profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Neparasts apdrošināšanas pieteikums Igaunijas rallijā

Mārtiņš Jankovskis 02.06.2014 - 16:23 Neparasts apdrošināšanas pieteikums Igaunijas rallijā
Foto: Mark Aleksejev

Pēdējā Igaunijas rallija čempionāta posmā finišu nesasniedza jaunā igauņu pilota Sandera Siniorga ekipāža, kas piedzīvoja avāriju. Tiek ziņots, ka sportists tika izmests ārā no špūres, kā rezultātā automašīna ieskrēja kādā koka mājā. Lai arī sākotnēji likās, ka cietusi būs tikai Ford Fiesta R2 automašīna, vēlāk noskaidrojās, ka arī mājai ir diezgan nopietni bojājumi.

Protams, uz notikuma vietu devās rallija direktors Tarmo Ruhka, kurš atklāja, ka sākotnēji galvā domas bija dažādas. ''Kad ierados notikuma vietā, galvā šaudījās dažādas domas. Domāju, ka saņemšu pērienu un pārmetumus no mājas saimniekiem.''


Foto: Mark Aleksejev

''Taču tā vietā, lai uz mani rādītu ar pirkstiem, mani sagaidīja kāds laimīgs jaunais pāris. Kā vēlāk noskaidrojās, tad mājas saimniece bija ar juristu grādu, kura man palīdzēja precīzi aizpildīt apdrošināšanas dokumentus. Visu cieņu šiem cilvēkiem. Noņemu viņu priekšā cepuri,” patīkamo atgadījumu atceras rallija direktors.

''Mājas saimnieki man pateica, ka, ja šīs lietas izskatīšana ievilksies un process noritēs lēni, tad viņi vairs neļaus ralliju veikt gar viņu mājām. Bet, ja viss atrisināsies ātri, tad mēs esam laipni gaidīti atpakaļ,'' ar prieku nobeidz rallija direktors.

Kā zināja teikt Igaunijas autosporta federācijas preses sekretārs Margus Kīvers, tad pēc rallijiem organizatori dažreiz saskaras ar izsistiem māju stikliem, kur vienmēr ir viena un tā pati procedūra – apdrošināšana. ''Tā ir viegla procedūra. Rallija direktors dodas uz notikuma vietu, runā ar mājas saimniekiem, kā arī informē, ka šos bojājumus segs apdrošināšanas kompānija,'' saka Kīvers.

Šo rindu autors saka paldies igauņu kolēģim Karlip par palīdzīgu roku raksta tapšanā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png