profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lieliska debija padodas Māra Neikšāna 'Peugeot 208 R2' automašīnai

Mārtiņš Jankovskis 01.07.2014 - 21:28 Lieliska debija padodas Māra Neikšāna 'Peugeot 208 R2' automašīnai
Suhovenko pie Peugeot 208 R2 automašīnas stūres. Foto: neiksansrallysport.com

Aizvadītajās brīvdienās norisinājās Krievijas rallija čempionāta ceturtais un Krievijas kausa izcīņas 16. posms "Baltās naktis 2014", kurā uz starta izgāja Neiksans Rally Sport un ASRT komandas. Sākotnēji sportistiem bija jāveic 11 ātrumposmi (124 kilometri), taču viens posms tika atcelts. Uzvaru rallijā izcīnīja Aleksejs Lukjaņuks, bet trešais finišēja ASRT komandas pilots Igors Bulancevs. Uzreiz aiz pjedestāla finišēja divas Neiksans Rally Sport ekipāžas – Aleksandrs Miroņenko un Jevgēņijs Suhovenko, kuram arī pirmā vieta starp visām vientilta mašīnām. Jāatzīmē, ka tieši Suhovenko bija tas gods šajā rallijā pirmo reizi izmēģināt Māra Neikšāna komandā būvēto Peugeot 208 R2 automašīnu.


Suhovenko trasē. Foto: neiksansrallysport.com

Kā pēc rallija portālam Go4speed atzina Māris Neikšāns, tad viņš ir apmierināts gan ar savas komandas braucēju sniegumu, gan ar jaunās Peugeot 208 R2 automašīnas debiju. ''Pirms šīm sacensībām mēs kopā izbraucām trīs testus – divus Latvijā un vienus Krievijā. Pirmajos testos mēs šo auto apguvām kopumā, lai saprastu, kādas pogas jāspiež (smejas). Arī pats izbraucu ar šo auto. Sapratu, ka, ja nolemtu ar šo mašīnu startēt kādās sacensībās, man būtu jāaizvada ļoti daudzi treniņi, lai atsvaidzinātu atmiņu (smejas). Otrajos testos jau piedalījās vieni no šī brīža diviem ātrākajiem R2 klases braucējiem Latvijā - Ralfs Sirmacis un Kristaps Feldmanis, kuri atzina, ka šis auto ir jaudīgs un labi vadās. Arī šis krievu pilots, kurš ir braucis arī ar Fiesta R2, pēc rallija atzina, ka šis Peugeot vairāk ir kā sporta auto, kamēr Fiesta R2 vairāk līdzinās standarta mašīnai. Tagad pēc šīm sacensībām ir lielāka skaidrība arī par regulējumiem, kā arī zinām, kas jāuzlabo, lai būtu vēl ātrāki.''


Aleksandrs Miroņenko. Foto: neiksansrallysport.com

''Neskatoties uz to, ka rallijs bija smags, kur daži posmi bija sarakti un ļoti akmeņaini, Peugeot 208 R2 šos ceļus izturēja perfekti. Šis auto pierādīja, ka ir konkurētspējīgs ar R3 automašīnām. Kā pēc sacensībām atzina pilots, tad no sākuma viņš nevarēja iebraukties, taču vēlāk viņš aprada ar auto un jau spēja izmantot visas mašīnas priekšrocības. Jāsaka, ka šis auto labi vadās, kā arī bremzējot to var viegli dabūt sānslīdē. Īpaši labs šis auto, kur viņa priekšrocības būtu izteiktākas, varētu būt šauros un līkumainos ceļos,'' turpina Māris.

Sarunas nobeigumā Neikšāns atzina, ka pēc šī rallija par šo auto ir liela interese, tāpēc uz Kurzemes ralliju komanda gatavo vienu nelielu pārsteigumu, jo, iespējams, ar šo auto brauks kāds Latvijā zināms pilots.


Igors Bulancevs. Foto: almrally.ru

Tāpat rallija finišu sasniedza abas ASRT komandas ekipāžas, no kurām Bulancevs izcīnīja trešo vietu. "Rallijs bija ļoti smags, jo bija daudz avārijas un izstāšanās. Taču mūsu ASRT komandai tas noritēja ļoti labi, jo abas mašīnas spēja sasniegt finišu, par ko, protams, liels prieks. Igoram Bulancevam šajā posmā bija uzdevums braukt ātri un parādīt labu rezultātu, ko arī viņš izdarīja. Sergejam Popovam pēdējais rallijs bija tikai ziemas Liepājas ERČ posms, tāpēc viņam uzdevums bija braukt un aklimatizēties. Arī abi braucēji pēc finiša bija apmierināti ar savu sniegumu, jo uzdevumi tika veiksmīgi izpildīti," saka ASRT komandas vadītājs Mārcis Ķenavs.
Komentāri
Edvards77 02.07.2014 18:56
Ja kas, Prospeed komanda arī piedalījās!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png