profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Feldmanis: Avārija Talsos man deva vairāk pieredzes nekā izcīnītais kauss

Mārtiņš Jankovskis 13.06.2014 - 15:43 Feldmanis: Avārija Talsos man deva vairāk pieredzes nekā izcīnītais kauss
Kristaps Feldmanis. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Talsu rallijā ļoti sāpīgu neveiksmi pēdējā ātrumposmā piedzīvoja "LMT Autosporta komandas" ekipāža Kristaps Feldmanis/Andris Velme, kas ekipāžai liedza kāpt uz goda pjedestāla. Feldmanis vienā no līkumiem, kur savulaik avarēja tādi latviešu autosportisti kā Māris Neikšāns un Raimonds Strokšs, pieļāva kļūdu un uzmeta kūleni. Taču pēc pusstundas ekipāža spēja atsākt braukt un sasniedza finišu.


Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Kā izrādās, tad pēc šīs neveiksmes Feldmaņa automašīnai drošības apsvērumu dēļ tika nomainīts mašīnas drošības karkass, kā arī veikti citi darbi. Kā portālam Go4speed atzina Mārtiņš Dzenītis, tad šī avārija komandai budžetā neesot iecirtusi lielu robu, jo šādu scenāriju komanda bija pieļāvusi.


Feldmanis pēc avārijas. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

''Ja strādā pie sportistu ātruma, tad šādas lietas (avārijas) ir neizbēgamas. Mēs bijām ar to rēķinājušies, jo mēs budžetā bijām šādus gadījumus ierēķinājuši. Prieks, ka Kristaps pēc Talsu rallija apzinās, ka pēc šīs avārijas ieguvumi ir vairāki nekā zaudējumi. Viņš saprot, ka tā kļūda nebija vis tajā līkumā, bet galvā. Sportists guvis daudz vērtīgas atziņas, kas izpaužas tajā, ka ir kārtīgāk jānoskaņojas psiholoģiski, kā arī ir vairāk jāklausās trenera teiktajā. Ar Pēteri Neikšānu šī kļūda tika izrunāta un saprasta,'' saka Mārtiņš Dzenītis.

Tikmēr Kristaps Feldmanis atzina, ka šī avārija, raugoties no nākotnes viedokļa. pat ir labāka, nekā kārtējais kauss. ''Pierakstot trasi, vajadzēja rūpīgāk piestrādāt pie stenogrammas. Vajadzēja atzīmēt, ka būs asfalts ar mainīgu segumu, taču tas netika izdarīts, par ko saņēmu bargu mācību. Taču tagad šī pieredze man noderēs Viru rallijā, kur būs daudz jābrauc pa asfaltu. Pēc avārijas sajūtas bija stulbas, jo likās, ka esmu pievīlis komandu, vecākus, atbalstītājus, bet, kad pagāja neilgs laiks, sapratu, ka tas kūlenis man atnesa vairāk pieredzes nekā otrās vai trešās vietas kauss.''


Feldmanis/Velme brauc līdz galam. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Pēc Talsu rallija galvā bija doma, ka aizbraukšu uz Igauniju un visiem parādīšu, taču tagad esmu nomierinājies un sapratis, ka man šī ir tikai otrā sezona. Man nav nekāda uzdevuma izcīnīt konkrētas vietas. Ir tikai jāmācās, jābrauc un jākrāj pieredze. Igaunijas rallijā braukšu mierīgā tempā (uz 70% – 80%), lai sasniegtu finišu, kas man noteikti atnesīs pieredzi, it īpaši braucot pa asfaltu. Uzskatu, ka varētu braukt pa priekšu Emīlam Blūmam un Ralfam Sirmacim, taču zinu, ka tas nebūtu uz ilgu laiku. Tas varētu beigties ar dārgiem remontiem,'' nobeidz Kristaps.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png