profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišam šosezon par vienu konkurentu mazāk; zviedru sportists pāriet uz ralliju

Go4speed 27.03.2015 - 16:20 Nitišam šosezon par vienu konkurentu mazāk; zviedru sportists pāriet uz ralliju
Pontus Tīdemans. Foto: No sportista personīgā arhīva

Pagājušajā sezonā pasaules rallijkrosa čempionātā startēja 2013.gada WRC rallija Akadēmijas čempions Pontus Tīdemans. Sportists pārstāvēja DTM čempiona Matiasa Ekstroma EKSRX komandu, kur viņš piedalījās septiņos posmos. Ar 84 punktiem Tīdemans kopvērtējumā ieņēma astoto vietu.

Taču tagad noskaidrojies, ka 24 gadus vecais zviedrs, kuram sākotnēji bija lieli plāni rallijkrosā, šosezon turpinās startēt rallija sacensībās. Ceturtdien Tīdemans kļuva par Škoda Motorsport rūpnīcas komandas pilotu, kur sportists startēs Āzijas un Klusā okeāna rallija čempionātā.


Tīdemans rallijkrosā. Foto: Rihards Baumanis

''Ar nepacietību gaidu iespēju, kad varēšu piedalīties šajā jaunajā izaicinājumā,'' savā mājas www.pontustidemand.se saka Pontus Tīdemans. ''Tas mani padara ļoti lepnu, kad redzu savu vārdu Škoda Motorsport braucēju sarakstā. Škoda ir viens no populārākajiem un panākumiem bagātākajiem brendiem rallijā. Vairākus gadus gaidīju šādu iespēju, tāpēc tagad par šo doto iespēju izturēšos vislabākajā veidā.''

13 gadu vecumā Tīdemans kļuva par Ziemeļvalstu kroskartu čempionu, bet 2011.gadā viņš kļuva par jaunāko Zviedrijas rallija čempionu. 2014.gadā Pontus Vācijas WRC rallijā WRC2 klasē izcīnīja uzvaru, par 1,8 sekundēm apsteidzot Otu Tanaku.


Foto: Petr Fitz

''Mūsu komanda jau lepojas ar Āzijas un Klusā okeāna rallija čempionu Janu Kopecki un Eiropas rallija čempionu Esapeku Lapi. Lai nodrošinātos vēl labākiem panākumiem nākotnē, nolēmām savai komandai piesaistīt vēl vienu talantīgu sportistu – Pontusu Tīdemanu,'' saka Škoda Motorsport direktors Mihals Hrabaneks. Zināms, ka sezonu zviedru sportists iesāks ar Fabia Super 2000, bet sezonas beigās sportists pārkāps uz jauno Škoda Fabia R5.

Tikmēr Škoda Motorsport komanda atzinusi, ka šobrīd ir liela interese no klientiem par jauno Škoda Fabia R5, kas šī gada vasarā plāno saņemt homoligāciju.


Fabia R5 testos. Foto: www.auto.cz

Škoda Fabia R5" būs aprīkots ar četru cilindru 1.6 litru benzīna turbodzinēju, kas spēs attīstīt 265 zirgspēkus. Auto būs četru riteņu piedziņa un piecpakāpju sekvenciālā ātrumkārba.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png