profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zvaigzne: rallijs varēja beigties jau 8. posmā ar smagu avāriju...

Mārtiņš Jankovskis 11.10.2011 - 17:05 Zvaigzne: rallijs varēja beigties jau 8. posmā ar smagu avāriju...
Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Kā pēc aizvadītā Sāremā rallija atzina Valts Zvaigzne, viņa ekipāžai rallijs varēja beigties astotajā posmā, kad gandrīz tika piedzīvota smaga avārija.

Sāremā rallijā 31. vietu absolūti, bet sesto E12 klasē izcīnīja Valts Zvaigzne kopā ar stūrmani Mārtiņu Ozoliņu, kamēr vēl viens Okartes Autosporta akadēmijas (OAA) dalībnieks Ralfs Sirmacis ar Māri Kulšu palika 50. vietā absolūtajā kopvērtējumā, bet savā klasē ekipāža izcīnīja astoto pozīciju.

Pēc tehniskām problēmām rallija pirmajā dienā par augstu rezultātu nespēja cīnīties Sirmača ekipāža, kurai beigās astotā vieta N3 klasē. „Pirmās dienas pēdējos divos dopos motoram negāja divi cilindri, jo spole izšāva," iesāk Ralfs Sirmacis. „Kāpēc izšāva, nezinām, bet ir aizdomas, ka tas dēļ papildgaismām. Pirmajā dopā mēs papildgaismas neizmantojām un viss bija kārtībā. Otrajā posmā izmantojām tās lampas un spole izšāva. Arī nākamajā posmā bija tas pats. Otrajā dienā šīs lampas neizmantojām un viss bija kārtībā."

Sirmacis atzīst, ka otrajā dienā tika braukts vien treniņa pēc. „Pēc pirmās dienas neveiksmēm otrajā dienā braucām tikai treniņa pēc, jo sapratām, ka labu rezultātu vairs uzrādīt nevaram. Braucām, cik ātri varējām, taču bija grūti pēc pēdējā laikā daudzajiem nenobrauktajiem rallijiem ieiet ritmā - dažos līkumos par ātru bremzēju, citos iegāju par ātru. Ceļi? (smejas). Protams, ka daudz patīkamāki un interesantāki nekā Latvijā. Otrajā dienā mums bija iedots ļoti zems starta numurs, tāpēc, kad dopus veicām otrajā reizē, mūsu laiki bija sliktāki, jo bija špūres un mēs braucām piesardzīgi, lai nesalauztu mašīnu."

Runājot par nākotnes plāniem, Sirmacis saka, ka tagad viss atkarīgs no Okartes Autosporta akadēmijas (OAA). „Tagad viss atkarīgs no OAA. Ja uzvarēsim, tad brauksim ar „Ford Fiesta R2", bet, ja neuzvarēsim, tad domāsim tālāk. Ir doma nopirkt „Renault Twingo". Būtiskākā atšķirība starp patreizējo „Clio" un „Twingo"? Tas ir tāpat kā sajaukt N4 ar S2000. Tā ir tehnika, kas ir daudz vairāk attīstījusies. Arī jaudas ziņā šis „Renault Twingo" modelis ir labāks nekā „Ford Fiesta". Ja nemaldos, tad „Fiesta" ir 180 Zs, bet „Twingo" - 200 Zs."  

Kā vienmēr ātrs rallijā bija vēl viens OAA finālists Valsts Zvaigzne, kurš atzīst, ka bijis tuvu tam, lai piedzīvotu smagu avāriju. „Pirmajā dienā pa lielam viss bija kārtībā," portālam „Go4speed" stāsta Valts Zvaigzne. „Grūti bija pielāgoties tik šauriem ceļiem, jo visos iepriekšējos rallijos bija braukts pa platākiem. Protams, šausmīgas bija ceļa malas, kur gulēja nežēlīgi akmeņi."

„Otrās dienas 8. posmā pieļāvām lielu kļūdu, ka rezultāta gandrīz smagi avarējam. Labā līkuma izejā izslīdējām un gājām tieši virsū kokam, bet, par laimi, pirms koka bija akmens, pret kuru atsitāmies ar aizmugurējo riteni un tad sagriezāmies. Salauzām disku un pārsitām riepu, kā rezultātā zaudējam daudz laika."

Zvaigzne atzīst, ka šajā posmā vietām skatītāji uzvedušies ļoti pārgalvīgi. „Rallijs kopumā bija ļoti interesants, jo ceļi bija ļoti šauri, izņemot vienu plato posmu, kur biedēja akmeņi gar malām, kuri neļāva pieļaut kļūdas. Pēc tam, kad otrās dienas otrajā aplī uzlija lietus, bija grūti braukt, jo ceļš bija slidens, tāpēc bija jābrauc nedaudz piesardzīgāk. Jāatzīmē, ka vietām nedaudz traucēja skatītāji, kuri staigāja pa ceļu, kad braucām. Diemžēl šoreiz  nedaudz pievīla tehnika, jo izpūta blīvi pie turbīnas, kā rezultātā braucām ar mazāku jaudu un bez antilāga."

Arī Zvaigznem, tāpat kā Sirmacim, nākamais svarīgākais notikums ir OAA fināls. „Tagad kārta OAA finālam. Redzēs, kā man tur ies, jo konkurence liela. Rallija sezona ir beigusies, un nākamās rallija sacensības tagad tikai ziemā. Ir doma vēl nobraukt rallija supersrinta posmu Biķerniekos, jo nevaram tik ātri atdzist no sacensībām.," tā Zvaigzne.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png