profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rally Talsi otrajā dienā vadību pārņem Plangi, avārijā savainots igauņu sportists

Go4speed 17.05.2015 - 10:52 Rally Talsi otrajā dienā vadību pārņem Plangi, avārijā savainots igauņu sportists
Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Pēc desmit aizvadītiem ātrumposmiem, Rally Talsi otrajā dienā vadības grožus savās rokās pārņēmis Sīms Plangi, kurš tuvāko sekotāju Martinas Samsonas apsteidz par 29,88 sekundēm.  
 
Diena iesākās apmākusies un lietaina, padarot ātrumposmus slidenus. Cīņu par līderpozīciju turpināja abi igauņu sportisti - rallija līderis Koitla un Plangi. Plangi pirmajā ātrumposmā izdevās atgūt vien 0,12 sekundes Koitlam. Tomēr neveiksme 8. ātrumposmā liedza rallija līderim turpināt saspringto cīņu, jo, mainot pārsisto riepu, pazaudētas vairāk nekā četras minūtes un sportists izkritis ārpus Top-20.

Pēc Koitla neveiksmes, otrajā vietā rallijā izvirzījies lietuviešu sportists Samsonas, kurš gan no līdera atpakliek nepilnas 30 sekundes. Viņam seko vēl viens lietuviešu sportists - Vitauts Švedas, kurš Samsonas zaudē nedaudz vairāk kā 7 sekundes. 


Vorobjovs Sukturu tramplīnā. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Cīņu par pjedestālu turpina arī Butvilas, Murakas, Vorobjovs un Žala. Neskatoties uz problēmām ar auto vadāmību (SS8 pieveikts ar nestrādājošu aktīvo diferenciāli), Vorobjovs spējis pakāpties divas pozīcijas augstāk - uz sesto vietu. Tiesa gan, no līdera viņu šķir vairāk nekā minūte. Tomēr Vorobjovs sola cīnīties līdz galam, jo, neskatoties uz neveiksmēm, šobrīd latviešu sportists ir ātrākais starp četru valstu čempioniem, Čapkauskas apsteidzot par 26 sekundēm. 

9. un 10. ātrumposmā bez lielām izmaiņām starp līderiem - Plangi turpināja attālināties no sekotājiem, nostiprinot savu līderpozīciju. Pārējie braucēji pēc desmitā ātrumposma izkārtojušies sekojošā secībā: Samsonas, Švedas, Butvils, Muraks.

Jānis Vorobjovs pēc 10. ātrumposma finiša LMT Straume tiešraidē atzina, ka "šī diena sākusies grūti, pārsitām ABS devēju, kā rezultātā divus ātrumposmus nobraucām bez aktīvā diferenciāļa. Cenšamies atgūt ātrumu."

9. ātrumposms tika apturēts pēc Karla Martina Volvera piedzīvotās avārijas, kad ātrumposmā tika iesūtīta ātrās neatliekamās palīdzības automašīna. Ekipāžas stūrmanim Margus Joerand konstatēts pleca savainojums un viņš nogādāts slimnīcā. 


Karla Martina Volvera automašīna pēc avārijas. Foto: Twitter

Cīņas turpinās arī LRC3 klasē, kur par līderpozīcijām šodien sacenšas pirmās dienas līderis Vasīlijs Grjazins un Ralfs Sirmacis, kurš pirms pēdējā, garākā dienas ātrumposma no krievu sportista atpaliek 5,8 sekundes. Pēc Karla Martina Volvera avārijas, trešajā vietā LRC3 klasē šobrīd atrodas Emīls Blūms. Par vietu uz goda pjedestālu viņam gan vēl jāpacīnās ar Nikolaju Grjazinu, kurš no latviešu sportista atpaliek vien nepilnas 5 sekundes.


Pirmo dienas ātrumposmu Miks Ernstsons pabeidza ezerā. Foto: Twitter

Sportistiem vēl priekšā garākais dienas ātrumposms, kurš sāksies plkst. 15:20 un kurā, kā ierasts, izšķirsies rezultāts daudziem no sportistiem. Ātrumposma garums 25,84 kilometri.

Rezultāti no rallija apskatāmi ŠEIT.

Video: Rally Talsi 1.diena:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png