profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sīmam Plangi otrā uzvara Latvijas rallija čempionātā šogad

Go4speed 07.02.2015 - 16:38 Sīmam Plangi otrā uzvara Latvijas rallija čempionātā šogad
Sīms Plangi. Foto: Artūrs Igaveņš, ASRT Media

Paralēli Eiropas rallija čempionātam sestdien, 7. februārī, norisinājās arī Latvijas rallija čempionāta otrais posms, kurā otro uzvaru pēc kārtas sev nodrošināja igauņu sportists Sīms Plangi. Otrās un trešās vietas īpašnieki noskaidrojās tikai rallija pēdējā ātrumposmā, kad otro vietu izcīnīja Mārtiņš Svilis, bet nepilnas trīs sekundes aiz viņa - Jānis Vorobjovs.

Sākotnēji Latvijas rallija čempionāta vadībā izvirzījās Aleksejs Lukjaņuks, kuram sekoja Sīms Plangi un Igors Bulancevs, kurš Sīmam Plangi zaudēja vien pāris sekundes. Ceturto vietu pēc pirmā ātrumposma ieņēma Guntis Lielkājis. Vorobjovam jau pirmajā ātrumposmā radās problēmas ar stūres pastiprinātāju, kas liedza cīnīties par augstāku vietu.

Tikmēr ātrākais no jaunajiem braucējiem bija Gustavs Krūda, kurš ar savu Ford Fiesta automašīnu pirmajā ātrumposmā bija ātrāks par Nikolaju Grjazinu un Emīlu Blūmu.


Lukjaņuks pēc avārijas. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Dienas garākais ātrumposms (36,97 kilometri) atnesa izmaiņas līderu vidū, jo rallija vadībā pēc Lukjaņuka avārijas nokļuva Sīms Plangi, kurš to saglabāja līdz pat dienas pēdējam, piektajam, ātrumposmam. Otrajā ātrumposmā no sestās uz otro vietu pakāpties izdevās Jānim Berķim, savukārt Lielkājis apsteidza priekšā esošo Bulancevu un ieņēma trešo vietu.

Emīlam Blūmam izdevās apsteigt Nikolaju Grjazinu, kurš otrajā ātrumposmā ieslīdēja grāvī un pazaudēja daudz laika. Līdzīga problēma skāra Jāņa Kricka ekipāžu. Pēc lieliski aizvadītā pirmā ātrumposma, otrajā ātrumposmā sportists ieslīdēja grāvī un pazaudētas aptuveni astoņas minūtes, tiekot atpakaļ uz ceļa.

Trešais ātrumposms aizsāka interesantu dueli starp Berķi un Lielkāji par rallija otro pozīciju, kas beidzās jau ceturtajā ātrumposmā, jo Berķis izstājās tehnisku problēmu dēļ. Tikmēr Sīms Plangi turpināja lēnām attālināties no pārējiem braucējiem, kamēr dienas beigās viņš svinēja pārliecinošu uzvaru pār Svili par vairāk nekā trīs minūtēm.


Sirmacis/Šimins trešajā ātrumposmā. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Tikmēr LRČ3 klasē Blūms tupināja pakaļdzīšanos Gustavam Krūdam, kurš pēc trīs ātrumposmiem bija atrāvies par 18 sekundēm. Tomēr pēdējie divi ātrumposmi atnesa jaunas izmaiņas. Dienu iesācis ne visai veiksmīgi, pēdējos divus ātrumposmus pārliecinoši uzvarēja Ralfs Sirmacis,
uzrādot otro ātrāko laiku absolūtajā vērtējumā. Rezultātā Sirmacim LRČ otrajā posmā izdevās izcīnīt pirmo vietu LRČ3 klasē, turklāt par nepilnu minūti apsteidzot Emīlu Blūmu. Trešais LRČ3 klasē Gustavs Krūda.

Piektajā ātrumposmā izšķirošas izmaiņas notika pirmajā piecniekā. Četras pozīcijas pazaudēja Guntis Lielkājis, kamēr no piektās uz otro vietu pacelās Svilis. Vorobjovam izdevās saglabāt trešo vietu, kamēr Sirmacis no sestās vietas pakāpās uz ceturto vietu kopvērtējumā.

LRČ1 klasē pirmais Rauls Jēts, otrais Guntis Lielkājis, bet trešo  vietu izcīnīja Aleksejs Ostaņins. LRČ otrajā posmā uz starta stājās vien 33 ekipāžas.

LRČ otrā posma absolūtie rezultāti:
1.
S.Plangi/M.Sarapuu (LRC2) 1:05:45.8
2. M.Svilis/I.Pūķis (LRC2) +3:07.7
3. J.Vorobjovs/
A.Mālnieks (LRC2) +3:10.5
4. R.Sirmacis/
A.Šimins (LRC3) +3:16.8
5. R.Jeets/
A.Toom (LRC1) +3:24.1
6. G.Lielkājis/
V.Miķelsons (LRC1) +3:33.4
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png