profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vorobjovs un vēl vairākas latviešu ekipāžas vasaras rallija sezonu atklās Baltkrievijā

Mārtiņš Jankovskis 22.04.2015 - 19:46 Vorobjovs un vēl vairākas latviešu ekipāžas vasaras rallija sezonu atklās Baltkrievijā
Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks. Foto: Autosport.by

No 1.-2. maijam Baltkrievijā, Braslavā, norisināsies rallijs “Belarus 2015”, kas būs otrais Baltkrievijas čempionāta posms. Startam pieteikušās 28 ekipāžas no piecām valstīm, kurām divās dienās būs jāveic 12 ātrumposmi 91 kilometra garumā. Pirmajā rallija dienā, kas notiks piektdien, 1.maijā, sportisti veiks četrus posmus, bet nākamajā dienā būs jāveic atlikušie astoņi ātrumposmi.

Ja pagājušajā gadā šajā rallijā startēja tikai viena ekipāža - Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks (ekipāža izcīnīja otro vietu absolūti), tad šogad bez Vorobjova (''BMW M3''), kurš šoreiz brauks ar Artūru Žeibi, brauks vēl trīs ekipāžas - Gatis Vecvagars/Aivars Stolders (“Mitsubishi Lancer Evo IX”), Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons (“Mitsubishi Lancer Evo IX”) un Toms Lielkājis/Toms Pirktiņš (“Ford Fiesta R2″). Jāatzīmē, ka visas mūsu ekipāžas plāno startēt arī Kalnamuižas rallijsprintā, kas notiks nākamajā dienā pēc Baltkrievijas rallija.


Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks. Foto: Autosport.by

"Rallijs Baltkrievijā būs iesildīšanās posms pirms vasaras sezonas. Šajā rallijā ceļi ir līdzīgi kā Kalnamuižā - skaisti un ātri. BMW ir ticis pie jaunas dvēselītes, kuru būvējis Edgars Šutelis, bet regulējis Ilmārs Grebstelis. Ja automašīnai viss būs kārtībā, tad noteikti būsim uz starta arī Kalnamuižā," sola Jānis Vorobjovs.

Kā ziņo organizatori, tad rallija apbalvošana ir paredzēta plkst. 20:00, bet jau pēc nepilnām 11 stundām sāksies trases pierakstīšana Kalnamuižas rallijsprintā. Aplūkojot attālumus, jāsecina, ka no Braslavas līdz Skrundai ir 402 kilometri, kas ir apmēram piecu stundu brauciens, tāpēc, ja mūsu braucēji kāps uz goda pjedestāla, ko arī tiem novēlam, tad Skrundā tie ieradīsies naktī. Protams, jācer, ka Baltkrievijas rallijs un tā ceļi būs saudzīgi, jo remontdarbiem atvēlētais laiks starp rallijiem būs ļoti, ļoti mazs.

Ja Vorobjova ekipāžai Baltkrievijas rallijs aizritēs veiksmīgi, tad nākamajā dienā rallijsprintā Kalnamuiža skatītājus sagaidīs kārtējais lieliskais duelis starp Andi Neikšānu un Vorobjovu, jo abas ekipāžas trasē dosies ar ''BMW M3''.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png