profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sviļa ekipāža dodas uz Vāciju 'nokārtot rēķinus' (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 08.10.2014 - 21:10 Sviļa ekipāža dodas uz Vāciju 'nokārtot rēķinus' (VIDEO)
Mārtiņš Svilis. Foto: marteks.lv

No 9.-11.oktobrim norisināsies noslēdzošais Vācijas rallija čempionāta posms ''ADMV Lausitz Rallye 2014”, kurā uz starta izies arī latviešu rallija ekipāža Mārtiņš Svilis un Ivo Pūķis. Lai arī starta sarakstā ir arī minēts Jāņa Vorobjova vārds, portāls noskaidroja, ka Jānis un Andris uz Vācijas ralliju tomēr nedosies.

Šis ir vienīgais grants rallijs Vācijas čempionātā, kur divās dienās sportistiem būs jāveic desmit ātrumposmi (146 kilometri). Šogad rallijam pieteikušās 96 ekipāžas, kur ekipāžai Svilis/Pūķis piešķirts piektais starta numurs. Arī šogad dalībnieku sastāvs ir gana spēcīgs, jo uz starta izies gan pagājušā gada uzvarētājs Andreas Grondāls no Norvēģijas, gan Hermans Gasners juniors, kurš finišēja trešajā vietā. Atgādināsim, ka pagājušajā gadā Vorobjovs šajā rallijā finišēja otrajā vietā, bet Svilis pēc septiņu minūšu soda palika devītais.


Foto: marteks.lv

Kā sarunā ar portālu Go4speed atzina Svilis, tad ekipāža uz šo ralliju dodas bez lieliem uzdevumiem, taču tajā pašā laikā Mārtiņš piebilda, ka ir tomēr neliels rūgtums par pagājušo gadu, tāpēc, ja būs iespēja, ekipāža noteikti centīsies revanšēties un cīnīsies par uzvaru.

''Jā, var teikt, ka mums Vācijā ir vēl nenokārtoti rēķini. Pagājušajā gadā sanāca tā, ka uzvarējām ralliju, bet beigās to zaudējām garderobē (smejas). Ja paskatāmies, ar ko mums šogad būs jācīnās, tad mūsu nobrauktais kilometru skaits ir gaužām mazs, taču iesim un cīnīsimies. Mērķis būs labi pavadīt laiku un nobraukt savu iespēju robežās. Ja rezultāts spiedīs un vajadzēs pabraukt ātrāk, skatīsimies, ko varēsim darīt, jo, kā jau teicu, šogad nobraukto kilometru mums nav daudz. Arī konkurence šajā rallijā būs sīva, jo startēs gan vācieši, gan sportisti no citām valstīm. Ar mums tur rēķinās un mēs tur esam cieņā, jo, piemēram, servisa parkā aiz Vācijas karoga kā otrais plīvo Latvijas karogs. Patīkami,'' ar lepnumu saka Mārtiņš Svilis, kurš piebilda, ka jau pēdējos trīs gadus ekipāža brauc uz šo ralliju, kas komandai ir neliela atslodze no Latvijas čempionāta.


Foto: marteks.lv

Svilis atklāj, ka šajā rallijā brauks ar savu Evo VIII, ar ko šosezon ir maz braukts. ''Brauksim ar savu veco Mitsubishi Evo VIII. Šo auto jau sagatavojām šai sezonai, taču dažādu iemeslu dēļ ar to nesanāca pabraukt daudz (ekipāža šosezon ar Evo ir startējusi Liepājas ERČ un divos rallijsprintos - aut.).''

Tāpat sarunas laikā atgriezāmies pie Kurzemes rallija, kurā Mārtiņš startēja ar Fiesta R5 automašīnu. Kā stāsta Svilis, tad, iespējams, kādu dienu viņš varētu atgriezties pie Fiesta R5 stūres. ''Pēc rallija papētot rezultātus, jāsaka, ka varbūt gribētos, lai tie būtu vēl labāki, taču tajā pašā laikā, salīdzinot šos rezultātus ar igauni Martinu Kanguru, kurš pagājušajā gadā Kurzemes rallijā debitēja pie Fiesta R5 stūres, rezultāti mums bija līdzīgi. Taču Kangurs, iespējams, ar to rezultātu nebija mierā, tāpēc sāka kāpināt tempu, līdz avarēja. Mēs izdarījām visu pareizi un esam apmierināti. Jāsaka, ka gribas vēl nobraukt ar šo auto. Ja būs iespēja, noteikti mēģināsim to vēlreiz īstenot. Šobrīd teikt, ka esmu izbraucis ar R5 un tas ir viss, tā negribētu teikt, smaidot nobeidz Svils.


Sviļa ekipāžas auto pirms starta. Foto: Uldis Fjodorovs

Ar rallija dalībnieku sarakstu var iepazīties ŠEIT.

Svilis/Pūķis pagājušā gada Vācijas rallijā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png