazins. Foto: Sports Racing Technologies

Latvijas rallija čempionāts pusē 
300 ezeru rallijs būs jau piektais no 8 Latvijas rallija čempionāta posmiem. No aizvadītajiem četriem posmiem trīs norisinājās ziemā. "LRC1" klasē līderis ir Guntis Lielkājis, kuram 12 punktus zaudē Jānis Berķis. Divos no četriem rallija posmiem Berķim neizdevās sasniegt finišu. Trešais šobrīd ir krievu sportists Aleksejs Ostaņins, kurš ir startējis tikai ziemas rallijos. 

Nepārspējams "LRC2" klasē šobrīd ir igaunis Sīms Plangi, kurš ir uzvarējis visos četros šīs sezonas rallijos. Otro pozīciju ieņem pagājušā gada čempions Jānis Vorobjovs, kurš līdzšinējos posmos izcīnījis divas trešās un vienu otro vietu. Trešo pozīciju ieņem Mārtiņš Svilis, kurš aizņemtības dēļ startējis tikai ziemas rallijos, taču plāno atkal iziet uz starta Kurzemes rallijā. 

Arī šogad vienas no sīvākajām cīņām norisinās "LRC3" klasē, kur tabulas augšgalā atrodas Ralfs Sirmacis, kurš šosezon paralēli startē arī Eiropas rallija čempionātā. Līdz šim Sirmacis Latvijas čempionātā izcīnījis divas uzvaras, bet divas reizes viņš bija otrais. Nedaudz negaidīti, bet otrajā vietā šobrīd atrodas debitants Nikolajs Grjazins, kurš Sirmacim zaudē 26 punktus. Trešais ir "LMT Autosporta Akadēmijas" pilots Emīls Blūms. 

Grupā "RK1" līderis ir Mihails Skripņikovs, kuram tikai trīs punktus zaudē Edgars Balodis. Abi braucēji līdz šim izcīnījuši pa divām uzvarām. Trešais ir vēl viens krievu braucējs Petrs Turkins, kurš piedalījies vien divos rallijos. Jaunajā Grupā "RK2" pēc viena posma 1. vietā atrodas Kaspars Kaņeps-Kalniņš. Savukārt Junioru ieskaitē līderis ir Ralfs Sirmacis. 

Ar visu "300 Lakes Rally" dalībnieku sarakstu var iepazīties ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png