profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blūms: Nekas traks nav noticis, taču nevarēju savākties pēc negadījuma treniņos

Go4speed 05.06.2015 - 12:32 Blūms: Nekas traks nav noticis, taču nevarēju savākties pēc negadījuma treniņos
Emīls Blūms/Reinis Vilsons. Foto: Jorge Cunha / DPPI

Portugālei piederošajās Azoru salās ceturtdien sākās Eiropas rallija čempionāta posms ''SATA Rally Azores”, kurā piedalās arī divas Latvijas ekipāžas – ''LMT Autosporta Akadēmijas” pārstāvji Emīls Blūms / Reinis Vilsons, kā arī „Sports Racing Technologies” pārstāvošie Ralfs Sirmacis / Artūrs Šimins. Pēc pirmās dienas Sirmacis ir līderis Eiropas junioru čempionāta vērtējumā, bet Blūms šajā ieskaitē ir devītais, kamēr Vasīlijs Grjazins trešajā ātrumposmā noskrēja no ceļa.

Sacensību pirmajā dienā sportistiem bija jāveic kvalifikācijas ātrumposms, kā arī pirmie trīs sacensību ātrumposmi. Lielisku ātrumu uzrādīja pēdējo trīs gadu Latvijas čempions autorallijā R2 klasē Ralfs Sirmacis, kurš pēc pirmās dienas atrodas dalītā pirmajā vietā.


Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins. Foto: Jorge Cunha / DPPI

Ar Ford Fiesta R2 startējošā ''LMT Autosporta Akadēmijas” ekipāža Emīls Blūms / Reinis Vilsons dienu uzsāka ar piedzīvojumiem. Jau treniņos lielā ātrumā tika taranēta siena, un tikai par mata tiesu ekipāža izvairījās no nopietnas avārijas. Tas pamatīgi iedragāja Blūma pārliecību, un pirmā diena tika pavadīta saudzīgā režīmā. Pēc aizvadītajiem trim ātrumposmiem Emīls ir devītais Eiropas junioru čempionāta vērtējumā, 23.5 sekundes aiz līdera Sirmača.

''Sliktākais, ko tagad varētu izdarīt, ir meklēt attaisnojumus, vai tieši otrādi – priecāties par devīto vietu. Patiesībā rezultāts nav spīdošs, bet arī nekas traks nav noticis,” atklāts ir Emīls Blūms. ''Problēma ir galvā – nevarēju savākties pēc negadījuma treniņos. Jācenšas tikt galā ar šo psiholoģisko problēmu, lai rītdien varu visu sākt no jauna. Trase ir ļoti interesanta, un prasa precīzu stenogrammu – tas man ļoti patīk. Tagad tikai jāatbrīvojas un jācenšas šis lieliskais rallijs izbaudīt – tad rezultāts atnāks pats no sevis!”


Emīls Blūms/Reinis Vilsons. Foto: Jorge Cunha / DPPI

"Pirmā diena iesākās jautri, jo, dodoties uz kvalifikācijas posmu, mūsu mašīnai uz šosejas atvērās motora pārsegs, kurš sasita priekšējo stiklu. Taču, neskatoties uz to, spējām kvalifikācijā uzrādīt ātrāko laiku. Turpinājumā gāja labi, lai arī vietām pieļāvu kļūdas. Otrais posms bija ļoti ātrs, bet trešais posms bija ļoti šaurs un lēns. Gāja grūti, bet priekš pirmās reizes uzskatu, ka ir labi. Piektdien brauksim tādā pašā tempā un tad, vadoties pēc rezultātiem, skatīsimies, vai varam neadaudz braukt lēnāk vai mums jābrauc ātrāk,'' tā Ralfs Sirmacis.

Piektdien sportistiem jāaizvada astoņi ātrumposmi ar kopējo garumu 101 kilometrs, bet rallijs noslēgsies sestdien ar pēdējiem sešiem ātrumposmiem, kuru kopējais garums arī būs 101 kilometrs.

Azoru salu rallija rezultāti junioru ieskaitē pēc pirmās dienas:
1. Ralfs Sirmacis / Artūrs Šimins (Latvija, Peugeot 208) 18:38.4
1. Chris Ingram / Gabin Moreau (Lielbritānija, Peugeot 208) +0.0
3. Emil Begkvist / Joakim Sjoberg (Zviedrija, Opel Adam) +3.4
4. Steve Rokland / James Aldridge (Norvēģija, Peugeot 208) +7.4
5. Diogo Gago / Jorge Carvalho (Portugāle, Peugeot 208) +14.2
6. Marijan Griebel / Stefan Clemens (Vācija, Opel Adam) +17.4
9. Emīls Blūms / Reinis Vilsons (Latvija, Ford Fiesta) +23.5
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png