profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vorobjovs/Zicāns lieliski Sāremā, priekšā tikai WRC, pjedestāls arī Feldmanim (labots)

Go4speed 08.10.2011 - 19:18 Vorobjovs/Zicāns lieliski Sāremā, priekšā tikai WRC, pjedestāls arī Feldmanim (labots)
Foto: Artūrs Igaveņš/Go4speed

Mainīgos laika apstākļos veiksmīgs sezonas noslēgums Sāremā rallijā 2011 izdevās Latvijas Jāņa Vorobjova/Guntara Zicāna ekipāžai, kas rallija absolūtajā kopvērtējumā priekšā palaida tikai pārliecinošos favorītus Otu Tanaku un Georgu Grosu, kas brauca ar WRC klases automašīnām.

Visu sacensību laiku Vorobjovam nācās cīnīties ar tuvāko konkurentu N4 klasē igauni Kasparu Koitlu, kas pēc pirmās dienas bija priekšā Vorobjovam. Turpat netālu pienācīgu konkurenci sastādīja arī cita latviešu ekipāža - Jānis Feldmanis/Anrijs Jesse, kas N4 klasē finišu sasniedza trešajā vietā, jo Koitlas ekipāža pēc sacensībām diskvalificēta.

Jāpiebilst, ka pēc finiša Vorobjovs un Zicāns bija ļoti apmierināti ar rezultātu, ko apbalvošanas laikā arī apliecināja ar vērienīgām šampanieša šaltīm. Tāpat savu sajūsmu izrādīja fani, kas skandēja: „Latvija, Latvija!". Tomēr sacensības jau varēja beigties piektajā dopā, kad Vorobjovs par mata tiesu izvairījās no sadursmes ar akmeņiem. Līdzīgā situācijā nonāca arī Feldmanis, bet starpgadījums beidzās bez sadauzītām mašīnām


foto: Artūrs Igaveņš, Go4speed

Savu izcīnīto 24. vietu kopvērtējumā neizdevās saglabāt Valta Zvaigznes/Mārtiņa Ozoliņa ekipāžai, kuri rallija noslēgumā palika 32. vietā, bet savā klasē sestie. Dans Leščs ar stūrmani Jāni Vīksnu līdz piektajam ātrumposmam savā klasē atradās vadībā, tomēr nākamā dopā nefinišēja. Bet Ralfa Sirmača/Māra Kulšas ekipāžai šī diena veiksmīgāka, jo kopvērtējumā izdevās pacelties no 85. uz 52. vietu, bet klasē astotie. Balodis/Pūķis savā E10 klasē sestie, bet rallija kopvērtējumā 62. vieta, bet Bremzem/Freibergam 11. vieta klasē un 70. kopvērtējumā.

Piektais ātrumposms izrādījās visdramatiskākais no 11, jo tas avāriju un tehnisku ķibeļu dēļ pat tika uz laiku pārtraukts, tomēr pēc ceļa atbīvošanas rallijs turpinājās.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png