profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jaunzems Lietuvā uzrāda karjeras labāko rezultātu, konkurents iznīcina auto

Mārtiņš Jankovskis 04.10.2014 - 19:06 Jaunzems Lietuvā uzrāda karjeras labāko rezultātu, konkurents iznīcina auto
Rallija uzvarētājs Vaidas Žala. Foto: E.Buiko, delfi.lt

Ar lielisku rezultātu Lietuvas rallija čempionāta noslēdzošo posmu ''Rally Classic”, noslēdza Rolands Jaunzems/Aleksandrs Inuss. Pēc pirmās dienas Dynamic Sport ekipāža ieņēma ceturto vietu, taču, beidzoties rallijam, Rolands bija otrais ātrākais braucējs.

Jāsaka, ka daudzi vadošie Lietuvas rallija braucēji otrajā dienā nespēja sasniegt finišu. Kādu piemeklēja tehniskas ķibeles (Ramūnas Čapkauskas ar Škoda Fabia WRC tehnisku defektu dēļ netika līdz otrās dienas pirmajam posmam), bet daudzi piedzīvoja avārijas. Viens no tiem bija Vitautas Švedas, kurš pēc tehniska defekta pirms lēzena līkuma lielā ātrumā noskrēja no ceļa un avarēja. Tāpat otro avāriju divās dienās piedzīvoja Benediktas Vanagas, kurš brauca ar Subaru Impreza WRC. Diemžēl priekšpēdējā posmā avāriju, ieskrienot kokā, piedzīvoja Daņila Belokoņs un Andis Neikšāns. Jāsaka, ka pirms avārijas Daņila kopvērtējumā bija 13.vietā.


Rolands Jaunzems/Aleksandrs Inuss. Foto: Audrius Žilėnas

''Šodien daudz maz braucās labi, lai arī, kā jau iepriekš minēju, trase bija ļoti ātra,'' pēc otrās vietas izcīnīšanas sarunā ar portālu Go4speed stāsta Rolands Jaunzems, kuram šis rallija sacensībās bija karjeras labākais rezultāts. ''Žēl, ka izstājās vairāki līderi, jo ir patīkamāk braukt, kad ir vairāki spēcīgi konkurenti. Taču kopumā šis bija labs un vērtīgs treniņš, taču ir pie kā strādāt un attīstīties. Šie nav griesti.''


Foto: E.Buiko, delfi.lt

Jāsaka, ka arī otrajā dienā ātrumposmi bija ātri un sarežģīti, kas daudziem braucējiem lika izstāties. Septītajā posmā, kurā ātrākais bija Jaunzems, sportists 20 kilometrus garo posmu veica ar vidējo ātrumu 127 km/h. ''Rīta cēlienā stūrmanis nevarēja pamosties, tāpēc braukšana nebija raita. Taču tad sabāru viņu un mēs garākajā posmā uzrādījām labāko laiku,'' smejoties turpina Jaunzems.


Foto: E.Buiko, delfi.lt

Tāpat Rolands zināja teikt, ka viens no konkurentiem piedzīvoja smagu avāriju. ''Lielo avāriju skaits izskaidrojams ar to, ka daudzi šajos posmos gāja uz maksimumu, tāpēc, ja kaut kas notiek, tad ir slikti. Piemēram, Darius Biesevičus uzmeta kādus piecus kūleņus un ielidoja kokos. Paldies Dievam, ka abi dzīvi, bet auto norakstāms,'' nobeidz Rolands, kurš atzina, ka rallija beigās ekipāža brauca piesardzīgāk.

Rallija rezultāti:
1. Vaidas Žala/Žygimantas Žala (Subaru Impreza) 01:24:31.6
2. Rolands Jaunzems/Aleksandrs Innuss (Lancer Evo VIII) +01:30.6
3. Martynas Samsonas/Mindaugas Varža (BMW M3 E30) +03:22.0
4. Sergey Viazovitch/Yuri Sploshnoy (Subaru Impreza WRX STI) +05:16.4
5. Paulius Nanartavičius/Ramūnas Nanartavičius (BMW M3) +05:37.6
6. Karolis Raišys/Mindaugas Kašalynas (BMW M3) +06:02.2
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png