profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Iespējams, Sarmas rallijā redzēsim igauņu sportistu jaunos auto

Go4speed 09.12.2014 - 16:22 Iespējams, Sarmas rallijā redzēsim igauņu sportistu jaunos auto
Foto: Margus Kiiver

Šobrīd rallijā iestājies periods, kad liela rosība notiek garāžās, kur sportisti un komandas ļoti aktīvi gatavojas jaunajai sezonai, kas vairs nav aiz kalniem, jo 23.janvārī startēs Sarmas rallijs, kas būs ne tikai Latvijas rallija čempionāta pirmais posms, bet arī Igaunijas. 


Sepa jaunais auto. Foto: Kenneth Sepp

Šobrīd nav zināms, cik daudz igauņu sportistu varētu piedalīties šajā Sarmas rallijā, taču ir zināms, ka daži no jaunajiem kaimiņu braucējiem sev ir iegādājušies jaunus spēkratus, kurus, iespējams, redzēsim arī Sarmā. Tā, piemēram, Kenets Seps, kurš šosezon brauca ar Citroen C2 automašīnu, nākamsezon brauks ar Marko Martina komandā gatavotu Ford Fiesta R2. Šī sezona 18 gadus vecajam sportistam nebija veiksmīga, jo sportists bieži cīnījās ar tehniskiem defektiem (no desmit rallijiem sportists izstājās sešos posmos).


Nīnemā jaunais spēkrats. Foto: Miko Niinemäe

Tāpat jaunu mašīnu sev iegādājies Miko Ove-Nīnemā, kurš šo sezonu bija izlaidis. Šis braucējs iegādājies Peugeot 208 R2 automašīnu. Atgādināsim, ka pirms kāda laika līgumu ar ASRT komandu noslēdza 15 gadus vecais un talantīgais Karls Martins Volvers, kurš nākamgad plāno startēt Igaunijas čempionātā un, iespējams, arī būs redzams kādos Latvijas posmos. Arī šī braucēja rīcībā būs jaunā Peugeot 208 R2 automašīna. Iespējams, jaunā mašīnā vasaras vidū pārkāps Rainers Rohmets, kurš šosezon ar Citroen C2 izcīnīja ceturto vietu.


Rasmus Ūstulns. Foto: Edgars Leonovs

Kā portālam apstiprināja Igaunijas autosporta federācija, tad pavisam kopā Igaunijā nākamsezon ar R2 plāno startēt vairāk par desmit mašīnām (divas 208 R2 automašīnas, 8 – 10 Fiesta R2 un daži Citroen R2). Līdz ar to, ja klāt pieskaita vēl latviešu braucējus, kā arī lietuviešus (tās varētu būt trīs mašīnas), tad sagaidāms, ka nākamsezon mūs sagaida ļoti aizraujošas cīņas R2 klasē.

Ļoti jācer, ka vairums jauno igauņu braucēju ar saviem jaunajiem spēkratiem būs redzami Sarmas rallijā.

Miko Ove-Nīnemā iemēģina 208 R2 mašīnu
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png