profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Leščs: plāns nobraukt Sāremā ralliju, lai nākamgad varētu braukt ar pilnu krūti

Mārtiņš Jankovskis 04.10.2011 - 09:28 Leščs: plāns nobraukt Sāremā ralliju, lai nākamgad varētu braukt ar pilnu krūti

Foto: Liepajniekiem.lv

 

Jau šajā nedēļas nogalē Igaunijā, Sāremā salā, tiks aizvadīts pēdējais Igaunijas rallija čempionāta posms, kurā pēc gadu pauzes uz starta varēs redzēt Dana Lešča/Jāņa Vīksnas ekipāžu.

Pēc 2008. gada rallija sezonas "Bensons Honda Racing" komanda zaudēja "Honda" dīlera tiesības. „Bez darba” palika divkārtējais Latvijas N3 klases čempions Dans Leščs, kurš pēdējos trijos gados rallija sacensībās parādījās vien epizodiski, kamēr viņa stūrmanis Jānis Vīksna bija redzams kā pilots rallijsprinta sacensībās. Kā noskaidroja portāls „Go4speed”, tad Dans Leščs plāno atgriezties rallijā.

„Biju jau taisījies braukt Kurzemes rallijā, taču nesanāca ar naudām tā kā gribētos, kā arī Jānis Vīksna cīnījās par svarīgiem punktiem rallijsprinta ieskaitē,” saka Dans Leščs. Uz jautājumu, kā sportists nolēma atkal braukt kopā ar Vīksnu un kādi ir ekipāžas tālākie plāni, Dans turpina: „Pirms kāda laika aprunājos par sadarbības turpināšanu ar savu bijušo stūrmani Vīksnu, kurš piekrita. Līdz ar to vienojāmies, ka brauksim ar viņa mašīnu („Honda Civic Type-R”), taču no manas puses būs jāsedz dalības maksa. Šis Sāremā rallijs plānojas kā izmēģinājuma brauciens, lai nākamgad varētu startēt visu sezonu. Šajā rallijā vienreiz esam braukuši ar pilnpiedziņas automašīnu. Jāsaka, ka šis rallijs ir ļoti interesants un tajā ir ļoti patīkami braukt. Pārbaudīsim, vai man kaut kas vēl ir palicis iekšā.”

Jautāts par treniņiem un braukšanas garšas atgūšanu, Leščs stāsta: „Pagājušajā gadā bez lieliem treniņiem izbraucu Kurzemes ralliju („Mitsubishi EVO IX”, 13. vieta), taču tas nebija tas, ko gribēju. Nesen treniņu režīmā nobraucu 30 – 40 kilometrus. Izskatījās, ka braukt vēl neesmu aizmirsis, taču vēl vienu treniņu pirms Sāremā rallija vajadzētu aizvadīt, lai varētu atgūt niknumu uz ceļa. Nobrauksim šo gonku un tad jau domās tālāk, bet plāns ir, ka gribam turpināt braukt arī nākamgad. Pirms šī treniņa Jānis stenogrammu nebija lasījis apmēram divus gadus, taču nobraucām un saprašanās bija gandrīz kā agrāk. Jūtam, ka viss sanāk, tāpēc gribam nobraukt Sāremā ralliju, lai nākamgad tad varētu atgriezties un braukt ar pilnu krūti.”

 

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png