profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lietuvas rallija noslēdzošajā posmā startēs arī Jaunzems un A.Neikšāns

Mārtiņš Jankovskis 03.10.2014 - 09:31 Lietuvas rallija noslēdzošajā posmā startēs arī Jaunzems un A.Neikšāns
Rolands Jaunzems/Aleksandrs Inuss. Foto: Alfonsas Rakauskas

Piektdien un sestdien Lietuvas kūrortpilsētā Druskininkos un tā apkārtnē startēs Lietuvas rallija un rallijsprinta čempionāta noslēdzošais posms - ''Rally Classic”. Divās dienās rallija braucējiem būs jāveic desmit ātrumposmi ar kopējo garumu 149 kilometri. Piektdien rallija pirmajā dienā sportistiem būs jāveic četri ātrumposmi, no kuriem noslēdzošais būs jāaizvada pa tumsu.

Pavisam kopā dalību šim rallijam apstiprinājušas 50 ekipāžas, starp kurām trīs startēs zem Latvijas karoga – Rolands Jaunzems/Aleksandrs Inuss, Daņila Belokoņs/Andis Neikšāns un Toms Zeļezņevs/Līga Liepiņa.


Foto: Aigars Tīdmanis

Pirmais starta numurs piešķirts jaunajam Lietuvas rallija N4 klases čempionam Ramūnam Čapkauskam, kurš šajā rallijā debitēs pie Škoda Fabia WRC automašīnas stūres. ''Braukt ar ātrāku un jaudīgāku mašīnu, mēs vēlamies padarīt nelielu intrigu. Protams, centīsimies uzvarēt vai vismaz iekļūt Top 3,'' pirms rallija teica Čapkauskas.


Ar šādu auto brauks Čapkauskas. Foto: Fotodarius.lt

Taču šis braucējs nebūs vienīgais, kurš brauks ar WRC automašīnu, jo arī šajā rallijā ar Subaru Impreza WRC brauks Benediktas Vanagas, kurš nesen pārdeva Latvijā ražoto ''OSCar'' automobili un Dakaras rallijam iegādājās ''Toyota Hilux'' pikapu.

Tāpat uz starta redzēsim Vitautu Švedu, Giedru Notku un citus braucējus. Augstais septītais starta numurs piešķirts strauji progresējošam Rolandam Jaunzemam. 19.starta numurs Belokoņam, kuram šoreiz stūrmaņa lomu pildīs un vērtīgus padomus sniegs Dynamic Sport komandas vadītājs Andis Neikšāns. 47.starta numurs piešķirts Tomam Zeļezņevam, kurš brauks rallijsprinta ieskaitē.


Vitautas Švedas. Foto: Giedriaus Matulaičio

''Nolēmām šajā rallijā braukt treniņa pēc, jo nekas daudz vairs no rallijiem šosezon nav atlicis,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Rolands Jaunzems. ''Brauksim uz 90% un centīsimies pēc iespējas labāk sagatavoties Latvijas rallijam. Ja runājam par pašiem ātrumposmiem, tad jāsaka, ka tie ir ļoti, ļoti ātri. Gribējās vairāk tos līkumus, bet izskatās, ka būs ļoti ātrs rallijs. Nakts dops? Tur būs meža stiga, kur kļūdīties nevarēs, jo tad tu uzreiz būsi priedēs iekšā. Bet tas ir vienīgais posms, kurā ir daudz līkumu un kurš ir strādājams.''

Pagājušajā gadā šajā rallijā uzvarēja Notkus, kurš par nepilnām trīs sekundēm apsteidza Martinu Samuiti.

Pirmā ātrumposma starts plkst. 15:00
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png