profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Neikšāns/Dzirkals domā par nākamo gadu, Velsas vietā brauks Francijā

Mārtiņš Jankovskis 25.10.2011 - 14:46 Neikšāns/Dzirkals domā par nākamo gadu, Velsas vietā brauks Francijā
Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

„LMT Rallija komandas" ekipāžu Andi Neikšānu/Pēteri Dzirkalu diemžēl WRC Velsas posmā nebūs iespēja redzēt, jo ekipāža nolēmusi Velsas rallija vietā doties uz Franciju, lai piedalītos Francijas rallija čempionāta pēdējā posmā.

Sezonas sākumā ''Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda'' paziņoja, ka šogad ekipāža plāno startēt divos Pasaules čempionāta posmos autorallijā - Somijā un Velsā. Somijā Andis un Pēteris brauca, taču Velsā šī ekipāža tomēr nebrauks.

Portāla „Go4speed" rīcībā jau iepriekš bija neoficiāla informācija, ka Neikšāns/Dzirkals nākamgad varētu atkārtoti startēt PWRC čempionātā un, visticamāk, tas arī notiks. „Jā, esam nolēmuši Velsas ralliju nomainīt pret asfalta posmu, lai iegūtu pieredzi, tāpēc novembra beigās dosimies uz pēdējo Francijas rallija čempionāta posmu," tā portālam atzina Andis Neikšāns.

Arī komandas preses sekretārs Normunds Avotiņš apstiprināja šo faktu par ekipāžas startu Francijā. „Ņemot vērā to, ka ekipāžai ir ļoti optimistiski un tālejoši plāni saistībā ar nākamo gadu, kas ietver arī asfalta rallijus, ir nolemts Velsas posmu aizstāt ar asfalta posmu francijā - rallijā „Rallye du Var". Tas ir labs un slavens posms, kurā braukuši arī WRC rallija rūpnīcas komandas piloti. Tas ir labs rallijs, kurš parasti notiek rudenī. Šis posms ir ļoti specifisks, kurā ceļi bieži vien šajā laikā ir slideni, kas tādējādi ļauj labāk sagatavoties un gūt vērtīgāku pieredzi, kas noteikti noderēs turpmāk."


Ekipāža Neikšāns/Dzirkals 2011. gada Latvijas rallija sezonā izcīnījuši piecas uzvaras septiņos posmos. Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Uz jautājumu, vai tas nozīmē to, ka ekipāža nākamgad varētu startēt PWRC čempionātā, Avotiņš teica: „Jā, tas varētu būt PWRC, taču šobrīd mēs to nevaram apstiprināt. Ja tā godīgi, tad Andis ar Pēteri Latvijā ir izdarījuši visu, ko var izdarīt, tāpēc atliek tikai viena iespēja - jāskatās tālāk un plašāk."

„Rallye du Var" ir slavens posms, kurā startējuši vairāki spēcīgi rallija braucēji gan no WRC, gan no IRC seriāla. Piemēram, 2009. gadā šajā posmā, startējot kopā ar sievu, pārliecinoši pirmo vietu izcīnīja Sebastjans Lēbs. Šogad rallijs sāksies ceturtdien, 24. novembrī, kad tiks aizvadīti Shakedown braucieni. Rallija starts paredzēts piektdien, bet finišs - svētdien.

Ja aplūkojam nākamā gada PWRC kalendāru, tad redzam, ka kopā būs astoņi (Montekarlo, Meksika, Argentīna, Grieķija, Jaunzēlande, Vācija, Itālija, Spānija) posmi, no kuriem PWRC ieskaitē ir jāveic seši.
Komentāri
Juris_Knakis 26.10.2011 09:20
Hmm, vispār jau IMHO PWRC dalība punktu gūšanai
paredz vienu obligātu startu ārpus Eiropas, kaut
kur "pasaulē". Pieļauju, ka braukšanas ziņā Naujā
Zēlande varētu būt vispatīkamākā, bet attālums ... :-(
Savukārt Meksika un Argentīna ir lielā mērā "laužamie" gabali, turklāt arī neatrodas "tepat aiz stūra" :-( Vai par to ir domāts?
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png