profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blūms atklāj panākuma iemeslus Lietuvā un gatavojas cīņai ar Nitišu un Bakerudu

Mārtiņš Jankovskis 10.08.2014 - 20:17 Blūms atklāj panākuma iemeslus Lietuvā un gatavojas cīņai ar Nitišu un Bakerudu
Emīls Blūms/Reinis Vilsons. Foto: Alfonsas Rakauskas

Lietuvas 300 Ezeru rallijā gan 2WD klasē, gan R2 ieskaitē triumfēja Emīls Blūms, kurš šajā posmā demonstrēja ātru un stabilu sniegumu. Pēc pēdējā rallija bija liela pauze, kuras laikā Blūms trenējās, kas arī deva vēlamo rezultātu.

''Lai arī pēc pēdējā rallija bija mēneša pauze, mēs to izmantojām lietderīgi. Sākumā aizbraucām uz Igauniju, Otepi, kur parakstījām trasi, bet, kad jau tuvojās rallijs, tad ar treneri Uldi Briedi aizvadījām treniņus ar sporta auto. Pirms paša rallija aizvadījām vēl vienus testus, kuros ar mums piedalījās arī Andis Neikšāns, kurš pastāstīja svarīgas nianses,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Emīls Blūms. kuram šī bija otrā uzvara 2WD klasē.

Lai arī finišā Blūms pārsvars pār otro vietu ir gana liels (viena minūte), sportists atzīst, ka šajā posmā nācās saskarties gan ar nelielām kļūdiņām, gan tehniskiem defektiem, gan arī neveiksmēm.


Emīls Blūms/Reinis Vilsons. Foto: Alfonsas Rakauskas

''Pašā rallijā izdevās labi pierakstīt trasi, tāpēc izdevās nobraukt bez lielām sānslīdēm (tas bija galvenais trenera uzdevums) un bez lieliem riskiem, jo šajā posmā centāmies braukt piesardzīgi un taupīt tehniku. Protams, bija nelielas kļūdiņas un arī daži nelieli tehniski defekti. Piemēram, ceturtajā ātrumposmā savas vainas dēļ aizslīdējām krustojumā, kur zaudējām kādas sešas līdz astoņām sekundēm. Arī otrā diena iesākās ar piedzīvojumiem, jo jau otrajā kilometrā noķērām priekšā braucošo, tāpēc tur, braucot putekļos, zaudējām vērtīgas sekundes. Tāpat, braucot uz servisa parku, mūsu auto bija pusass defekts, taču veiksmīgi tikām līdz mehāniķiem, kur šis defekts tika novērsts. Tikmēr garajā posmā pie beigām pazuda bremzes, tāpēc turpinājumā braucām piesardzīgāk,'' turpina Blūms.

Uz jautājumu, vai Emīls varēja pabraukt vēl ātrāk, sportists atbild apstiprinoši. ''Jā, ja būtu vajadzība, varētu pabraukt vēl ātrāk. Šajā rallijā braucu tā, kā Uldis mani mācīja – ar 100% pārliecību. Braucām savā tempā un šeit arī rezultāts, nobeidz Blūms, kurš piebilda, ka drīz kopā ar Nitišu, kurš palīdzēja Emīlam atrast žigulīti, Bakerudu, brāļiem Neikšāniem un citiem sportistiem startēs Vaztuss sacensībās Jēkabpilī.


Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs. Foto: Edgars Leonovs

Ne tik ātrs šoreiz bija Ralfs Sirmacis. "Dienu iesākām labi - ar tehniku viss bija kārtībā, arī paši jutāmies pārliecināti par to, ko darām. Bija laba cīņa ar E.Blūmu - jāatzīst, ka viņš šajā rallijā demonstrēja tiešām fantastisku ātrumu! Neskatoties uz to, ka visas dienas garumā E.Blūms bija R2 klases kopvērtējuma līderis, dažos ātrumposmos labākos laikus klasē izdevās uzrādīt man, tāpēc biju nolēmis "nemest plinti krūmos" un cīnīties līdz galam. Lielākās cerības liku uz rallija garāko ātrumposmu, kurā bija jāaizvada 39,62 km. Diemžēl priekšā braucošajai ekipāžai bija tehniskas problēmas un es viņus panācu, bet apdzīt šie sportisti sevi neļāva, tāpēc man nācās pazaudēt ļoti daudz laika. Neko darīt, tāds ir šis sports! Neskatoties uz to, ka savu mērķi sasniegt neizdevās, ir milzīgs prieks atkal sajust rallija adrenalīnu. Ceru, ka Kurzemes rallijā man vēl izdosies pamēroties spēkiem ar E.Blūmu," ar smaidu sejā pabeidz Ralfs Sirmacis.

Diemžēl neveiksmīgi šis posms beidzās Kristapam Feldmanim, kurš pēc laba sākuma bija spiests izstāties tehnisku defektu dēļ. "Uz otrās sacīkšu dienas startu devos apņēmības pilns finišēt šo ralliju ar vērā ņemamu rezultātu, bet sestajā ātrumposmā mašīna vienkārši noslāpa, un to nevarēja iedarbināt. Telefonsarunā treneris P.Neikšāns spēja sniegt vērtīgus padomus, un es mašīnu tomēr piestartēju. Servisa zonā defekts tika novērsts. Pēc šīs neveiksmes par labu rezultātu cīnīties vairs nevarēju, bet nolēmu ralliju turpināt un krāt pieredzi," stāsta Kristaps Feldmanis.


Kristaps Feldmanis/Andris Velme. Foto: Edgars Leonovs

Pēc servisa zonas apmeklējuma K.Feldmanis devās uz septīto ātrumposmu, kurā "LMT Autosporta Akadēmijas" sportists no rallija diemžēl izstājās - pēc lēciena tramplīnā K.Feldmaņa Ford Fiestai nolūza pusass, un ekipāža pieņēma lēmumu sacīksti neturpināt.

"Kopumā esmu vīlies, ko gan es citu varu teikt. Pirmā diena tika noslēgta ar stabilu sniegumu - tāpat gribēju noslēgt visu ralliju, bet ne vienmēr viss notiek tā, kā gribās. Tagad priekšā ir liels sagatavošanās darbs, lai nākošajās sacīkstēs tiktu pilnvērtīgi sagatavota tehnika un lai es pats būtu gatavs psiholoģiski startēt," nobeidz K.Feldmanis.

2WD klases rezultāti:
1. E.Blūms/R.Vilsons, Honda Civic Type-R, 1:20:52.43
2. R.Sirmacis/M.Kulšs, Ford Fiesta R2, +1:00.88
3. J.Tamašauskas/S.Tarailė, Opel Astra, +1:11.26
4. K.Raišys/M.Kašalynas, BMW M3, +1:18.98
5. K.Kaņeps Kalniņš/A.Šimins, BMW M3, +2:29.96
6. I.Taletavičius/D.Augūnas, Renault Clio, +2:50.37
7. M.Račkaitis/M.Drūlia, BMW 318TI, +2:54.93
8. G.Lielkājis/V.Miķelsons, Ford Fiesta, +3:07.35
9. E.Balodis/I.Akmentiņa, Honda Civic Type-R, +3:33.07
10. S.Trapuila/J.Banelis, BMW 330, +3:50.43
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png