profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Feldmanis apgūst jaunos pienākumus un sola rallijā Latvija lēni nebraukt

Mārtiņš Jankovskis 14.10.2014 - 20:12 Feldmanis apgūst jaunos pienākumus un sola rallijā Latvija lēni nebraukt
Kristaps Feldmanis. Foto: Artūrs Igaveņš

Augusta beigās oficiāli tika paziņots, ka šķiras LMT Autosporta Akadēmijas komandas un Kristapa Feldmaņa ceļi. Kopš tā laika Kristaps rallija sacensībās nav braucis. "Šobrīd plānu par atlikušajiem posmiem nav. Kurzemē noteikti nebrauksim, bet par Latvijas ralliju vēl domājam. Ja startēsim Latvijas rallijā un mums izdosies to veiksmīgi nobraukt, varbūt sanāks atkarot atbalstītāju simpātijas, jo bez sponsoriem rallijā braukt ir ļoti grūti,'' toreiz sarunā ar portālu Go4speed teica sportists.

Taču tagad zināms, ka Kristaps Feldmanis un Andris Velme startēs Latvijas rallijā, kur ekipāža brauks ar Ģirta Krūzmaņa SRT komandas Ford Fiesta R2 automašīnu. Zināms, ka Feldmanis pirmo reizi brauks ar DMACK riepām.


Feldmaņa auto rallijā Latvija. Foto: No sportista personīgā arhīva

Kā portālam stāsta Kristaps, tad lielu paldies par šādu iespēju viņš grib teikt Jānim Krastiņam. "Pēc tam, kad šķīrās mūsu un LMT Autosporta Akadēmijas ceļi, bijām nolēmuši, ka, visticamāk, šogad vairs nebrauksim, taču nevar tā nosēdēt mājās un neko nedarīt. Braukt gribējās visu laiku. Jāsaka, ka visu laiku jau paralēli kaut ko skatījāmies, kur un ar ko varētu braukt, taču tad palīgā nāca LAF Rallija komisijas vadītājs Jānis Krastiņš, ar kuru palīdzību (gan tehnikas, gan sponsoru ziņā) nonācām līdz tam, ka brauksim rallijā Latvija," stāsta Kristaps Feldmanis, kurš piebilda, ka pagaidām skolas un darba dēļ ekipāža ir aizvadījusi tikai stenogrammas treniņus, taču trešdien tiks aizvadīti grants testi.


Feldmanis/Velme vēl LMT Autosporta komandas sastāvā. Foto: Aigars Tīdmanis / Go4speed

Jautājot par šo sadarbību, Feldmanis atklāja, ka pagaidām tā ir tikai uz vienu ralliju un par nākamo gadu vēl skaidrības nav. ''Šis pagaidām ir tikai viens rallijs, ko plānojam veikt. Par nākamo gadu domu vēl nav. Par to domāsim pēc sezonas. Tagad gribas pēc iespējas labāk nostartēt rallijā Latvija. Uzdevums sākumā būs nebūt lēniem, jo ir jāaprod ar situāciju, ka sen neesam braukuši. Kad jutīsimies drošāk, tad brauksim ātrāk, taču jebkurā gadījumā, lēni nebrauksim.''

Tāpat Feldmanis atklāja, ka gatavošanās uz šo ralliju ir pilnīgi savādāka, nekā uz citiem posmiem, jo šeit viss jādara pašam, kas esot interesanti. ''Būs daudz kas jauns šajā rallijā, jo tagad visa vadība ir uz maniem pleciem. Visu laiku sanāk sēdēt uz telefonu un kaut ko kārtot. Ja pirms tam atbraucu uz ralliju, pierakstīju trasi un gāju uz startu, tad tagad tas viss neredzamais ir jākārto un jāplāno pašam. Taču man tas patīk un ir ļoti interesanti. Man tā ir jauna pieredze, kas noteikti noderēs turpmāk, un ne tikai rallijā,'' nobeidz Feldmanis, kurš šobrīd R2 kopvērtējumā ieņem ceturto vietu, no trešās vietas atpaliekot tikai divus punktus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png