profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

A.Neikšāns: Prieks, ka sanāca vairāk nekā 100 metrus nobraukt vienā sānslīdē (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 05.09.2014 - 09:57 A.Neikšāns: Prieks, ka sanāca vairāk nekā 100 metrus nobraukt vienā sānslīdē (VIDEO)
Andis Neikšāns/Aivis Aizsilnieks. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Aizvadītajā Kurzemes rallijā ļoti sīva un aizraujoša cīņa bija vērojama 2WD klasē, kur par uzvaru cīnījās Andis Neikšāns un igauņu braucējs Tomass Vasks. Lai arī pēc pusdistances līderis bija Vasks, beigās Andis viņu apsteidza un izcīnīja pirmo vietu. Trešās vietas ieguvējs Kristo Subi Neikšānam zaudēja gandrīz trīs minūtes.

Pēc rallija portāls Go4speed uz nelielu sarunu aicināja Andis, kurš novērtēja gan savu, gan komandas sniegumu.

Andi, lieliska cīņa ar lieliskām beigām.
Jā, sen nebija bijusi tāda cīņa. Man tā atgādināja laikus, kad braucu ar Mitsubishi Evo un cīnījos ar Jāni Vorobjovu, Alekseju Lukjaņuku un citiem. Bija liels azarts un foršas sajūtas cīnīties ar igauņu braucēju.


Andis Neikšāns/Aivis Aizsilnieks. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Vai var teikt, ka tagad esi atkodis šo auto pilnībā un esi gatavs ar to braukt ļoti ātri?
Šobrīd tev nevaru pateikt, vai esmu atkodis šo auto pilnībā. Rezultāts ir labs un braucu tā, kā man šķiet, lai būtu ātri. Vai tas ir ātrākais, tas man nav zināms. Esmu ieguvis tādu pieredzi, ka varu braukt pēc sajūtām, ko arī šoreiz darījām, jo jutāmies labi.

Cik dzirdēju pa rallija radio, tad igauņu braucējam auto bija par 73 Zs vairāk.
Igauņu braucējam auto bija spēcīgāks par 73 Zs. Ja mums ir 320 Zs, tad viņam bija 393. Arī citi elementi viņam bija piestrādāti un pieslīpēti. Taču, ja mums braukšana ātros ceļos ir pārliecinošāka, tad viņam tā braukšana nebija tik stabila, jo, cik sapratu, viņš nav bijis Top braucējs absolūtajā vērtējumā, līdz ar to ātrajos dopos viņš mums netika līdzi. Tur, kur bija lēnās vietas, tur mēs viņam zaudējām bez variantiem (Igauņu pilots Autosporta raidījumam Nr.1 atzina, ka viņš, salīdzinot ar Neikšānu, ir nekas - aut.)

Pēc tādas cīņas nav āķis lūpā?
Nē, nav tā, ka uzreiz atkal gribas braukt. Plānā ir Latvijas rallijs, bet pirms tā viens klients īrēs mūsu BMW Sāremas rallijam. Ja viss beigsies veiksmīgi un tehnika būs kārtībā, tad Latvijas rallijā brauksim.


Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

Izstāsti par to iespaidīgo sānslīdi. No malas izskatījās vienkārši
Jā, tā bija interesanta un sarežģīta vieta. Tur to līkumu noturēt ar pilnpiedziņu ir ļoti grūti, bet ar BMW to bija vieglāk izdarīt. Prieks, ka sanāca, jo tas bija ļoti baudāms līkums. Vairāk nekā 100 metrus izdevās nobraukt vienā sānslīdē. (Video teksta beigās)

Kā bez sava snieguma novērtē savas komandas rezultātus?
It kā no braukšanas viedokļa gāja labi, taču nedaudz šoreiz pievīla tehnika. Rolandam Jaunzemam pēc neveiksmīgas ātruma pārslēgšanas salūza pārslēgšanas mehānisms. Rolim tas braukšanas stils ir nedaudz tāds agresīvs. Mēs strādājam pie tā, lai mazinātu to asumu, bet vēl tas stils ir saglabājies, tāpēc dažreiz tā transmisija neiztur. Mihailovam arī bija neliels tehnisks defekts, bet Daņilam Belokoņam izdevās finišēt lielajā rallijā un izcīnīt trešo vietu R2 klasē. Gan viņš, gan mēs par to priecīgi, taču, skatoties pēc rezultātiem, jāsaprot, ka tie ir tikai pirmie soļi, tāpēc ir jāmācās tālāk, lai nākamajos posmos varētu kāpināt tempu un samazināt atstarpi no līderiem. Šobrīd viņš jau saprot, kas ir kas, jo, kā zināms, rallijs sastāv no ļoti daudz elementiem. Taču kopumā viņš ir liels malacis, jo sporta automašīnā viņš pirmo reizi iekāpa tikai maija beigās.

Pēc intervijas Andis atzina, ka šajās brīvdienās ar viņu Ford Fiesta R2 mašīnu Bulgārijas asfalta rallijā startēs ukraiņu braucējs Jurijs Kasims.



2WD/R2 klašu rezultāti:
1. A.Neikšāns (2WD) 59:31.32
2. T.Vasks (2WD) +3,90
3. S.Pērns (R2) +1:38,09
4. E.Blūms (R2) +1:47,58
5. R.Rohtmets (R2)
+1:52,54
6. R.Sirmacis (R2) +2:01,55

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png