profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grjazins: Sākt staigāt varēšu pēc sešiem mēnešiem

Mārtiņš Jankovskis 23.07.2015 - 22:43 Grjazins: Sākt staigāt varēšu pēc sešiem mēnešiem
Foto: FIA ERC

11.jūlija vakarā autoceļa Rīga-Veclaicene 92. kilometrā notika smaga autoavārija, kurā notika divu automašīnu frontāla sadursme. Kā vēlāk noskaidrojās, tad avārijā cieta Vasīlijs Grjazins un viņa stūrmanis Dmitrijs Lebediks, kuri devās uz Alūksni, lai pēc tam dotos uz Igaunijas rallijsprintu. Pēc avārijas tika ziņots, ka Grjazinam ir abu kāju lūzumi, kā arī iekšējo orgānu sasitumi.

Pēc avārijas Grjazins vairākas dienas pavadīja reanimācijā, kur viņa stāvoklis tika vērtēs kā smags, bet stabils. Tikmēr viņa stūrmanis Dmitrijs Lebediks šajā negadījumā neguva nopietnas traumas un no slimnīcas tika izrakstīts.

Kā nesen portālam pastāstīja Lebediks, tad avārija notika ļoti ātri un negaidīti. ''Tas notika ātri. Mēs braucām lejā no kalna, kad tobrīd redzējām, ka pretim arī no kalna lejā brauc smagā automašīna. Taču pēc pāris sekundēm mēs ieraudzījām mūsu joslā automašīnas gaismas, kuras strauji tuvojās. Distance līdz pretim braucošajai mašīnai, kura tobrīd neatļautā vietā veica apdzīšanu, bija kādi 30 – 40 metri. Vasīlijs centās izvairīties no sadursmes un griez stūri pa labi, taču to pašu darīja arī otra mašīna, pēc kā sekoja spēcīgs trieciens,'' nepatīkamo notikumu atceras Dmitrijs Lebediks.


Vasīlijs Grjazins. Foto: No sportista privātā arhīva

Lai arī Grjazins ir krievu tautības sportists, kurš vairākus gadus brauc latviešu SRT komandā, viņš ir viens no draudzīgākajiem un atsaucīgākajiem rallija pilotiem, kuru šo rindu autors ir saticis. Līdz šim katra saruna ar Grjazinu ir aizvadīta ar humoru un labā noskaņojumā. Arī šoreiz, pajautājot sportistam, kā viņam klājas, Grjazins draudzīgi atbild: ''Čau. Man iet labi, un kā tev?''

Šobrīd sportists ir pārvests no reanimācijas uz parasto palātu, taču vēl Grjazinam nav veikta kāju operācija, jo to šobrīd neatļauj veikt viņa veselības stāvoklis. ''Man iet labi, tikai ārsti saka, ka uz kājām varēšu nostāties pēc sešiem mēnešiem... Ceru, ka viss būs kārtībā,” saka Vasīlijs Grjazins.

''Avārijas rezultātā man ir lauzts deguns, smadzeņu satricinājums un atsisti iekšējie orgāni. Tieši šo problēmu dēļ ārsti negrib veikt kāju operāciju. Kad nostabilizēsies veselība, tad arī tiks veiktas nepieciešamās operācijas.”

Pēc avārijas ļoti daudz rallija līdzjutēju, sportista draugi un cilvēki no malas sportistam veltīja labus vārdus. Sociālajos tīklos tika izveidots ''hashtag'' jeb tēmturis - #VasyaGetWell, kā arī tika izgatavotas uzlīmes, kuras sportisti un līdzjutēji Igaunijas ERČ rallijā līmēja uz savām automašīnām.


Foto: Francois Flamand / DPPI

Grjazins atzina, ka fanu atbalsts viņam ļoti palīdz. ''Tu nevari iedomāties, kā visi šie labie vēlējumi man palīdz. Pilnīgi jūtu, ka spēju ātrāk veseļoties. Liels paldies Jums visiem,'' nobeidz Grjazins.

#VasyaGetWell
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png