profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Butvilas: Nebūs viegli startēt starp Plangi un latviešu rallija smagsvaru Vorobjovu

Go4speed 13.05.2015 - 21:34 Butvilas: Nebūs viegli startēt starp Plangi un latviešu rallija smagsvaru Vorobjovu
Dominikas Butvilas. No sportista personīgā arhīva

Pagājušajā sezonā viens no ātrākajiem lietuviešu rallija braucējiem Dominikas Butvilas ar ''Subaru Impreza'' automašīnu startēja Polijas rallija čempionātā. Šogad sportists ir piedalījies vienā Lietuvas un vienā Latvijas rallija posmā, taču šajās brīvdienās mēs Butvilu redzēsim Talsos.

Šis sportistam šogad būs pirmais grants rallijs, tāpēc pilota galvenais mērķis šajā posmā būs atsvaidzināt zināšanas un braukšanas prasmes, kā arī aprast ar segumu un sagatavoties atlikušajai vasaras sezonai.


No sportista personīgā arhīva

''Gandrīz katru gadu ar šo ralliju sākam savu vasaras rallija sezonu. Šajā rallijā galvenais ir aprast ar mainīgo segumu un pēc iespējas labāk sagatavoties citiem grants rallijiem, kā arī ERČ posmiem, kuros plānojam startēt,'' mājas lapā 15min.lt saka Dominikas Butvilas.

Kā atzīst Butvilas, tad pēc šī posma viņš ar ''Subaru Poland Rally'' komandu startēs Portugāles ERČ posmā. Ja pagājušajā sezonā pilots visos Polijas rallijos startēja pa asfaltu, tad Talsos un Portugāles ERČ posmā, kas notiks Azoru salās, sportistam būs jābrauc pa grants segumu, tieši tāpēc Butvilas šo Talsu posmu izmantos kā lielisku sagatavošanos nākamajiem posmiem.


Foto: Audriusz.net

Šajā rallijā Butvilam piešķirts otrais starta numurs, kas pēc sportista domām braukšanu šādā rallijā padarīs sarežģītāku, jo nāksies attīrīt trasi. ''Mums priekšā startēs Sīms Plangi, bet trešais starta numurs piešķirts Latvijas smagsvaram Jānim Vorobjovam. Šie abi piloti bija mani galvenie konkurenti Liepājas ERČ posmā,'' turpina lietuvietis, kurš Liepājas ERČ posmā izcīnīja trešo vietu.

''Protams, šādā rallijā nav labi startēt ar tik augstu starta numuru, tāpēc kopējais rezultāts var ciest. Taču cīnīsimies un centīsimies sevi parādīt no labākās puses.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png