profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc trim ātrumposmiem Alūksnes rallija vadībā izvirzījies Andis Neikšāns

Go4speed 17.01.2015 - 10:38 Pēc trim ātrumposmiem Alūksnes rallija vadībā izvirzījies Andis Neikšāns
Andis Neikšāns pēc divu gadu pārtraukuma pie Mitsubishi Lancer Evo stūres. Foto: Mārtiņš Jankovskis

Šodien, 17. janvārī, ar Alūsnes ralliju ir atklāta jaunā rallija sezona. Pēc trim aizvadītajiem rallija ātrumposmiem vadībā atrodas Anda Neikšāna/Aivja Aizsilnieka ekipāža, kurai izdevies apsteigt gan Ralfa Sirmača/Artūra Šimina, gan Jāņa Vorobjova/Andra Mālnieka ekipāžas.

Andis Neikšāns "Radio Tev" ēterā komentēja, ka trasē jūtas ļoti nepārliecinoši, kas gan neesot pārsteigums pēc tik ilgas pauzes pie Mitsubishi Lancer Evo stūres. "Teorētiski galvā zinu, kā jābūt, bet izpildījums pēc diviem gadiem nesanāk, kā tam būtu jābūt. Nevajag parforsēt," tā A. Neikšāns.


Berķis/Čeporjus SS2 sagriezās par 360 grādiem un kupenā. Foto: Mārtiņš Jankovskis

Ralfs Sirmacis debiju pie pilnpiedziņas stūres sācis pārliecinoši, Andim Neikšānam zaudējot vien 0,7 sekundes. Sportists sola kāpināt tempu turpmāko ātrumposmu laikā un mēģināt apdzīt A.Neikšānu. Tikmēr Jānis Vorobjovs iesācis piesardzīgi, šobrīd no līdera Anda Neikšāna atpaliekot nepilnas 23 sekundes. Par vēl vienu patīkamu pārsteigumu parūpējās Guntis Lielkājis, kurš, pirmo reizi startējot rallijā pie Mitsubishi Lancer Evo stūres, uzrādījis ceturto ātrāko laiku. 

Pirmie trīs ātrumposmi atnesa aizraujošus notikumus trasē, jo ledus klātatie Alūksnes ceļi bija īpaši slideni pateicoties lietum. Jau pirmajā ātrumposmā, pēc ieskriešanas kupenā, ar reduktora defektu izstājās Jānis Berķis/Edgars Čeporjus. Mikam Ernstsonam radās problēmas ar bremzēm, finišā viņš iebrauca ar degošām bākugunīm un kūpošu auto. Pirmajā ātrumposmā grāvī iebrauca Andra Ustupa automašīna.


Andrim Ustupam kupenā atrastais akmens liedza turpināt ralliju. Foto: Twitter


Ar lielisku tempu jau pirmajā ātrumposmā pārsteidza jaunais somu sportists Kalle Rovanpera, kurš ir tikai četrpadsmit gadus vecs. Viņš uzrādīja ātrāko laiku starp visām 2WD automašīnām visos trīs ātrumposmos un absolūtajā kopvērtējumā ieņem augsto sesto pozīciju. Starp pārējiem 2WD klases braucējiem vistuvāk jaunajam somu sportistam spēja pietuvoties Vasīlijs Grjazins (zaudējot 19 sekundes), savukārt trešo rezultātu uzrādīja piecpadmit gadus vecais igaunis Karls Martins Volvers.

Ātrākais no latviešu jaunajiem braucējiem pēc trīs ātrumposmiem ir Emīls Blūms, kuram ceturtais labākais rezultāts starp 2WD automašīnām, bet otrais 2WD Open klasē. Trešais 2WD Open klasē Jānis Cielēns.

4WD klasē pēc trīs ātrumposmiem vadībā Ints Jeršovs, 1600 klasē Mārtiņš Kalniņš, 2WD Open A klasē - Vasīlijs Grjazins,

Sportistiem vēl jāveic četri ātrumposmi, kas solās būt neprognozējami slapjā sniega un slideno ceļu dēļ.

Rezultāti pēc trim ātrumposmiem:
1. A.Neikšāns/A.Aizsilnieks 20:47.85
2. R.Sirmacis/A.Šimins 20:48.55
3. J.Vorobjovs/A.Mālnieks 21:10.74
4. G.Lielkājis/V.Miķelsons 21:46.95
5. E.Bergmanis/E.Grīns 21:52.42
6. K.Rovanpera/R.Pietilainen 22:05.45

7. R.Baldiņš/R.Sakne 22:09.86

Neoficiālos rallija rezultātus var apskatīt ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png