profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

ASRT komandai pievienojas talantīgs 15 gadus vecs sportists

Go4speed 08.10.2014 - 14:40 ASRT komandai pievienojas talantīgs 15 gadus vecs sportists
Jaunais igauņu sportists Karls Martns Vovlers. Foto: ASRT

Kā ziņo mājaslapa asrt.eu, otrdienas vakarā ASRT rallija komanda ir noslēgusi trīs gadu līgumu ar jauno un talantīgo igauņu autosportistu Karlu Martinu Volveru, kuram ir tikai 15 gadi. Zināms, ka jaunais sportists nākamsezon brauks ar "Peugeot 208 R2" automašīnu, kas tiks sagatavota latviešu SRT komandā, kas kļuvusi par "Peugeot" rallija dīleri Baltijā.

Lai arī rallijam jaunais sportists pievērsās tikai 2013.gadā, ar autosportu sportists ir saistīts kopš 2011.gada. Šosezon sportists startēja vairākās sacensībās gan Igaunijā, gan arī Latvijā un Lietuvā.

Jāsaka, ka šī sportistam nebija tā veiksmīgākā sezona, jo no 14 rallijiem 12 nācās izstāties tehnisku defektu dēļ. Neskatoties uz to, ka sportistu šogad pievīla "Ford Focus" automašīna, atsevišķi posmos uzrādītie laiki lika par sevi runāt. Vairākos rallijos sportists līdz tehniskām ķibelēm spēja būt priekšā gan vairākiem 2WD klases braucējiem, gan arī pieredzējušiem pilnpiedziņas klases braucējiem. Piemēram, 300 Ezeru rallijā pēc četriem ātrumposmiem 14 gadus vecais Volvers bija 12.vietā absolūti un 2.vietā 2WD klasē, Emīlu Blūmu tobrīd apsteidzot par desmit sekundēm, bet Ralfu Sirmaci par 27 sekundēm.


Karls Martins Volvers ar stūrmani Margusu Jorandu. Foto: ASRT

„Jā, šis ir mans sapņa piepildījums, jo varēšu braukt ar pasaules līmeņa tehniku. ASRT komandu izvēlējāmies tāpēc, ka tā piedāvāja vislabākos nosacījumus. Komandai ir skaidrs redzējums, ko tā grib sasniegt, un mums tas kā ekipāžai ir svarīgi iet soli pa solim un attīstīties, lai varētu sasniegt mūsu mērķus. Bija piedāvājumi arī no citām komandām, taču tām nebija tik skaidrs redzējums un tik labi nosacījumi. Nākamgad mūsu galvenais uzdevums būs mācīties un aizvadīt daudz testus," stāsta ekipāžas pilots Karls Martins Volvers.

„Šobrīd par šo mašīnu neko daudz nezinām, tāpēc mums būs jāaizvada daudz testi. Taču jau šobrīd zinām, ka šis auto būs ātrs un izturīgs. Esam gatavi jauniem izaicinājumiem kopā ar ASRT un ceram uz labiem rezultātiem. Ceram, ka mūsu sliktākā sezona ir aiz muguras, jo tagad gribam braukt un sākt uzrādīt rezultātus, jo šī sezona mums tiešām bija murgs," piebilst ekipāžas stūrmanis Margus Jorands


ASRT komandas īpašnieks Ainārs Igaveņš un jaunā sportista tēvs. Foto: ASRT

Kā pastāstīja ASRT komandas vadītājs Mārcis Ķenavs, tad ceļš līdz tam, kā abas puses nonāca pie līguma parakstīšanas, bija interesants. „Viss sākās ar to, ka Volvera tēvs pie mums vērsās ar lūgumu palīdzēt saistībā ar amortizatoriem. Satikāmies, sākām runāt un nonācām līdz tam, ka viņam esot dēls, kurš braucot rallijā. Esot ātrs un centīgs, taču mašīna neklausa un visu laiku plīstot. Pēc tam pavērojām šī braucēja rezultātus, un tiešām, braucējs ātrs, taču tehnika neturēja. Tad kopā ar Aināru (ASRT komandas īpašnieku - aut.) nolēmām parunāt ar braucēja tēvu, lai mēģinātu atrast iespēju, kā varētu jaunajam braucējam palīdzēt. Pēc vairākām sarunām atradām kopīgu valodu, ka mēs varam viņam piedāvāt braukt mūsu komandā ar Peugeot 208 R2 mašīnu, kuru mēs iegādājāmies no Ģirta Krūzmaņa SRT komandas, kas mūs arī apgādās ar detaļām un nepieciešamajām zināšanām," atklāj ASRT komandas vadītājs Mārcis Ķenavs.

Mārcis atzīst, ka jaunā braucēja uzdevums būs iet soli pa solim, lai pēc trīs gadiem varētu spert nākamos soļus. „Mums mērķis ar šo pilotu ir iet soli pa solum un attīstīties. Pēc trīs gadu plāna būsim sasnieguši to, ko gribējām, un tad jau varēsim spert nākamos soļus. Protams, katrā rallijā centīsimies darīt visu, lai braucējs cīnītos par uzvaru, taču primārais uzdevums būs treniņi un attīstība, lai nākotnē pilots būtu gatavs braukt Eiropas rallija čempionātā un citur," turpina Ķenavs.

„Mēs redzam, ka ne tikai tēvs grib, lai viņa dēls brauc, bet arī pats pilots ļoti vēlas braukt. Jau šobrīd jaunais sportists aizvada daudz treniņus, kā arī analizē savu braukšanu. Šis braucējs ir lielisks materiāls, ar kuru ir tikai jāstrādā un rezultāti neizpaliks," nobeidz Mārcis.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png