profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

A.Neikšāns iegādājas jaunu sporta auto (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 30.05.2014 - 10:31 A.Neikšāns iegādājas jaunu sporta auto (FOTO)
Neikšāna komandas jaunais auto. Foto: facebook.com/andreas.vanbibons

Nesen portāls jau ziņoja, ka divkārtējais Latvijas čempions rallijā N4 klasē un 2011. gada Somijas WRC posma uzvarētājs PWRC ieskaitē Andis Neikšāns ar savu Dynamic Sport komandu izveidoja pilna profila starptautisku Rallija Jauniešu programmu. Kā uzzināja Go4speed, tad Andis komandas vajadzībām ir iegādājies jaunu rallija automasīnu - Ford Fiesta R2.

"Komandas vajadzībām esam iegādājušies (bijusī Naura Bruņinieka mašīna - aut.) Ford Fiesta R2 automašīnu, kas pārsvarā būs domāta jauniešiem, kā arī iespēju robežās šo auto varēs izīrēt jebkurš gribētājs,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Andis Neikšāns. ''Šobrīd kopā ar Tarasu Kravčenko nolēmām, ka arī viņš izbrauks ar šo mašīnu, jo tas ļoti labi skolo un dod svarīgas nianses. Piemēram, lai ar mazāku jaudu izbrauktu līkumu ir svarīgas precīzas trajektorijas un liels ātrums, lai būtu labs rezultāts. Treniņi ar šo auto dos labumu jebkuram braucējam, arī tam, kurš tobrīd brauc ar pilnpiedziņu.''


Foto: No komandas personīgā arhīva

Kā jau ar jebkuru savas komandas automašīnu, arī šo auto vispirms iemēģināja Andis Neikšāns, kurš atzina, ka auto ir ļoti sportisks.


Foto: No komandas personīgā arhīva

''Esmu izbraucis ar šo auto un jāsaka, ka tas ir ļoti patīkams un sportisks auto, kas labi vadās. Mani pārsteidza tas, ka šis auto ļoti ātri reaģē uz kustībām. Protams, salīdzinot ar manām iepriekšējām rallija mašīnām, jauda bija mazāka, bet to savukārt kompensē šīs mašīnas sportiskā uzvedība, bremzēšana, stabilitāte līkumā, manevrētspēja.''

Līdz ar to šobrīd Dynamic Sport komandas rīcībā būs gan priekšpiedziņas, gan pilnpiedziņas automašīnas, kas klientiem dos iespēju gan mācīties, gan arī jau cīnīties par uzvarām.


Foto: No komandas personīgā arhīva

Uz jautājumu, vai šo mašīnu redzēsim arī kādā no tuvākajiem Latvijas rallija posmiem, Andis atbildēja apstiprinoši. "Jā, ar šo auto brauks galīgi jauns latviešu sportists, kuram plānā ir sacensības rallijsprintā ''Gulbis'' un ''Viduslatvija'', kā arī rallijs ''Kurzeme'' un ''Latvija''. Šim braucējam šie būs pirmie soļi rallijā. Šajā sezonā ar šo braucēju lielu uzsvaru uz rezultātiem neliksim, jo ir jāapgūst autosporta pamatu pamati. Nākamgad jau tad skatīsies un domās par rezultātiem,'' nobeidz Andis.
Komentāri
rainman 31.05.2014 08:52
Tad sanāk, ka Bruņenieki met visam mieru, jo nekāds cits info no ANB nav bijis. Rudenī vēl kautko runāja par EČ, bet tagad jau auto pārdots.
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png