profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Anda Neikšāna 'Dynamic Sport' saņem jauno turbo 'Fiesta R2' (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 12.05.2015 - 06:08 Anda Neikšāna 'Dynamic Sport' saņem jauno turbo 'Fiesta R2' (FOTO)
Foto: Jānis Avotiņš, speciāli Go4speed

Priecīgs notikums vakar valdīja ''Dynamic Sport'' komandā, jo tā, sadarbībā ar piegādātāju SIA KB5 un Kristapu Bērziņu, savā īpašumā iegādājās jauno ''Ford Fiesta R2'' turbo Ecoboost automašīnu, kurai būs 1.0 litru turbomotors. Lai arī šobrīd oficiāli nav atklāti šīs mašīnas jaudas parametri, paredzēts, ka šim auto būs ap 190 Zs liela jauda un 250 Nm.


Foto: Jānis Avotiņš, speciāli Go4speed

Kā portālam Go4speed atzina šīs dienas jubilārs Andis Neikšāns, tad šī esot ielas mašīna, no kuras tagad ''Dynamic Sport'' mehāniķi gatavos sporta automašīnu. Ja viss ies kā plānots, tad šī būs viena no pirmajām turbo Fiesta R2 mašīnām Baltijā. ''Šī ir specifiska versija ''Ford Fiesta R2''. Principā šo auto var iegādāties tikai pēc īpaša pasūtījuma. Mēs to laicīgi pasūtījām un tagad to esam veiksmīgi saņēmuši. Ar detaļām ir tā, ka šobrīd tās vēl nav saražotas un saņēmušas homoligāciju, bet mēs ļoti gaidām uz M-Sport rūpnīcu, kas jau drīz saviem klientiem sāks piegādāt šīs detaļas. Šobrīd mums ir mašīna, bet visu detaļu vēl nav. Maija beigās mums atnāks drošības karkass, bet līdz jūnija beigām ceram, ka saņemsim visas detaļas. Pēc tam sekos būvniecības process. Ja viss būs labi un ies kā plānots, tad jūlija beigās auto vajadzētu būt gatavam,'' stāsta Andis Neikšāns.


Foto: Jānis Avotiņš, speciāli Go4speed

Kā liecina pieejamā informācija, tad šis auto būšot ātrāks par šī brīža ''Peugeot 208 R2'' automašīnām, kas šobrīd R2 klasē ir līderi. ''Jā, jaunais R2 EcoBoost solās būt gana ātrs un gana labs. Ceru, ka šis auto varēs progresēt kopā ar Belokoņu, kurš, lai arī vēl ir savas karjeras pašā sākumā, ar katru ralliju kļūst ātrāks.''

Jautāts, cik viegli vai sarežģīti būs uzbūvēt šādu auto, Andis atzina, ka nelielas atšķirības šim auto esot, taču Andis ir pārliecināts, ka komandas mehāniķi ar visu tiks galā. ''Virsbūve šim auto ir līdzīga ar iepriekšējo Fiesta R2 modeli, bet motora uzbūve gan nedaudz savādāka, taču, protams, esmu pārliecināts, ka mūsu komandas mehāniķi ar visu tiks galā.''


Foto: Jānis Avotiņš, speciāli Go4speed

Tāpat Neikšāns atzina, ka šosezon turpinās strādāt ar jau esošajiem braucējiem, kā arī, iespējams, kādos rallijos brauks kāds jauns braucējs. ''Šosezon mūsu komandā turpinās braukt Daņila Belokoņs, kuram programma paredz pāris gados braukt pilnu Eiropas rallija čempionātu junioru ieskaitē. Tāpat turpinās braukt Rolands Jaunzems un Aleksandrs Mihailovs. Talsu rallijā ar mūsu komandas mašīnu startēs Haralds Šlēgelmilhs, bet vasaras beigās arī mēs ar Aivi plānojam nobraukt kādu ralliju. Tāpat arī mēģināsim piesaistīt vēl kādu braucēju, jo šobrīd komandā ir gatavas rallija automašīnas, kurām nav noslodze.


Foto: Jānis Avotiņš, speciāli Go4speed

Jautāts, kādas mašīnas jauanajiem klientiem ''Dynamic Sport'' var piedāvāt, Andis turpina. ''Rallija mašīnu klāsts ir bagātīgs. Ja jaunietis grib mācīties braukt, tad viņš uzreiz to var darīt ar labu priekšpiedziņas Fiesta R2 auto. Ja pēc tam kāds grib braukt jau nopietni, tad viņš var pārkāpt uz ''Evo X''. Bet, ja kāds grib braukt prieka pēc, tad ir iespēja kāpt jaudīgā BMW. Meklēsim šīm mašīnām braucējus, lai tās tiktu noslogotas. Esam atvērti sarunām, tāpēc, ja kādam ir interese, tad droši var griezties pie mums,'' saka komandas vadītājs, kurš piebilda, ka šogad ''Dynamic Sport'' neko jaunu starpsezonā nebūvēja, bet gan atjaunoja esošās mašīnas.

''Šobrīd ir tāds patīkams satraukums un jauns izaicinājums, kuram ķersimies klāt uzreiz pēc Talsu rallija,'' priecīgi nobeidz Neikšāns.


Foto: Jānis Avotiņš, speciāli Go4speed

Kā noskaidroja portāls, tad vēl šāda mašīna (kopā Latvijā šobrīd pieejamas četras šādas mašīnas) tiks piegādāta ''Baltic Motorsport Promotion''. Kā atzina Mārtiņš Dzenītis, tad kuru katru dienu jaunās mašīnas no FIA varētu saņemt homoligāciju. "Jā, uz šo brīdi šie auto vēl nav saņēmuši homoligāciju, taču tas varētu notikt pavisam drīz. Tikmēr dažas homoliģētas detaļas (piemēram, drošības karkass) jau var saņemt šobrīd, bet visas pārējās homoliģētās detaļas plānots izsūtīt ne ātrāk kā jūnija sākumā. Šobrīd plānots, ka tiks izsūtīti divi kiti (detaļu komplekti) nedēļā, kas nozīmē to, ka Latvijā pirmie komplekti varētu būt jūnija beigās. Līdz ar to centīsimies runāt ar M-Sport, lai šos kitus mums sūta ātrāk, jo mums, salīdzinot ar citiem, jau ir iegādātas mašīnas. Kad notika izstāde, mēs šo auto pasūtījām uzreiz, tāpēc šobrīd rindā esam astotie, bet ''Dynamic Sport'' tobrīd rindā bija 43 (kopā esot 60 pasūtījumi). Līdz ar to mēs centīsimies palīdzēt ''Dynamic Sport'', lai šīs jaunās detaļas laicīgi varētu saņemt gan mēs, gan viņi, jo mēs esam ieinteresēti, lai šie auto pēc iespējas ātrāk sāk braukt. Vēl viena svarīga lieta - Fiesta manuāls, kurā būs aprakstīts, kā šo mašīnu būvēt, būs pieejams tikai jūnija vidū."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png