profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Z.Kalniņa ģimenē piedzimst dvīņi; aktīvam rallijam pagaidām tiks likts punkts

Mārtiņš Jankovskis 29.12.2014 - 19:14 Z.Kalniņa ģimenē piedzimst dvīņi; aktīvam rallijam pagaidām tiks likts punkts
Zigurds Kalniņš. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Šī gada rallija sezonas noslēguma ballē šo rindu autoram pēc sarunas ar Zigurdu Kalniņu izdevās noskaidrot to, ka nākamajā sezonā ātro Kalniņu rallija trasē redzēsim tikai epizodiski, jo sportists uz kādu brīdi nolēmis rallijam likt punktu. Taču šoreiz šī piespiedu pauze ir vērtējama tikai un vienīgi ar (+) zīmi, jo sportista ģimenē ir piedzimuši dvīnīši.

Lai noskaidrotu, kā sportistam aizritēja šī sezona, kā arī, ko sportists plāno darīt nākamajā sezonā, portāls Go4speed uz nelielu sarunu aicināja laimīgo tēti Zigurdu.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Zigurd, kā tev aizritēja šī sezona? Pēc rezultātiem spriežot, izskatās, ka lieliski.
Jā. kopumā gads aizritēja ļoti labi, jo izdarījām to, ko gribējām. Arī mašīna izturēja un viss bija kārtībā. Prieks, ka izdevās labi nobraukt lielajā rallijā. (Sezonas kopvērtējumā Zigurdam ar stūrmani Renāru Salaku Classic kausā pirmā vieta, bet 2WD klasē - 2.vieta.).

Vai ir zināms, kur un cik daudz brauksi nākamajā sezonā?
Alūksnes rallijsprintu un Sarmas ralliju mēs brauksim, jo šie tomēr ir mani mājas ralliji, kuros man patīk braukt. Iespējams, sezonas laikā nobrauksim arī Kurzemes ralliju, bet pagaidām citu plānu par braukšanu man nav. Vismaz nākamajā sezonā ar braukšanu rallijos būs nedaudz jāiepauzē.

Kāpēc tā?
Ir jāpaaudzina bērni (smaida). Pirms apmēram divarpus mēnešiem sieviņa pasaulē laida dvīnīšus, kurus nosaucām par Sebastjanu un Marko (Šādi vārdi tika izvēlēti par godu WRC zvaigznēm Sebastjanam Lēbam un Marko Martinam). Iespējams, pēc laika būs vēl divi rallisti, bet tikpat labi varbūt viņi spēlēs klavieres (smejas). Taču neko viņiem nespiedīšu.


Foto: Rally Emotions

Bērniem vārdus izvēlējies Tu?
Jā, bet sieva pateica, ka vārdi esot ideāli (smejas). Daudziem vārdi ir Jānis, Pēteris, tāpēc šādu vārdu mums pietiek. Gribējām kaut ko citu.

Laikam šādā brīdī rallijā ņemt pauzi ir tikai loģisks solis.
Tieši tā. Gribas sakārtot ģimenes dzīvi un nostabilizēties. Tāpat esmu sācis būvēt māju, kuru gribās pēc iespējas ātrāk pabeigt, jo savādāk visu laiku naudu tik ieguldu rallijā. Taču nekur no rallija jau nepazudīšu, tepat vien grozīšos (smejas).

Sieva laikam priecīga par tavu lēmumu rallijā ņemt pauzi.
Jā, bet viņa man arī teica, lai es turpinu braukt, jo viņa mani atbalsta par 100%. Viņa gribēja, lai es turpinu braukt.


Foto: Kaspars Leists

Rallija ballē dzirdēju, ka par tevi interesi ir izrādījusi kāda rallija komanda, kura, iespējams, tev kādā posmā dos iespēju.
Jā, tādas sarunas ir bijušas, taču šobrīd neko vairāk nevaru pateikt, jo neko pats nezinu. Jāgaida vasara un tad jau redzēs. Taču, ja būs labs piedāvājums, noteikti centīšos to izmantot un izbraukt vēl kādā posmā, taču šobrīd esmu spiests savus līdzekļus vairāk veltīt ģimenei.

Cik apmēram tev izmaksāja viens rallijs?
Protams, ja brauc katru ralliju pa grezno un liek jaunas riepas, tad izmaksas ir stipri lielākas. Taču mums uz vienu ralliju aizgāja virs 1000 eiro, taču šī cena, protams, ka mainījās atšķirībā no rallija un loģistikas. Ar šiem līdzekļiem man nekas nebija jāīrē. Arī mehāniķi man bija savi, kuri bija entuziasti un paīdzēja man par to neprasot naudu. Par to viņiem Liels paldies. Arī viņi mani visu laiku skubina, lai braucu rallijos un viņi gatavi man palīdzēt. Ar šādu foršu komandu, kas novērtē, ko tu dari, var sasniegt daudz, ko arī šogad pierādījām. Taču šobrīd savu laiku un naudu gribu veltīt ģimenei. Kad visu sakārtošu, nākšu atpakaļ.
Komentāri
Emis 29.12.2014 21:58
No sirds apsveicu!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png