profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

A.Neikšāns: Būs interesanti atkal salīdzināt laikus ar Vorobjovu (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 13.01.2015 - 18:54 A.Neikšāns: Būs interesanti atkal salīdzināt laikus ar Vorobjovu (FOTO)
Neikšāna auto pirms testiem. Foto: No Anda Neikšāna personīgā arhīva

Nesen ar priecīgiem jaunumiem daudzus rallija fanus iepriecināja Dynamic Sport komandas vadītājs Andis Neikšāns, kurš paziņoja, ka rallijsprintā Alūksne un rallijā Sarma viņš izies uz starta ar Mitsubishi Evo X, tādējādi radot patīkamu konkurenci pārējiem N4 klases braucējiem.

Lai noskaidrotu, kāpēc Andis nolēma atgriezties pie Evo X stūres un vai mēs viņu redzēsim vēl kādā posmā, portāls Go4speed uz nelielu sarunu aicināja Andi Neikšānu.

Andi, kā un un kad tev radās doma atkal izbraukt ar Evo X?
Pagājušajā gadā jau radās doma, ka, ja sanāks izbraukt ar Mitsubishi Evo X, tad braukšu ziemā, jo man tas patīk. Taču iemesls, kāpēc atkal sēžos pie Evo X stūres, ir tāds, ka vienkārši sagribējās izbraukt (smejas).


Darba Dynamic Sport komandai šajā starpsezonā netrūka. Foto: Kristaps Bērziņš

Kādas pašam šobrīd ir sajūtas par to, kā jums varētu iet?
Šobrīd nezinu, kā mums ies, bet testos, strādājot ar saviem klientiem, sajūtas ir labas. Teorētiski viss ir saprotams un zināms, bet tādā sportiskā režīmā (ātruma ziņā), iespējams, ka maza aizturīte būs, jo sen nav braukts. Šāds moments varētu būt, tāpēc tas uzrādītais rezultāts var būt arī nepilnīgs. Bet pa lielam braukšu sava prieka pēc un gūšu pozitīvas emocijas.

Pēc bildēm spriežot, nesen pabeidzāt darbu pie jauna Evo X?
Mūsu rīcībā ir divas gandrīz jaunas Evo X. Viena mana iepriekšējā mašīna, kura ir pilnībā pārbūvēta, pārkrāsota u.t.t. Tai ir veikts pilns rebilds. Otra ir 2014.gadā uzbūvēta, ar ko tika nobraukts viens rallijs. Līdz ar to var teikt, ka mūsu rīcībā ir gandrīz divas jaunas mašīnas.


Evo X būvniecības procesā. Foto: Kristaps Bērziņš

Vai esat aizvadījuši arī kādus testus?
Jā, pabraucām gan. Arī pirms paša rallija aizvadīsim testus, jo pēc tādas pauzes ir jāsastrādājas ar stūrmani un jāatsvaidzina iemaņas. Ātrums līkumos būs lielāks nekā ar BMW, tāpēc ir svarīgi sastrādāties, lai rallijā nebūtu kļūdas. Gribas ralliju braukt un baudīt, nevis braukt un mocīties.

Kā gāja testos?
Liekas, ka labi gāja, taču, cik labi, to šobrīd grūti pateikt, jo nav ar ko salīdzināt mūsu absolūto ātrumu. Taču kopumā nobraucām vairākus dopiņus, lai atgūtu sajūtas. Vēl pirms paša rallija aizvadīsim nelielus testus un tad jau redzēs, kā mums ies. Taču domāju, ka kaut cik savu optimālo formu mēs varēsim uzrādīt tieši rallijā Sarma.

Laikam sajūtas, braucot ar šo auto, ir zināmākas.
Jā, šīs sajūtas ir mazliet piemirstas, bet labi pazīstamas (smejas).


Foto: Kristaps Bērziņš

Tu jau zini, ka Alūksnes rallijsprintā visi tagad gaida lielo Anda un Jāņa Vorobjova dueli...
Jānis arī brauks Alūksni?

Jā, pieteicās pēdējā brīdī.
Tas gan ir forši. Protams, ka būs interesanti atkal salīdzināt savstarpējos laikus, taču redzēs, kā mums ies, jo tomēr neesm dažus gadus sacensībās braukuši ar Evo X. Bet būs interesanti.

Vai šim rallijsprintam esi izvirzījis kādus mērķus?
Redzēs, kā ies. Šis rallijs ir kā sagatavošanās Sarmas rallijam. Ja būs rezultāti tuvi un ja būs iespēja cīnīties, tad cīnīsimies, jo jebkuram sportistam mērķi jau ir tie augstākie. Vai tas būs reāli, šobrīd grūti teikt, bet sajūtas šobrīd ir patīkamas.

Vai plāno arī vasarā kādu posmu nobraukt ar Evo X?
Šobrīd nezinu. Uz doto brīdi tālāku plānu par ralliju Sarma nav.


Foto: No Anda Neikšāna personīgā arhīva

Kas jauns Jūsu komandā?
Šobrīd zināms tas, ka ar braucējiem turpinām sadarbību. Nekādu lielo pārsteigumu vai plānu šobrīd nav. Pagājušo ceturtdien mēs pasūtījām jauno turbo Fiesta R2, ar kuru brauks Daņila Belakoņs. Tas būs interesants projekts. Mašīna solās būt ļoti laba.

Ja laikapstākļi neiejauksies, tad Alūksnes rallijsprintā plānojas posms uz ledus. Kādas ir tavas domas par to?
Rallijā pa ezeru neesmu braucis, bet esmu par to daudz domājis. Piemēram, noorganizēt kaut kādas sacensības pa sasalušu ezeru, jo tas ir ļoti baudāms pasākums. Šis virziens mani tikai priecē. Ceru, ka pēc šīs reizes vēl kāds pievērsīsies un noorganizēs kaut ko līdzīgu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png