profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sirmacis: Mums ar treneri bija saruna, ko darīsim pēc pirmā ātrumposma

Mārtiņš Jankovskis 19.01.2015 - 15:52 Sirmacis: Mums ar treneri bija saruna, ko darīsim pēc pirmā ātrumposma
Ralfs Sirmacis. Foto: Artūrs Igaveņš

Lieliska debija Alūksnes rallijsprintā padevās SRT komandas ekipāžai Ralfam Sirmacim/Artūram Šiminam, kuri pirmo reizi, startējot kopā un ar pilnpiedziņas automašīnu, sīvā cīņā spēja izcīnīt uzvaru. Pēc uzvaras Ralfs portālam Go4speed atklāja, ka šajā rallijā viņam viss izdevās un braukšana sagādāja lielu prieku.

Pirmkārt, apsveicu ar uzvaru jūsu debijas sacīkstēs. Stāsti, kā viss sanāca?
Sākumā bija grūti braukt pa priekšu, jo ceļš bija ļoti slidens. Otrajā aplī, kad posmi atkārtojās, tad varēja braukt daudz ātrāk. Kopumā ātrums nebija ļoti liels, jo daudzās vietās bija grūti prognozēt, kāda būs saķere. Braucām ātri, bet droši. Ja būtu normāls ledus, kāds ir citos ziemas rallijos, domāju, ka ātrumi gan mums, gan citiem būtu daudz lielāki. Taču kopumā viss kārtībā - kļūdu lielu nebija, kas arī atspoguļojas rezultātā.

Kāds jums uzdevums bija pirms rallija starta?
Mums ar treneri bija saruna, ka, ja pēc pirmā posma laiki ar līderiem būs līdzīgi, tad mēs cīnāmies tālāk, bet, ja daudz zaudējam, tad turpinājumā īpaši neriskējam un braucam savā tempā. Taču, ņemot vērā, ka laiki sākumā negāja, arī nākamo posmu veicām ātrā tempā. Pēc tam, aplūkojot rezultātus, secinājām, ka mūsu laiki ir līdzīgi ar Anda Neikšāna un Jāņa Vorobjova rezultātiem. Līdz ar to turpinājām braukt tādā pašā tempā arī atlikušos posmus, kas beigās arī ļāva izcīnīt uzvaru.


Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins. Foto: Artūrs Igaveņš

Kā bija braukt ar šo mašīnu?
SRT komanda uzbūvēja lielisku mašīnu, ar kuru bija ļoti viegli braukt. Pierādīju, ka ar šo mašīnu var cīnīties par uzvaru. Taču, iespējams, ka šis bija mans pirmais un pēdējais rallijs ar šo mašīnu, jo šis auto tagad tiks likts pārdošanā. Ja šis auto nebūs pārdots, tad, iespējams, kādā no citiem rallijiem vēl izbraukšu ar to, bet tagad sākšu koncentrēties un gatavoties savam galvenajam uzdevumam – braukšanai ar priekšpiedziņu.

Kā tev liekas, vai tagad, pārkāpjot uz priekšpiedziņu, braukt tev būs vieglāk?
Zini kā, ar priekšpiedziņu savā ziņā braukt ir sarežģītāk. Ir lielāks azarts, jo visu laiku ir jāstrādā. Ar pilnpiedziņu savā ziņā bija viegli braukt – iegriez līkumā, turi gāzi un brauc (smaida). Ar priekšpiedziņu tomēr ir tā, ka tur nevar pieļaut kļūdas. Visu laiku ir ko darīt (smaida).

Pašam nebija pārsteigums, ka izdevās apsteigt Neikšānu un Vorobjovu?
Domāju, ka Jānim vēl ir grūti pabraukt pēc tās avārijas, bet Andis nebija ilgu laiku braucis. Domāju, ka tas arī ir atstājis sekas. Uzskatu, ka šajā rallijā bijām līdzīgās pozīcijās, jo es pirms tam vispār nebiju braucis ar pilnpiedziņu. Katram bija savas lietas, kas ietekmēja un traucēja uzrādīt vēl ātrākus laikus.

Šī laikam rallijā ir tava lielākā uzvara?
Jā, šī ir mana lielākā uzvara rallijā, par ko gribu pateikties SRT komandai.


Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Šobrīd tavs Peugeot 208 R2 stāv bez motora. Kad plānojas likt dzinēju un vai paspēs visu sagatavot līdz rallijam Sarma?
Trešdien vakarā ir jāatnāk Peugeot motoram, kuru tad SRT komanda ātri centīsies salikt kopā. Ceturtdien jau mēs pierakstīsim trasi, taču šobrīd ir plānā aizvadīt arī nelielus testus. Taču viss būs atkarīgs no tā, kad atnāks motors. Taču jebkurā gadījumā šo ralliju plānojam braukt ar Peugeot 208 R2, kur noteikti cīnīšos par uzvaru.

Vai tevi nepārsteidza somu sportista Kalles Rovanperas rezultāts?
Jā, par to esmu nedaudz pārsteigts, jo viņš daudzus spēcīgus braucējus apsteidza. Taču zināmā mērā tas nav brīnums, jo viņš pa viltīgajiem Somijas ceļiem aizvada daudz treniņus, kas arī noteikti viņam palīdz būt tik ātram.

Rallija rezultāti:
1. flag Sirmacis Ralfs/Šimins Artūrs Mitsubishi Lancer Evo IX   
36:12.0
2. flag Neikšāns Andis/Aizsilnieks Aivis Mitsubishi Lancer Evo X
+14.9
3. flag Vorobjovs Jānis/Mālnieks Andris Mitsubishi Lancer Evo X
+46.4
4. flag Bergmanis Edijs/Grīns Edgars Mitsubishi Lancer Evo IX
+2:00.9
5. flag Baldiņš Ronalds/Sakne Ingars Mitsubishi Lancer Evo X +2:04.1
6. flag Lielkājis Guntis/Miķelsons Vilnis Mitsubishi Lancer Evo IX 
+2:08.7
7. flag Rovanperä Kalle/Pietiläinen Risto Citroën C2 R2 Max +2:28.1
8. flag Volver Karl Martin/Jõerand Margus 
Peugeot 208 VTi R2
+2:53.8
9. flag Gryazin Vasiliy/Lebedik Dmitriy Peugeot 208 VTi R2
+2:58.2
10.   flag   Blūms Emīls/Vilsons Reinis Ford Fiesta R2
+3:22.1

Rallija rezultātus var apskatīt ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png