profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas rallijā dzīvību zaudējušie cilvēki ralliju vēroja neparastā skatīšanās vietā

Go4speed 01.06.2015 - 14:46 Igaunijas rallijā dzīvību zaudējušie cilvēki ralliju vēroja neparastā skatīšanās vietā
Foto: Karli Saul

Joprojām turpinās visu apstākļu noskaidrošana saistībā ar traģisko avāriju Igaunijas Harju rallijā, kad noslēdzošajā ātrumposmā Sanders Sepps/Ants Ustala noskrēja no ceļa un iebrauca skatītājos. Diemžēl avārijas rezultātā bojā gāja trīs skatītāji. Kā vēlāk noskaidrojās, tad dzīvību zaudēja 41 gadu vecais rallija braucējs Janeks, 25 gadus vecs mehāniķis un viņa 25 gadus vecā draudzene.


Foto: Karli Saul

''Tas ir skumjš notikums autosportā. Izsaku visdziļāko līdzjūtību upuru ģimenēm un viņu tuviniekiem. Ļoti ceru, ka mēs drīz zināsim precīzus šīs avārijas iemeslus, lai varētu izdarīt secinājumus un lai nekas tāds neatgadītos nākotnē. Drošība autosportā ir ļoti svarīga. Gan vietējā federācija, gan FIA daudz strādā, lai uzlabotu drošības pasākumus. Autosports ir bīstams, tāpēc mūsu uzdevums ir panākt to, lai tas būtu pēc iespējas drošāks gan dalībniekiem, gan skatītājiem,'' portālā autosport.ee saka Igaunijas autosporta federācijas prezidents Ari Vatanens.

Tikmēr Igaunijas autosporta federācijas preses sekretārs Margus Kīvers oficiāli apstiprināja, ka šajā negadījumā dzīvību zaudēja rallija braucējs Janeks Jelle un viņa mehāniķis ar savu draudzeni. ''Igaunijas autosporta federācija izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm. Federācija sadarbosies ar policiju, lai noskaidrotu visus šīs traģēdijas apstākļus.''


Šādi, iespējams, notika minētā avārija. Foto: sport.postimees.ee

Kā ziņo sport.postimees.ee, tad pēc tam, kad Janeks Jelle izstājās no šī rallija, viņš ar savu stūrmani, mehāniķi un mehāniķa draudzeni devās vērot ralliju. Ja vairums skatītāju devās vērot tramplīnu, tad minētā kompānija esot izvēlējusies vietu, kas nav bijusi parasta skatīšanās vieta. Kā atzina rallija eksperti, tad šajā vietā, kuru minētā kompānija izvēlējās, varēja pārraudzīt lielu trases posmu pirms tramplīna, kurā varēja redzēt, kā ekipāžas lielā ātrumā veic samērā taisnu ceļa posmu, kas vietām esot bijis tehniski sarežģīts. Diemžēl šoreiz neviens nevarēja iedomāties, ka nelaime un avārija notiks pirms tramplīna, kur tobrīd ralliju vēroja minētā kompānija.


Janeka ekipāža minētajā rallijā pirms izstāšanās. Foto: Urmo Luts

Tikmēr sport.delfi.ee ziņo, ka par saistīto negadījumu Igaunijas Ziemeļu rajona prokuratūra ir ierosinājusi krimināllietu, kas attiecas uz punktu, kur, iespējams, nolaidības dēļ cilvēki ir zaudējuši dzīvību. Šobrīd turpinās pierādījumu vākšana un liecinieku uzklausīšana.

Tikmēr zemāk redzemajā video redzams, kādā ātrumā sporta automašīnas traucās negadījuma vietā. 

Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png