profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jaunzems ceturtais pēc pirmās Lietuvas rallija dienas, pilots ar sniegumu neapmierināts

Mārtiņš Jankovskis 03.10.2014 - 22:14 Jaunzems ceturtais pēc pirmās Lietuvas rallija dienas, pilots ar sniegumu neapmierināts
Rolands Jaunzems/Aleksandrs Inuss. Foto: Audrius Žilėnas

Piektdien Lietuvas kūrortpilsētā Druskininkos un tā apkārtnē tika dots starts Lietuvas rallija čempionāta noslēdzošajam posmam - ''Rally Classic”. Pirmajā rallija dienā sportistiem bija jāveic četri ātrumposmi, no kuriem noslēdzošais bija jāaizvada pa tumsu.

Ļoti ātrs pirmajā dienā bija Vitautas Švedas, kurš uzvarēja trijos no četriem posmiem. Arī Ramūnas Čapkauskas, kurš šajā posmā debitēja pie Škoda Fabia WRC stūres, uzrādīja ātrus laikus, kas dienas beigās viņam kopvērtējumā deva otro vietu, taču no sava tautieša viņš atpaliek gandrīz 50 sekundes. Ātrs bija arī Benediktas Vanagas ar Subaru Impreza WRC, taču nakts posmā pilots izbrauca no trases un nespēja sasniegt finišu. Arī Giedrus Notkus, kurš tobrīd bija ceturtais, nakts posmā izlidoja no trases, taču rīt pilots ralliju turpinās.


Foto: Audrius Žilėnas

Veiksmīgi pirmo dienu noslēdza Rolands Jaunzems/Aleksandrs Inuss, kuri ieņem ceturto vietu. Lai arī rezultāts labs, Rolands portālam Go4speed atzina, ka ar rezultātu viņš galīgi nav apmierināts.

''Jau pirmajā posmā lielā ātrumā izlidojām no trases, jo bija kļūda stenogrammā,'' iesāk Rolands Jaunzems. ''Kā jau tev teicu iepriekš, tad šis ir ļoti ātrs rallijs, jo brīžiem spidometrā bija 220 km/h. Jā, rezultāts pēc pirmās dienas ir augsts, taču ar savu braukšanu neesmu apmierināts, jo ir daudz kļūdu. Pirms rallija saslimu un man nebija iespējas izbraukt testos, un tas viss tagad atspoguļojas braukšanā. Nevar tā bez treniņiem braukt un cerēt uz labu rezultātu. Ir tai lietai jāpieiet nopietnāk. Var to Švedu noķert, taču, ja lien ārā šādas kļūdas, tad neko nevar izdarīt.''

Tāpat Rolands atzina, ka šajā nakts posmā, kurā ekipāža arī sagriezās, ceļš esot bijis ļoti sliktā stāvoklī. ''Šajā posmā segums bija mīksts un pilnīgi nebaudāms. Lai arī mums bija augstais septītais starta numurs, vietām jau mums auto šļūca ar vēderu, jo bija jau izveidojušās rises,'' nobeidz Jaunzems, kurš piebilda, ka pa šiem ceļiem šovasar notika arī Lietuvas WRC posms, kurš otrajā aplī tika atcelts.


Foto: Audrius Žilėnas

''Sestdien gribas kāpināt tempu un neatkārtot savas rupjās kļūdas. Gribas pastrādāt tā, lai pašiem prieks un lai labāk varam sagatavoties Latvijas rallijam,'' otrās dienas mērķus atklāj Rolands.

Daņila Belokoņs un Andis Neikšāns pēc pirmās dienas ieņem 22.vietu, jo arī šī ekipāža nakts posmā izbrauca ārpus trases.

Rezultāti pēc pirmās dienas:

1. Vytautas Švedas
Lancer Evo X 35:36.8
2. Ramūnas Čapkauskas
Škoda Fabia WRC +00:48.4
3. Vaidas Žala
Subaru Impreza +01:12.8
4. Rolands Jaunzems
Lancer Evo VIII +02:36.4
5. Eugenijus Michalauskas
Lancer Evo IX +02:47.0
6. Martynas Samsonas
BMW M3 E30 +02:47.8
... ... ... ...
22. Daņila Belokoņs Fiesta R2 +10:12.2
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png