profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lukjaņuks: Ir par ko aizdomāties, jo Brīns jau testos notrieca stabu un sasita svešu mašīnu

Go4speed 01.04.2015 - 00:01 Lukjaņuks: Ir par ko aizdomāties, jo Brīns jau testos notrieca stabu un sasita svešu mašīnu
Aleksejs Lukjaņuks (pa kreisi) ar stūrmani. Foto: Alexey Lukyanuk & Alexey Arnautov

Šajā nedēļas nogalē startēs Īrijas Eiropas rallija čempionāta posms, kas ir viens no grūtākajiem sezonas asfalta rallijiem. Ja vietējiem šie ceļi problēmas īpaši nesagādā, tad daudzi braucēji pirms gaidāmā posma atzina, ka ir nedaudz noraizējušies par šo posmu, jo šim rallijam ir ļoti īpaša ceļu specifika – ātri, līkumaini, nelīdzeni, nepārredzami un tramplīniem bagāti ceļi.

Kā pirms gaidāmā posma atzina Krievijas un Igaunijas rallija čempions Aleksejs Lukjaņuks, tad viņš ļoti rūpīgi pētīja šī rallija video, kā arī atzina, ka, ja būs mitrs, tad braukšana būs ļoti sarežģīta. ''Uz Īriju devos pirmo reizi. Īrija mūs sagaidīja ar lietu un slapju laiku. Runā gan šeit visi tā, it kā būtu pilna mute ar vati. It kā angliski, bet saprast ļoti grūti. Vietējie tevi saprot, bet paši runā nezināmā valodā."

"Ja laika prognoze būs tāda pati, kāda tā ir šobrīd (tajā brīdī lija lietus), tad trase būs mitra un ļoti slidena. Katra līkuma nogriešana uz trasi uzsviedīs zemi, kas to līkumu padarīs vēl slidenāku. Negribas, lai šajā rallijā būtu tādi apstākļi, jo tad šis rallijs būs nervozs un neprognozējams,'' portālā autosport.com.ru saka Aleksejs Lukjaņuks.


Foto: Stephan Kasberger

''Ja būs sauss asfalts, tad trase ir patīkama. Cik varēju redzēt video apskatos, tad pie pareiziem regulējumiem var braukt ātri un pārliecinoši. Neskatoties uz tramplīniem un šauriem ceļiem, šajā posmā ir lieli vidējie ātrumi (pagājušā gada uzvarētāja vidējais ātrums bija 109 km/h - aut.). Jābūt ļoti interesanti. Daudzi piloti par šo ralliju izsakās pozitīvi, tāpēc ceru, ka arī mums šis rallijs patiks.''

Pirms rallija Lukjaņuks aizvadīja testus. ''Testi notika 300 kilometrus no Belfāstas. Tālu no rallija norises vietas, bet pa šo laiku pieradu braukt pa labo pusi, taču tāpat visu laiku pirms līkumiem galvā tiek zīmēta shēma, kā izbraukt tos līkumus. Šī iemesla dēļ paņēmām mašīnu, kurai ir automātiskā ātrumkārba. Testos nobraucām 50 kilometrus, taču maz sanāca pastrādāt ar regulējumiem. Jāsaka, ka ceļi vietām ir dubļaini, tāpēc ir slidens. Pa lietu gan šeit ir bailīgi braukt, jo traucē peļķes un mainās segums. Arī ceļi ir šauri un ātri, tāpēc kļūdām šeit vietas nav. Vietām testos ātrums bija 178 km/h. Kad šādā ātrumā brauc pa slapju asfaltu, tad muskuļos ir ārkārtīgi liela spriedze. Tik liela, it kā tu stumtu 200 kilogramus smagu plāksni,'' par Īrijas ceļu specifiku stāsta Lukjaņuks.


Testos bija sideni ceļi. Foto: www.picturesofireland.ie

Tas, ka šis rallijs nebūs viegls, liecina tas, ka Brīns testos esot piedzīvojis visai smagu avāriju (par to šobrīd netiek nekur runāts). "Testos Brīns piedzīvoja avāriju. Viņš nogāza stabu, norāva divus riteņus un sasita mašīnu, kas stāvēja ceļa malā. Rallijs vēl nav sācies, bet jau notikuši daži nepatīkami incidenti. Ir par ko aizdomāties," par notikumiem testos saka Lukjaņuks.


Brīns testos. Foto: motosportsforum.com

Jautāts par iespējamajiem šī posma līderiem, Lukjaņuks piebilda, ka tas noteikti būs mājinieks Kreigs Brīns. ''Asfalts man ir jauns izaicinājums. Cīnīties, protams, būs grūti. Uzskatu, ka šajā posmā dominēs mājinieks Kreigs Brīns un polis Kajetans Kajetanovičs. Centīsimies noķert viņus, taču iesim soli pa solim. Saprotams, ka mūsu ātrums sākumā būs tālu no maksimālā. Būs jāspēj paredzēt mašīnas reakcija pēc tramplīniem vai slidenām vietām. Ir jāspēj domāt ar galvu, un nevaru braukt ar refleksu palīdzību, kas, protams, samazina ātrumu. Līdz ar to mūsu uzdevums šajā posmā būs mācīties, tāpēc lieki neriskēsim,'' nobeidz Lukjaņuks, kurš šobrīd ERČ kopvērtējumā pēc diviem posmiem kopvērtējumā ieņem ceturto vietu.
Komentāri
mazandzs 05.04.2015 10:24
Par to mitro,slideno asfatu viņam 100%taisnība.Tur pat vasarā mitrs asfalts ir ĻOTI slidens.Tā ka lai veicas gan viņam gan visiem pārējiem sportistiem!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png