profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis: Visu ralliju braucām uz riska robežas

Mārtiņš Jankovskis 18.05.2015 - 23:11 Sirmacis: Visu ralliju braucām uz riska robežas
Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Talsu rallijā ļoti kupli tika pārstāvēta LRC3 klase, kurā uz starta stājās 24 ekipāžas. Jau pirms starta bija skaidrs, ka pretendenti uz uzvaru ir vairāki, un tas arī pierādījās rallijā. Piemēram, pēc ceturtā ātrumposmā Top 3 braucējus šķīra tikai 0,86 sekundes. Pirms izšķirošā posmā līderis bija Vasīlijs Grjazins, kuram 5,6 sekundes zaudēja Ralfs Sirmacis. Kā pirms izšķirošā posma portālam Go4speed atklāja Ralfs, tad pēdējā posmā tiks iets uz visu banku. Diemžēl izšķirošajā posmā, kas bija garākais visā rallijā, Sirmacis pārsita mašīnas riteni, kas beigās neļāva noķert Grjazinu, tāpēc Ralfam ar Artūru nācās samierināties ar otro vietu.

''Kopumā rallijs bija labs. Līdz pat pēdējam ātrumposmam mums vēl bija cerības pacīnīties par uzvaru klasē, taču posma vidū sajutām, ka auto negrib īsti iet, un drīz vien sāka smirdēt pēc gumijas, tāpēc sapratām, ka riepa beigta. Līdz tam brīdim gāja ļoti labi, tāpēc domāju, ka mums izdotos apsteigt Grjazinu. Tobrīd, un arī visā rallijā, braucām uz tādas riska robežas, jo savādāk ar Peugeot nevarēja cīnīties - bija visu laiku jābrauc maksimāli ātri. Bet kopumā ar ralliju esmu apmierināts. Lielisks treniņš pirms Portugāles,'' tā pēc finiša portālam atzina Ralfs Sirmacis.
 

Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Pirmo vietu izcīnīja Grjazins, kurš atzina, ka ir priecīgs ar rezultātu. ''Viss izdevās, un esmu apmierināts, vienīgi sākumā varēju braukt nedaudz ātrāk. Žēl, ka Ralfs Sirmacis pēdējā ātrumposmā pārsita riteni un mums izpalika cīņa. Jebkurā gadījumā paldies viņam par cīņu. Kopumā labs treniņš pirms Portugāles ERČ posma. Esmu priecīgs, ka Talsu rallijā lija, jo šādi līdzīgi apstākļi mūs sagaidīs Portugālē. Kopumā rallijs lielisks, daudz skatītāju un ļoti labi ceļi. Viss patika, it sevišķi pēdējais ātrumposms. Esam gatavi Portugālei,'' saka Vasīlijs Grjazins.


Foto: Artūrs Igaveņš, ASRT media

Trešais palika Emīls Blūms, kurš ar savu sniegumu nebija īsti apmierināts. ''Nevarētu teikt, ka viss šajā rallijā notika tā, kā biju plānojis. Pirmajā dienā pieļāvu nelielas kļūdas, kas tomēr nozīmīgi ietekmēja rezultātu. Nākamajos ātrumposmos mērķis bija šādas kļūdas vairs nepieļaut un cīnīties. Taču arī otrajā dienā bija vairākas ātras līkumu sasaistes, kurās es zaudēju ātrumu, jo neprecizitātes pēc iebraucu mīkstajā trases segumā. Dienas izskaņā jau gāja labāk. Nekas cits neatlika, kā vienkārši saņemt sevi rokās un cīnīties līdz galam. Bet viss ir labs, kas labi beidzas,” stāsta Emīls Blūms.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Augsto ceturto vietu izcīnīja Nikolajs Grjazins, kuram šajā rallijā bija daudz un dažādu piedzīvojumu. ''Uzdevumu izpildīju, jo finišēju un guvu labu pieredzi. Jāsāk ar to, ka jau pirmajā ātrumposmā mēs lēnā līkumā apgāzāmies, tāpēc turpinājumā bija nelielas problēmas ar dzinēju, taču vēlāk mehāniķi salaboja auto un mēs varējām turpināt braukt. Protams, ātrumā zaudēja brālim un Sirmacim, taču lēnām mācos un ar katru reizi jau kļūstu ātrāks. Uzskatu, ka šobrīd viss ir labi,'' portālam pastāstīja Nikolajs Grjazins, kurš piebilda, ka "rallijs ir interesantāks nekā šoseja. Ja šosejā piedzīvojumi ir īslaicīgi, tad šeit viss rallijs paiet vienos piedzīvojumos. Ja neskaita trases pierakstīšanu, tad man divas dienas aizritēja ar piedzīvojumiem (smejas).''

Pirmo reizi Talsu rallijā startēja somu sportists Jari Hutunens. ''Rallijs bija labs, tikai pirmajā dienā mums sabojājās degvielas sūknis, kas neļāva pacīnīties ar vietējiem braucējiem, kuri šeit bija ātri. Grūti teikt, kā būtu, ja mani nepiemeklētu šīs tehniskās problēmas, taču jebkurā gadījumā viegla cīņa nebūtu, jo braucēji šeit bija ātri, kas kopējai konkurencei ir ļoti labi,'' tā somu sportists, kurš atzina, ka šobrīd nezina, vai vēl kādreiz startēs Latvijā, jo viss būs atkarīgs no finansēm.


Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

''Esmu priecīgs būt „Rally Talsi” finišā, jo man tas bija nopietns pārbaudījums. Rallija gaitā piedzīvoju gan veiksmes, gan neveiksmes. Bija ātrumposmi, kuros veicās labi, taču bija arī vietas, kur pieļāvu kļūdas. Noslēdzošajā ātrumposmā arī apstājāmies, jo bija jāpalīdz avarējušai ekipāžai. Pats svarīgākais ir tas, ka gūta jauna pieredze, jo trasi pa pilsētu veicu pirmo reizi savā rallija karjerā. Tagad ir jāturpina nopietni trenēties un analizēt video ieraksti, lai ar katru ralliju es spētu kļūt tikai ātrāks,'' saka Toms Lielkājis.


Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Finišu sasniedza arī jaunākais LMT Autosporta Akadēmijas pilots Mārtiņš Sesks. ''Viens ir skaidrs – par garlaicību šajā rallijā sūdzēties nevarēju! Piedzīvojumi sākās jau pašā rallija sākumā - otrajā ātrumposmā mašīnai saplīsa sajūgs, un biju spiests izstāties. Paldies maniem mehāniķiem, kuri mašīnu salaboja, un otrajā dienā es atkal varēju doties „Rally Talsi” ātrumposmos. Taču ar to piedzīvojumi nebeidzās. Ceļā uz devīto ātrumposmu kopā ar savu stūrmani konstatēju, ka mašīnai ir pusass defekts, tāpēc paralēlais ātrumposms bija jābrauc piesardzīgā režīmā, lai paša spēkiem pēc tam vēl tiktu līdz servisa zonai. Galu galā, neskatoties ne uz ko, esmu šī rallija finišā, un tas ir pats galvenais. Šādi pārbaudījumi tikai norūda! Šobrīd katrs aizvadītais kilometrs man ir ļoti svarīgs.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png