profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Feldmanis iemēģina jauno auto, Grjazins gatavo pārsteigumu tēvam

Mārtiņš Jankovskis 15.10.2014 - 18:53 Feldmanis iemēģina jauno auto, Grjazins gatavo pārsteigumu tēvam
Vasīlijs Grjazins un Jānis Krastiņš. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed.lv

Straujiem soļiem tuvojas rallijs ''Latvija'', kas notiks 18. un 19. oktobrī. Kā jau ziņojām, tad Latvijas rallijā, kur paralēli notiks arī rallijsprinta noslēdzošais posms, kopā uz starta izies 69 ekipāžas, no kurām 29 startēs rallijsprinta ieskaitē.

Trešdien norisinājās rallijam veltīta preses konference, kurā piedalījās rallija ''Latvija 2014'' rīkotājs Jānis Krastiņš, Møller Auto Lidosta direktors Andris Griķis, kā arī divi SRT rallija komandas piloti Vasīlijs Grjazins un Kristaps Feldmanis.

Kā atzina Jānis, tad viņam ir gandarījums, ka vienuviet izdevies apvienot tik daudzas disciplīnas, arī miniralliju un vēsturisko auto ralliju. Tāpat Jānis uzsvēra, ka skatītājiem būs lieliska iespēja rallija sacensības vērot Biķerniekos vēl pirms trases rekonstrukcijas. Tāpat šogad Jūrmalas posmu būs iespējams vērot arī Mans LMT tiešraidēs mobilajās ierīcēs visā Latvijā, kā arī autorally.lv būs dzirdams arī interneta radio.


Jānis Krastiņš. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed.lv

Kā preses konferencē atzina Andris Griķis, tad Moller Auto sagādājuši specbalvu ekipāžai, kas pēdējā ātrumposmā uzrādīs ātrāko laiku. Kādu balvu, to Andris neatklāja.

Pēc preses konferences portāls Go4speed uz sarunu aicināja Vasīliju Grjazinu un Kristapu Feldmani, kuri pastāstīja par aizvadītajiem testiem, kas notika trešdien.


Grjazins un Feldmanis testos. Foto: Andris Velme

''Testos nobraucām apmēram 50 kilometrus. Varējām vēl braukt, taču, ņemot vērā, ka ceļi pēc lietus bija bedraini un sāka veidoties špūres, nolēmām vairāk nebraukt, tādējādi saudzējot mašīnu. Taču jebkurā gadījumā testi bija ļoti noderīgi. Taču, kā mums veiksies sacensībās, to redzēsim sestdien, jo testi ir testi,'' portālam atklāj Vasīlijs Grjazins.

Jautāts, kādus mērķus pilots un komanda ir uzstādījuši, sportists atzina, ka viņš vispirms grib finišēt šajā rallijā, jo tas nav izdevies pēdējās divās reizēs. ''Negribu izteikt minējumus, taču centīšos braukt ātri. Esmu izlaidis daudzas sacensības un treniņus, tāpēc skatīsimies pēc situācijas, kā mums ies, taču noteikti mēģināšu jau no paša sākuma braukt ātri. Ja izdosies uzvarēt, tad tas būs ļoti labi. Gribētos jau pēc tādas pauzes noslēgt sezonu ar uzvaru.''


Vasīlijs Grjazins. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed.lv

''Ar mašīnu viss ir kārtībā un tā ir gatava cīņai, tikai būs viena nianse. Kāda? To skatāties uz mašīnas sāniem, jo tā būs forša uzlīme, par ko zinu tikai es un komanda. Tas būs pārsteigums tēvam (smaida).''

''Kopumā esmu priecīgs būt šajā rallijā un šajā preses konferencē. Līdz ko uzzināju, ka varu braukt sacensībās, uzreiz gribēju braukt Latvijā,'' nobeidz Grjazins, kurš savu rallija karjeru 2010.gadā sāka tieši rallijā Latvija (Mitsubishi Lancer Evo IX, 20.vieta absolūti un 8.vieta N4 klasē - aut.).


Kristaps Feldmanis. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed.lv

Pirmos testus ar jauno mašīnu aizvadīja Kristaps Feldmanis, kurš atzina, ka braukšana ar šo auto ir bijusi savādāka. ''Neteiktu, ka šī mašīna ir labāka vai sliktāka par iepriekšējo, bet savādāka gan. Ir nianses, pie kurām biju pieradis pie iepriekšējās mašīnas. Pēc testiem varu teikt, ka mūsu stenogramma sakrīt arī ar šī auto ātrumkārbu (Kristaps stenogrammu pieraksta pēc ātrumiem - aut.). Lai arī pauze bija liela, rokas klausīja un galva arī. Iejutāmies labi. Viss ir kārtībā un domāju, ka būs labi,'' optimistisks ir Kristaps Feldmanis, kurš pērn šajā rallijā izcīnīja savu līdz šim vienīgo uzvaru Latvijas rallija čempionāta posmā.
Komentāri
Bils 16.10.2014 12:07
"Tāpat šogad Jūrmalas posmu būs iespējams vērot arī Mans LMT tiešraidēs mobilajās ierīcēs visā Latvijā"
Kuru posmu, Ķemerus vai Dzintarus?
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png