profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latviešu žurnālisti dodas cīņā par Starptautiskā žurnālistu rallija kausu

Go4speed 29.05.2014 - 16:31 Latviešu žurnālisti dodas cīņā par Starptautiskā žurnālistu rallija kausu
Mārtiņš Dzenītis/Kristaps Bērziņš pagājušā gada žurnālistu rallijā. Foto: Guntars Stupelis

Piektdien un sestdien Lietuvā 19. reizi norisināsies Starptautiskais žurnālistu rallijs. Pagājušajā gadā pirmo reizi šajā rallijā triumfēja latviešu žurnālistu ekipāža - Aigars Tīdmanis (www.go4speed.lv) un Jānis Bumbulis (Rietumu radio) ar BMW 323. Tuvākos sekotājus, lietuviešus Renaldas Gabartas/Vincas Gerdžiūnas ar VW Golf GTI automašīnu, viņi apsteidza ļoti pārliecinoši - par nepilnām 40 sekundēm.


Tīdmanis/Bumbulis. Foto: Valdis Zāgeuss

Arī pārējām mūsu ekipāžām pagājušajā gadā klājās ļoti labi. Otru augstāko rezultātu absolūtajā vērtējumā (5.vietu) no latviešu žurnālistiem uzrādīja Uldis Hmieļevskis un Kristaps Valkovskis ar Renault Clio. Viņi arī izcīnīja 2. vietu savā klasē.
Lieliskus rezultātus latviešu žurnālisti uzrādīja EKO klasē, kurā uzvaru izcīnīja Uldis Kaņeps-Kalniņš un Itars Siliņš ar Toyota Auris automašīnu. Trešo vietu šajā klasē izcīnīja Normunds Avotiņš un Krišs Karnītis ar Nissan Leaf.


Uldis Hmieļevskis. Foto: Valdis Zāgeuss

Šogad dalību šīm sacensībām apstiprināja 50 ekipāžas, starp kurām četras pārstāvēs Latviju. Uldis Hmieļevskis/Jānis Bumbulis, Mārtiņš Dzenītis/Andris Mālnieks, Dainis Pūga/Guntars Pulss un Ojārs Vētra/Ainārs Zariņš. Jāpiezīmē, ka pagājušā gada uzvarētājs Aigars Tīdmanis šogad šajā rallijā nebrauks, tāpēc viņa stūrmanis nolēma palīdzēt Uldim. Tāpat sākotnēji bija plānots, ka kopā ar Dzenīti brauks Kristaps Bērziņš, taču arī Kristaps pēdējā brīdī nevarēja tikt uz šo ralliju, tāpēc izpalīdzīgu roku Mārtiņam sniedza Mālnieks (kopā abi braukuši kādus četrus piecus žurnālistu rallijus), kas savas rallija gaitas sāka tieši kopā ar Dzenīti.


Mārtiņš Dzenītis. Foto: Guntars Stupelis

Šogad šis rallijs notiks tikai Lietuvā (pagājušajā gadā rallijs notika arī Latvijā). Zināms, ka dalībniekiem divās dienās kopā būs jāveic 24 ātrumposmi, kas kopā ar pārbraucieniem sastādīs apmēram 300 km. Kopumā sacensībās būs vairākas ieskaišu klases – līdz 1600 cm3, līdz 2000 cm3, virs 2000 cm3, eko un dīzeļu klase.

"Kā man atzina šī rallija organizatori, tad šogad rallijs būšot ātrāks," sarunā ar portālu Go4speed saka viens no šī rallija dalībniekiem Mārtiņš Dzenītis. ''Pirmajā dienā būšot vairāki ātrumposmi militārajā poligonā, kas būs ar diezgan lielu kilometrāžu. Šis cilvēks mani jau pabrīdināja, ka šoreiz ar vienu riepu komplektu var arī nepietikt (smejas). Rallija otrajā dienā būs jābrauc pa kartinga trasi, kā arī jāveic paralēlie ātrumposmi, bet dienas noslēgumā paredzams, ka būs ātrumposms zirgu hipodromā, kas ir mans mīļākais ātrumposms visā rallijā. Tas ir ātrs posms, kur var adrenalīnu iegūt ļoti lielā daudzumā. Protams, bez braukšanas būs arī jāveic kaut kādi papildus uzdevumi (vingrinājumi ar riteni, braukšana ar segvejiem (segway) u.c.).''


Foto: Guntars Stupelis

Jautāts, kādi būs ekipāžas mērķi šajā rallijā, Dzenītis atbildēja īsi: "Ja uz iepriekšējiem rallijiem un uz to pasākumu kā tādu biju ļoti iesprindzis, tad šobrīd situācija ir tāda, ka pēdējo reizi savā sporta mašīnā sēdēju tikai pagājušā gada minirallijā. Tikai piektdien pēcpusdienā paņemšu to auto un pa taisno došos uz sacensībām. Šogad brauksim tikai sava prieka pēc. Nemocīsim sevi ar domām par kaut kādu rezultātu,'' turpina Mārtiņš.


Foto: Valdis Zāgeuss

Jautāts par konkurentiem un iespējamajiem favorītiem, Mārtiņš turpina. ''Domāju, ka Renaldas Gabartas (Top Gear Lietuva galvenais redaktors) būs viens no galvenajiem favorītiem, kurš, manuprāt, šajā rallijā ir uzvarējis padsmit reizes. Tāpat ātrs būs polis Jaceks Jureckijs, ukrainis Sergijs Kravecs u.c. Interesanti, ka uz starta izies arī daži Lietuvas rallija braucēji (Vaidotas Žala un Audrius Pivoras/Gintautas Šlepikas).


Caterham Superlight R300 automašīna.

Tāpat noteikti būs interesanti pavērot, kā ies somam Aimo Niemi, kurš brauks ar Caterham Superlight R300. Es tik nezinu, kā viņši ar šo auto brauks, ja līs lietus (smejas).''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png