profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Utenas rallijā ar 'Mitsubishi Colt' uzvar Lukjaņuks, Vorobjovam uzvara klasē

Go4speed 13.06.2015 - 16:32 Utenas rallijā ar 'Mitsubishi Colt' uzvar Lukjaņuks, Vorobjovam uzvara klasē
Aleksejs Lukjaņuks. Foto: Alfonsas Rakauskas

Ar krievu sportista Alekseja Lukjaņuka uzvaru noslēdzies Utenas rallijs. Lukjaņukam 44,8 sekundes zaudēja lietuviešu sportists Vitautas Švedas. Trešais finišā vēl viens lietuviešu sportists Ramūnas Čapkauskas. Pirmajā desmitniekā sacīkstes noslēdza veselas trīs latviešu ekipāžas - Jānis Vorobjovs, Guntis Lielkājis un Gatis Vecvagars, no kuriem augstākais rezulāts Vorobjovam - ceturtā vieta absolūti un uzvara N4 klasē. 

Pēc pirmās dienas līderis bija Martinas Samsonas, kurš par nepilnām 22 sekundēm apsteidza Vitautu Švedas. Viņš spēja uzrādīt ātrāko rezultātu arī otrās dienas pirmajos trīs ātrumposmos un rezultātā kopvērtējumā par 30 sekundēm apsteidza Lukjaņuku, kurš bija apsteidzis Švedas un pakāpies uz otro vietu. Ceturtais pēc pirmajiem trim ātrumposmiem bija Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks. Trešajā klasē joprojām līderis bija Toms Lielkājis.


Toms Lielkājis. Foto: Samsonas Motorsport RALLY UTENA

Ceturtajā posmā no ceļa noskrēja līderis Samsonas, kurš nolauza riteni un bija spiests izstāties. Tas uz pirmo vietu ļāva pakāpties Lukjaņukam, uz otro Švedas, bet uz rešo – Vorobjovam.


Guntis Lielkājis. Foto: Samsonas Motorsport RALLY UTENA

Diemžēl devītajā ātrumposmā Vorobjova automašīnai bija problēmas ar turbīnu, kas neļāva ātrumposmu veikt ātrāk par 100 km/h. Tas ekipāžu kopvērtējumā no trešās vietas atsvieda uz ceturto pozīciju, līderim Lukjaņukam zaudējot divarpus minūtes. Sestais tobrīd kopvērtējumā Guntis Lielkājis, bet septītais Gatis Vecvagars.  

Pēc devītā ātrumposma par izstāšanos tehnisku iemeslu dēļ paziņoja Vorobjova galvenais konkurents N4 klasē (klase 3) Deividas Jocius, nodrošinot Vorobjovam stabilu pārsvaru pār tuvāko sekotāju klasē. Jocius izstāšanās par vienu vietu uz augšu ļāva pakāpties Guntim Lielkājim un Gatim Vecvagaram.


Foto: Samsonas Motorsport RALLY UTENA

Atlikušajos divos ātrumposmos kopvērtējumā nekas būtiski nemainījās. Uzvaru ar jaudīgo un pārbūvēto "Mitsubishi Colt" izcīnīja Lukjaņuks. Otro vietu izcīnīja Švedas, bet trešais - Ramūnas Čapkauskas. Ar pārliecinošu uzvaru klasē un ceturto vietu kopvērtējumā ralliju noslēdza Vorobjovs. Arī Tomam Lielkājim pārliecinoša uzvara R2 klasē, kurš šajā rallijā piedzīvoja ne vienu vien elpu aizraujošu situāciju. Trešā vieta R2 klasē Daņilam Belokoņam. 

Rally Utena neoficiālie rezultāti:
1. A. Lukjaņuks 1:11:33.5 
2. V. Švedas +44,8
3. R.Čapkauskas +2:29,0
4. J. Vorobjovs +2:58,6
5. G.Lielkājis +3:44,3 
6. G.Vecvagars +4,54,3
....
19. T.Lielkājis +9:06,6
30. D.Belokoņs +13:00,3

Ar visiem rezultātiem var iepazīties ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png