profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sportisti izrāda cieņu traģiski bojā gājušajam pilotam

Go4speed 19.08.2014 - 05:47 Sportisti izrāda cieņu traģiski bojā gājušajam pilotam
Foto: belfasttelegraph.co.uk

Portāls jau ziņoja, ka piektdien traģiski beidzās kārtējais Britu rallija čempionāta posms, kurā pēc avārijas bojā gāja 20 gadus vecs pilots Timotijs Katkarts, kamēr viņa stūrmanis Dais Roberts tika nogādāts slimnīcā. Pēc šīs traģiskās avārijas rallijs tika atcelts.

Katkarts nāca no rallija sabiedrībā zināmas ģimenes. Pilots, kurš bija tikai savas karjeras sākumā, dzīvību zaudēja notikuma vietā, kamēr viņa stūrmanis smagā, bet stabilā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā. Kā ziņo belfasttelegraph.co.uk, tad stūrmanis Roberts bija brālis Garetam Robertam, kurš 2012.gada vasarā gāja bojā, kad trases margās ieskrēja īru rallija braucējs Kreigs Brīns.


Automašīna pēc avārijas. Twitter

Belfasttelegraph.co.uk žurnālists atminas, ka pēc tam, kad pēc pirmajiem trim posmiem servisa parkā atgriezās vadošās mašīnas, jau tobrīd daži sportisti zināja, ka notikusi smaga avārija. Mašīnas stājās viena aiz otras, taču auto ar astoto numuru iztrūka. Laikam ritot, kad servisa zonā iebrauca vēl vairākas mašīnas, parasto rosību un trokšņus nomainīja drūmas sejas un klusums.

Kad tika apstiprināts, ka bojā gājis jaunais Katkarts, daudzi sportisti lika noprast, ka viņi neturpinās ralliju. Kamēr rallija tiesneši centās noskaidrot visus apstākļus, viņi paziņoja, ka otrais rallija aplis ir atcelts un lai sportisti mašīnas novieto slēgtajā parkā, kamēr tiks pieņemts gala lēmums.


Foto: www.thecheckeredflag.co.uk

Garijs Dženings, šī rallija pagājušā gada uzvarētājs un šī brīža Īrijas asfalta čempions, paziņoja, ka viņa Subaru mašīna vairs netiks darbināta tajā dienā, un, izrādot cieņu Timotijam, sportists kopā stūrmani un mehāniķiem mašīnu cauri servisa parkam aizstūma uz slēgto parku. Ātri vien viņam pievienojās vēl vairākas ekipāžas, kuras arī nolēma nedarbināt savus auto un stumt tos uz slēgto parku.

''Mana sirds šobrīd nespēj turpināt ralliju. Šī bija Katkarta pilsēta, kur mēs ļoti labi zinājām viņa ģimeni. Mēs nespējam iedomāties to, ko viņi šobrīd pārdzīvo, tāpēc es nespēju iedomāties, lai turpinātu braukt. Mašīnu iestumšana slēgtajā parkā bija tikai neliels žests atbalstam un cieņai,'' saka Garijs Dženings.
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png