profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Utenas rallijs pārsteidz ar grandiozu starta sarakstu un interesantām balvām (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 05.06.2015 - 11:32 Utenas rallijs pārsteidz ar grandiozu starta sarakstu un interesantām balvām (FOTO)
Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks. Foto: Pirelli Motorsport Baltics

Nākamajā nedēļas nogalē startēs vienas no vērienīgākajām rallija sacīkstēm Baltijas valstīs – “Rally Utena”, kuras rīko lietuviešu rallija braucējs Martins Samsonas. Jau pirms pāris mēnešiem sportists solīja, ka šovasar Lietuvā notiks ļoti vērienīgs rallijs ar plašu un spēcīgu dalībnieku sarakstu, un, kā izskatās, tad starta saraksts tiešām ir gana kupls.


Gatis Vecvagars. Foto: Alfonsas Rakauskas

Pavisam kopā sacensībās startēs 23 rallijsprinta dalībnieki un 91 rallija ekipāža. Uzreiz jāsaka, ka šajā rallijā startēs daudz ekipāžas, kuras pirms tam nekad nav startējušas Baltijā, taču ļoti skaļu uzvārdu nav. Bez Baltijas valstu sportistiem būs arī pārstāvji no Krievijas, Balkrievijas, Polijas, Īrijas, Nīderlandes, Skotijas, Somijas, Lībijas un arī no ASV.


Šis īru sportists trasē dosies ar Mini WRC automašīnu. Foto: www.ulsterrally.com

''Rallijs būs grandiozs, jo gan sportistiem, gan arī skatītājiem būs ko redzēt. Ātrumposmi ir ļoti interesanti – gan šauri, gan ātri, gan plati, gan pa mežu ceļiem, gan gar ezeriem. Tie, kuri šeit ir bijuši ziemā, tie zina, kādi ir ceļi, bet vasarā tie ir pavisam savādāki, labāki,'' sarunā ar portālu Go4speed pastāstīja rallija direktors Vidmantas Bagužinskas. Kā atzina direktors, tad ātrākajiem sportistiem būs vērtīgas balvas. ''Ātrākās ekipāžas nesaņems naudas čekus, kurus pēc tam varēs apmainīt pret naudu un iztērēt sīkumiem. Par iegūto naudas summu ātrākajiem braucējiem būs iespēja veikt auto uzlabojumus vai iegādāties nepieciešamās lietas sporta automašīnai pie Samsonas Racing. Tā kā gaidam jūs Utenā, jo no šī rallija neviens neaizbrauks apvainojies vai sliktā omā.''


Vitautas Švedas. Foto: R.A.Rally Photos

Pirmais starta numurs piešķirts Vitautam Švedam, otrais trasē dosies Vaidotas Žala, bet trešais – Ramūnas Čapkauskas. Kā piektais trasē dosies krievu sportists Aleksejs Lukjaņuks, kurš brauks ar ''Mitsubishi Colt'', kas ir aprīkots ar ''Evo IX'' dzinēju, kā arī citiem uzlabojumiem, kas šo auto padara ļoti ātru.


Lukjaņuks trasē dosies ar šo auto. Foto: Ilya Fedorov

No latviešu rallija braucējiem devītais starta numurs piešķirts Jānim Vorobjovam/Andrim Mālniekam. 19.trasē dosies Gatis Vecvagars, 26.starta numurs piešķirts Rolandam Jaunzemam/Aleksandram Innusam, 29. Guntim Lielkājim/Vilnim Miķelsonam, 48.starta numurs būs Tomam Lielkājim/Tomam Pirktiņam, bet ar 50.starta numuru trasē dosies Mārcis Ķenavs/Gatis Cimdiņš, kuri brauks ar Fiat automašīnu. 70.trasē dosies Daņila Belokoņs/Toms Freibergs, 86. numurs piešķirts Tomam Bindem/Aigaram Eglājam, 89.Arnim Alksnim/Armandam Pārupem, bet 90.trasē dosies Oskars Laze/Gints Pētersons.


Poļu sportists Jaroslavs Koltuns trasē dosies ar Fiesta R5. Foto: ewrc.cz

Divās dienās sportistiem būs jāveic 11 ātrumposmi, kas kopā sastādīs 143 kilometrus. Pirmajā dienā braucējiem būs jāveic trīs ātrumposmi ar kopējo garumu 42 kilometri.

Kā atzina rallija organizators Martinas Samsons, tad viņš ar savu komandu grib sarīkot tādu ralliju, pēc kura sportisti vēlētos uz to atgriezties.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png