profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vasaraudzis: Brauksim plaši un sānslīdēs, tāpēc ceram, ka skatītājiem patiks

Mārtiņš Jankovskis 14.05.2015 - 20:28 Vasaraudzis: Brauksim plaši un sānslīdēs, tāpēc ceram, ka skatītājiem patiks
Ivars Vasaraudzis. Foto: Go4speed

Talsu rallijā ar 15. starta numuru trasē dosies vairākkārtējais Latvijas rallija čempions Ivars Vasaraudzis, kuram stūrmanis būs Latvijas izlases hokejists Oskars Bārtulis. Šādā sastāvā ekipāža kopā aizvadījusi vairākas sacensības, kur braukts par "0" ekipāžu. Nu pienākusi kārta Ivaram un Oskaram startēt lielajā rallijā.

Ceturtdien ekipāža aizvadīja testus, kuros kopā tika nobraukti 40 kilometri. Kā pēc testiem portālam Go4speed atzina Ivars Vasaraudzis, tad testos gāja labi un ekipāža ir gatava startam.


Bārtulis/Vasaraudzis. Foto: Dace Janova

"Testos gāja labi, nevaram sūdzēties. Ceru, ka pēc šiem testiem būsim uzņēmuši kaut kādu ātrumu. Mašīna strādā ļoti labi, tāpēc viss būs atkarīgs tikai no mums, cik paši ātri varēsim pabraukt,'' saka Ivars Vasaraudzis.

Šajā rallijā Vasaraudzis brauks ar A grupas "Mitsubishi Evo IV". Lai arī auto ir gana vecs - 1998.gada ražojums, tas ir aprīkots ar spēcīgu 350 Zs jaudīgu dzinēju, kā arī tam ir veikti citi uzlabojumi, kas šo auto padara ātru. ''Šī ir cietā mašīna, bez aktīvajiem diferenciāļiem, kas līdz ar to prasa agresīvāku braukšanas stilu un lielākas sānslīdes, kas man arī sanāk. Auto ir uzlabots un tam viss ir kārtībā. Braukt ar šo mašīnu ir forši un liels kaifs. Man nav ne mazākā iemesla teikt, ka auto ir lēns vai neiet. Tā nav. Cik paši varēsim paņemt, tik arī ņemsim un brauksim. Šis auto man nav svešs, jo ar tādu esmu sācis savu rallija karjeru,'' turpina Vasaraudzis.


Vasaraudzis/Bārtulis Kalnamuižas rallijsprintā. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

Jautāts, kādi ir ekipāžas mērķi, Ivars piebilda, ka ekipāža izbaudīs šo ralliju un augstāk par savu galvu neleks. ''Man pēc pieciem gadiem šī ir atgriešanās Talsos, bet Oskaram šis būs pirmais nopietnais rallijs ar tādu nopietnu raķeti. Augstāk jau par galvu neuzleksim, tāpēc brauksim, cik ātri tobrīd varēsim. Protams, tieksimies pakutināt nervus citiem, tāpēc mērķi ir labākie. Protams, mans braukšanas stils nav braukšana pa taisnām līnijām, tāpēc man patīk braukt plaši un sānslīdes. Cerams, ka skatītājiem patiks,'' smejoties turpina Ivars. 

Ivars atzīst, ka būs interesanti salīdzināt savus laikus ar citiem braucējiem, kuri, salīdzinot ar Ivaru, rallijā brauc biežāk. ''Jā, gribas redzēt laikus un saprast, cik tālu ir attīstījušies pārējie braucēji un, cik viņi ir pielikuši vai cik es esmu atpalicis, nebraucot sacensībās. Taisnoties un dažādus objektīvus iemeslu vienmēr var atrast, bet mēs pie tā neturēsimies – iesim uz starta un ar smaidu uz lūpām dosim virsū.''


Ekipāža testos. Foto: No sportista personīgā arhīva

Jautāts, kam bija ideja piedalīties Talsu rallijā, Ivars atklāja, ka vairāk šī esot bijusi Oskara ideja. ''Tā bija gan mana, gan Oskara iniciatīva, bet vairāk gan tomēr Oskara (smejas). Bija jau mums iepriekš tāds mērķis, ka kopā varētu nobraukt kādu lielo ralliju uz rezultātu, lai Oskars varētu iejusties kā lielais rallists. Šoreiz visi apstākļi sagāja mums par labu un te nu mēs esam. Talsi rullē (smaida).''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png