profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Balodis: Ieraugot igauņu ekipāžu pēc avārijas, sapratu, ka nav labi (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 19.05.2015 - 21:48 Balodis: Ieraugot igauņu ekipāžu pēc avārijas, sapratu, ka nav labi (FOTO)
Foto: Edgars Balodis

Diemžēl šī gada Talsu rallijā tika piedzīvotas vairākas avārijas, no kurām divas bija īpaši smagas, kurās cieta jaunie igauņu sportisti. Pēc astotā ātrumposma LRC3 klasē trešajā vietā bija Karls Martins Volvers, taču devītajā posmā jaunais pilots nenovaldīja savu auto, nobrauca no ceļa un ielidoja kokos. Diemžēl šajā negadījumā cieta Volvera stūrmanis, kurš salauza pleca lāpstiņu.

Taču pēc dažām stundām pienāca vēl viena slikta ziņa, jo smagu avāriju piedzīvoja Keneta Seppa ekipāža, pēc kuras gan pilots, gan stūrmanis tika nogādāti slimnīcā. Kā pirmie avarējušajai ekipāžai palīdzēja Edgars Balodis/Inese Akmentiņa, kuri beigās Latvijas čempionāta ieskaitē izcīnīja otro vietu RK1 klasē.


Foto: Krists Andersons

"Šī ekipāža brauca pirms mums. Pēc avārijas viņiem sniedzām pirmo palīdzību, līdz atbrauca ātrā palīdzība. Bija pasmagi. Seppam, cik vēlāk servisa parkā noskaidroju, tika konstatēts liels smadzeņu satricinājums. Kad piesteidzāmies klāt, viņš nevarēja tikt vaļā no drošības jostām. Bija zaudējis arī redzi uz kādām piecām minūtēm, taču vēlāk palēnām redze atgriezās. Stūrmanim sākumā likās, ka nekas nekaiš, taču tad vienā brīdī viņš sāka ļimt un palika bāls. Arī viņu aizsūtījām līdzi ātrajai palīdzībai. Smagi," saka Inese Akmentiņa.

Arī Edgars Balodis sarunā ar portālu Go4speed apstiprina, ka avārija notika lielā ātrumā, pēc kuras auto, visticamāk, ir norakstīts.


Foto: Edgars Balodis

''Jau piebraucot klāt avārijas vietai un ieraugot ekipāžu, sapratu, ka nav labi. Viņi bija ļoti sasitušies un izskatījās slikti. Ja cilvēks pāris minūtēs nevar izkāpt no mašīnas, tad tas nozīmē, ka nav īsti labi. Kad piebraucām, stūrmanis jau bija ticis ārā no mašīnas, bet pilots vēl nē. Tajā brīdī mašīna gulēja uz sāna un pilots vēl atradās savā krēslā. Pajautājām, vai viņš var pakustēties un tad palīdzējām viņam izkļūt caur priekšējo stiklu ārā,'' notikumus atceras Edgars Balodis.

''Cik šobrīd zināms, tad sportistiem lūzumu nav, bet abiem ir spēcīgi sasitumi un smags smadzeņu satricinājums. Tāpat pilotam pēc šīs avārijas esot problēmas ar redzi.''


Foto: Gints Grīnfogels

Edgars piebilda, ka avārija notika ļoti lielā ātrumā, kur auto esot ielidojis kokos. ''Avārija notika vietā, kur sportisti attīstīja ļoti lielu ātrumu. Ekipāža vispirms kūleņoja un tad spēcīgi atdūrās pret bērziem. Tas ļoti labi redzams arī pēc jumta, kas pēc trieciena ir ''aplocījies'' ap dugām. Trieciens bija ļoti spēcīgs, jo pat priekšējais panelis ir izlidojis ārā. Uzmetot aci mašīnai, jāsaka, ka šis auto arī, visticamāk, ir norakstīts, jo veselo detaļu tam ir ļoti maz. Bet vismaz labi, ka abi sportisti neguva nopietnas traumas,'' nobeidz Balodis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png