profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vorobjovs: Sarmas rallijā bija gan patīkami brīži, gan neveiksmes un pārsteigumi

Go4speed 28.01.2015 - 15:22 Vorobjovs: Sarmas rallijā bija gan patīkami brīži, gan neveiksmes un pārsteigumi
Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks. Foto: Indrek Allik

Sarmas rallijs šogad noslēdzās ar ASRT rallija komandas pilota Sīma Plangi uzvaru. Igauņu braucējs ilgi cīnījās ar saviem tautiešiem Raineru Ausu un Timu Korgi, taču astotajā posmā gan Aus, gan Korge pārsita automašīnu riteņus, kas kopvērtējumā drošā vadībā ļāva izvirzīties Plangi.

"Šis bija lielisks rallijs. Mums bija lielisks temps un nekādu problēmu ar mašīnu. Žēl, ka astotajā posmā riteņus pārsita Aus un Korge, jo starp mums valdīja sīva cīņa. Pēc viņu neveiksmēm turpinājumā sāku braukt piesardzīgāk, lai arī nepieļautu kļūdas. Kopumā ceļi bija lieliskā stāvoklī. Arī saķere bija laba, tāpēc šis bija lielisks rallijs. Protams, vēl ir vietas, kur varu uzlabot sniegumu, taču esmu apmierināts ar savu sniegumu, it īpaši rallija otrajā dienā," tā asrt.eu mājas lapā saka Sīms Plangi.


Sīms Plangi. Foto: Artūrs Igaveņš, ASRT Media

Ne tik veiksmīgs šis rallijs bija Jānim Vorobjovam un Andrim Mālniekam, kuri gan pamanījās noskriet no ceļa un izbraukāt kupenas, gan nolauzt mašīnas riteni. "Rallijs bija pārbaudījumiem bagāts ne tikai ekipāžai, bet arī mehāniķu komandai, kas negulēja praktiski četras naktis. Paldies viņiem par izturību! Rallijā bija gan patīkami momenti, gan neveiksmes un pārsteigumi. Tomēr esam apmierināti, jo esam ieguvuši vērtīgus čempionāta ieskaites punktus un sezona ir tikai sākusies. Turpināsim ar gatavošanos Liepājas rallijam," tā Jānis Vorobjovs, kurš rallija absolūtajā kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu.
 

Foto: Artūrs Igaveņš, ASRT Media

LRC3 klasē pārliecinoši triumfēja Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins, kuriem šī bija debija pie Peugeot 208 R2 mašīnas stūres. ''Rallijs “Sarma” bija mana pirmā iepazīšanās ar pilnīgi jauno “Peugeot 208 R2” automašīnu, un galvenais uzdevums bija sagatavoties pēc divām nedēļām Liepājā gaidāmajam Eiropas čempionāta posmam. Sacensību sākumā bija ļoti grūti pierast, taču sestajā ātrumposmā jau radās sajūta, ka ar šo mašīnu esmu braucis vairākus gadus. Ar katru ātrumposmu tempu izdevās kāpināt, izvairījāmies no lielām kļūdām un esam izcīnījuši arī uzvaru, ar ko esam ļoti apmierināti,” stāsta Ralfs Sirmacis.


Foto: Artūrs Igaveņš, ASRT Media

Otrais šajā klasē finišēja jaunais un talantīgais Karls Martins Volvers, kuram ar Peugeot 208 R2 mašīnu izdevās izcīnīt desmito vietu absolūti. "Pirmā diena bija laba, jo uzrādījām lielisku ātrumu. Viss gāja no rokas. It īpaši man patika nakts posmi, lai arī, protams, bija grūti ceturtajā posmā, kad sniga sniegs, tāpēc tajā tumsas posmā es pilnībā uzticējos stenogrammai, jo redzamība bija apgrūtināta. Otrās dienas pirmie posmi bija ļoti ātri, kas bija slideni, tāpēc tur ļoti neriskējām. Galvenais bija finišēt un izcīnīt vērtīgus punktus. Kopumā esmu apmierināts ar savu ātrumu. Otrajā dienā pēc sarunas ar komandu nolēmām braukt piesardzīgi un krāt kilometrus, kas mums noteikti palīdzēs turpmāk. Kopumā sezona sākusies ļoti labi. Protams, lai uzlabotu savu ātrumu un prasmes, ir daudz jātrenējas un jābrauc testos, tāpēc strādāsim ar sponsoriem, lai varam to īstenot. Paldies ASRT komandai par lielisko darbu," saka ASRT komandas plots Karls Martins Volvers.


Foto: Artūrs Igaveņš, ASRT Media

Visbeidzot trešajā vietā šajā klasē ierindojās Vasīlijs Grjazins, kurš komandas biedram Sirmacim zaudēja gandrīz minūti. ''Konkurence šajā klasē ir ļoti liela, tādēļ jābrauc maksimāli ātri, lai izcīnītu augstu vietu. Vienlaikus, galvenais uzdevums mums bija pierast pie automašīnas un atrast savu stilu, kas uz rallija beigām jau izdevās. Sevišķi izbaudīju trases ātrās sekcijas,” stāsta Vasīlijs Grjazins.

Rallija Sarma neoficiālie rezultāti Latvijas čempionāta kopvērtējumā:
1. S.Plangi/M.Sarapuu (Mitsubishi Lancer Evolution X) 1:10:04.84 (LRC2)
2. M.Svilis/I.Pūķis (Mitsubishi Lancer Evolution X) +2:13,69 (LRC2)
3. J.Vorobjovs/A.Mālnieks (Mitsubishi Lancer Evolution X) +2:41.56 (LRC2)
4. R.Sirmacis/A.Šimins (Peugeot 208 R2) +2:55.50 (LRC3)
5. J.Berķis/E.Čeporjus (Mitsubishi Lancer Evolution IX) +3:03.54 (LRC1)
6. A.Gorelov/I.Skuridin (Mitsubishi Lancer Evolution X) +3:08.61 (LRC2)
7. I.Bulantsev/M.Danilova (Mitsubishi Lancer Evolution X) +3:28.98 (LRC2)
8. K.Martin Volver/M.Joerand (Peugeot 208 R2) +
3:32.93 (LRC3)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png