profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Traģēdija Skotijā - rallija avārijā bojā iet trīs skatītāji, vairāki cietuši

Go4speed 01.06.2014 - 06:51 Traģēdija Skotijā - rallija avārijā bojā iet trīs skatītāji, vairāki cietuši
Foto: Twitter

Traģiski noslēdzies slavenā skotu motorsporta leģendas Džimija Klarka vārdā nosauktais Jim Clark rallijs Skotijā. Kā ziņo britu un skotu mediji, tad sestdien vispirms ap plkst. 16:00 pēc Latvijas laika kāda rallija ekipāža ieskrēja skatītājos, kā rezultātā pieci cilvēki guva savainojumus, no kuriem viens slimnīcā tika nogādāts kritiskā stāvoklī.


Foto: bbc.com

Taču traģiskākie notikumi sekoja vēlāk. Ap plkst. 18:00 pēc Latvijas laika kāda rallija ekipāža 16.ātrumposmā šaurā ceļā netika galā ar mašīnas vadību, noskrēja no ceļa un ieskrēja vairākos skatītājos. Šajā negadījumā notikuma vietā bojā gāja trīs skatītāji (viena sieviete un divi vīrieši), bet divi cilvēki tika nogādāti slimnīcā, no kuriem viens atrodas smagā stāvoklī. Pēc šī negadījuma rallijs uzreiz tika atcelts.

''Viena mašīna zaudēja kontroli, kā rezultātā auto tika samests uz vieniem sāniem, bet pēc tam uz otriem,” stāsta kāds aculiecinieks. ''Pēc tam mašīna nolidoja no ceļa un trāpīja vairākiem skatītājiem. Tas bija briesmīgi. Pilnīgi briesmīgi. Skrēju palīdzēt, bet tur neko līdzēt vairs nevarēju. Pēc neilga brīža ieradās glābēji un policija. Tur bija haoss. Absolūts haoss…''


Iesaistītā rallija mašīna. Foto: bbc.com

''Netālu no mums notika ļoti smaga avārija. Pēc avārijas ieradās apmēram 15 glābēju automašīnas un notikuma vietā strādāja ap 40 cilvēkiem. Tas nebija labi,'' stāsta kāds cits aculiecinieks.

''Izsakām visdziļāko līdzjūtību bojā gājušo ģimenēm un viņu draugiem, kā arī visiem, kas cieta šajā negadījumā. Šobrīd darbu par šīm abām avārijām uzsākusi Skotijas policija, kas izmeklēs abus negadījumus. Ceram uz labākām ziņām par tiem, kuri guva savainojumus,'' teikts organizatoru paziņojumā.

Video no pagājušā gada rallija - avārija notika taisnē sākot no 7:24
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png