profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Latvijas Valsts meži' par nesaskaņotu trenēšanos pieķer divas rallija ekipāžas

Mārtiņš Jankovskis 14.10.2014 - 15:56 'Latvijas Valsts meži' par nesaskaņotu trenēšanos pieķer divas rallija ekipāžas
Foto: Aigars Tīdmanis

Šodien Latvijas Automobiļu federācija nāca klajā ar paziņojumu, ka LAF biedriem jāņem vērā sacensību un treniņu saskaņošanas kārtība. Tā kā ir biedri, kuri rīko nesaskaņotus treniņus un sacensības a/s „Latvijas Valsts meži” (LVM) ceļos, tad potenciāli cietīs tie LAF sacensību (čempionātu) rīkotāji un biedri, kas ievēro noteikumus, ja LVM aizliegs izmantot savus ceļus. LAF brīdina, ka tiks izskatīts katrs nesankcionēts treniņu un sacensību notikums, un izvērtēs piespriežamā soda apmērus.

Kā portālam Go4speed apstiprināja LAF Ģenerālsekretāre Linda Medne, tad runa ir par divām ekipāžām, kuras ir pieķertas, taču šeit lielākā vaina, visticamāk, jāuzņemas treniņu organizatoram.


Ilustratīvs foto. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Jā, varu apstiprināt, ka runa ir par divām rallija ekipāžām, kas ir pieķertas, taču šajā situācijā lielākā vaina noteikti jāuzņemas treniņu organizatoram, jo visdrīzāk sportisti netika informēti, ka treniņi nav oficiāli saskaņoti. Visticamāk, sportisti samaksāja par treniņiem, taču nepārliecinājās, vai tie ir saskaņoti. Šajā situācijā abas iesaistītās puses tiks sodītas. Mums no LVM ir atnācis akts, kur ir konstatētas konrētas mašīnas ar konkrētiem sportistiem un organizators, kurš tos treniņus nav saskaņojis,'' stāsta Linda.


Ilustratīvs foto. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Jautāts par sodu, Linda nezināja teikt, kāds tas varētu būt, jo LAF šāds gadījums ir pirmais. ''Šāds gadījums, kad oficiāli tiek pieķerti sportisti, mums ir pirmo reizi. Mums ar LVM ir līgums, ka, ja izmantojam viņu ceļus, tad mēs un mūsu biedri to saskaņo. Šoreiz tas netika izdarīts. Nākamajā prezidijā sēdē izskatīsim šo gadījumu, kurā piedalīsies arī treniņu organizators. Uzklausīsim viņa paskaidrojumus un pieņemsim lēmumu.''


Ilustratīvs foto. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Ar šo paziņojumu mēs vēlreiz gribam vērsties pie visiem, kas organizē un kas piedalās treniņos, ka ir jābūt pārliecinātiem, ka viss ir oficiāli saskaņots,'' nobeidz Linda, kura piebilda, ka grūti spriest, kurš LVM paziņoja par šādiem treniņiem, taču, visticamāk, to izdarīja kāds no vietējiem, kurš bija neapmierināts, ka gar viņu mājām notiek šādi treniņi.

Kamēr vēl nav notikusi prezidija sēde un kamēr nav pieņemti soda mēri, tikmēr konkrētus uzvārdus nolemts nepublicēt, taču runa ir par divām rallija ekipāžām, kuras startēs arī gaidāmajā rallijā Latvija.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png