profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Cilvēki mēģina atgūties no traģēdijas rallija sacensībās

Go4speed 02.06.2014 - 05:50 Cilvēki mēģina atgūties no traģēdijas rallija sacensībās
Foto: PA Wire/Press Association Images

Atgādināsim, ka sestdien traģiski noslēdzās slavenā skotu motorsporta leģendas Džimija Klarka vārdā nosauktais Jim Clark rallijs Skotijā, kur pēc divām smagām avārijām bojā gāja trīs cilvēki un vairāki cieta.

Cilvēki joprojām nespēj atgūties no šīs traģēdijas, kas esot notikusi pēkšņi. Policija atklājusi, ka bojā gājuši divi vīrieši (64 un 71 gadu veci) un viena dāma (63 gadi). Ne pilots, ne stūrmanis traumas šajā negadījumā neguva.


Foto: Phil Wilkinson

Jāatgādina, ka iepriekšējā avārijā, kas notika divas stundas agrāk, cieta pieci cilvēki – viena sieviete un četri kungi. Visi četri kungi tika nogādāti slimnīcā, no kuriem viens tika aizvests uz intensīvās terapijas nodaļu, kur viņa stāvoklis tiek raksturots kā smags, bet stabils.

''Katru gadu nākam uz šo vietu,'' saka kāds skolotājs, kurš šajā rallijā bija ieradies kopā ar ģimeni. ''Tā bija kāda septītā automašīna. Mēs neredzējām pašu lēcienu, taču pēc piezemēšanās mašīna strauji pagriezās un ieskrēja laukā, kur tā trāpīja cilvēkos. Tas bija briesmīgi, jo izskatījās tā, it kā boulinga bumba sistu ķegļus...''


Pēc šī tramplīna uz tiltiņa sekoja avārija. Foto PA

''Šis rallijs šajā vietā notiek daudzus gadus. Šajā laikā nebija neviena vērā ņemama incidenta, taču tagad visi ir šokēti un nespēj noticēt tam, kas noticis,'' teikts organizatoru paziņojumā.

"Pazīstu rallija organizatorus, kuri vienmēr uzstāja par braucēju un skatītāju drošību. Taču jebkurās šāda veida sacensībās pastāvēs elementārs riska faktors. Dzīvoju pavisam netālu no šīs vietas. Šobrīd visi ir šokēti un pārdzīvo par šo traģēdiju,'' stāsta kāds rallija skatītājs.


Foto: Danny Lawson/PA Wire

Tikmēr vairāki aculiecinieki ziņo, ka automašīnas ātrums tobrīd esot bijis ap 140 km/h. Daži no klātesošajiem ziņo, ka pēc drošības mašīnas aizbraukšanas vairāki cilvēki ignorējuši drošības lentas (diemžēl šādas lietas ir novērojamas arī Latvijas rallijos - aut.) un devušies tuvāk trasei, lai labāk varētu redzēt rallija sacensības.


Šī ekipāža bija iesaistīta taģiskajā avārijā.

''Briesmīgas ziņas no Jim Clark rallija Skotijā. Izsaku līdzjūtību un domās esmu ar visiem tiem, kuri iesaistīti šajā negadījumā,'' tā pēc negadījuma atzina angļu F1 pilots Džensons Batons.

Policija turpina izmeklēt abas avārijas.
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png