profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vorobjova stūrmanis: Tik ātri vēl nebiju braucis (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 21.05.2014 - 16:10 Vorobjova stūrmanis: Tik ātri vēl nebiju braucis (VIDEO)
Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks. Foto: Alfonsas Rakauskas

Talsu rallijā uzvaru svinēja igaunis Rauls Jēts. Par uzvaru gatavi cīnīties bija arī Jānis Vorobjovs/Andris Mālnieks, taču tehnisks defekts rallija ceturtajā ātrumposmā to liedza darīt.

''Izvērtējot visus apstākļus, pirmajā Talsu rallija dienā nolēmām neskriet pa galvu un kaklu, jo plāns bija pabeigt pirmo dienu ap pirmo desmitnieku, lai nākamajā dienā varētu startēt no labākas pozīcijas,'' pēc rallija finiša portālam Go4speed atzina Andris Mālnieks.


Vorobjovs/Mālnieks. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

''Pirmajā Talsu rallija dienā vienā no ātrumposmiem 50 metrus pirms finiša līkumā bija liels akmens. Izvairoties no tā, nolēmām tam akmenim pārbraukt pāri ar mašīnas vidu. Diemžēl šis akmens sabojāja degvielas padeves sistēmu, kā rezultātā nākamo posmu nobraucām ļoti lēni, jo mašīna uz priekšu negāja. Šī tehniskā defekta dēļ zaudējām daudz laika, tāpēc pirmo dienu pabeidzām tikai 28.vietā (+1:45:02).''

Pēc pirmās dienas neveiksmes ekipāža atzina, ka otrajā dienā brauks savam un skatītāju priekam, jo bija skaidrs, ka par augstu rezultātu būs ārkārtīgi grūti cīnīties. ''Uz otro dienu nolēmām braukt savam priekam un, ja tas izdosies, tad būs gan ātrums, gan rezultāts. Otro dienu startējām aiz Aleksandra Gorelova ekipāžas. Jau pirmajos divos posmos sanāca viņu noķert, tāpēc braucām lielā puteklī, kur brīžiem redzamība bija tuvu nullei. Jāatzīmē, ka vienā brīdī putekļu dēļ ar mašīnas aizmuguri jau bijām ieslīdējuši grāvī. Lai arī tur bija ap 150 – 160 km/h liels ātrums, Jāņa meistarība ļāva saglabāt kontroli pār auto un turpināt braukt. Tas bija bīstami, jo bija sajūta, ka braucām iekšā pilnīgā sienā,'' turpina Andris.


Vorobjovs/Mālnieks. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Pēc otrās dienas diviem ātrumposmiem Re-grouping zonā pie mums pienāca dalībnieku tiesnesis Uldis Hmieļevskis, kurš, redzot, ka mēs ķeram priekšējo ekipāžu, pajautāja, vai mums puteklis netraucē, uz ko, protams, atbildējām, ka ir grūti, jo puteklis ir un tas mūsu braukšanu brīžiem padara bīstamu. Vēlāk viņš noskatījās onboard, kurā pārliecinājās, ka nemānāmies. Nedaudz vēlāk mums pazvanīja rallija direktors Jānis Krastiņš, kurš paziņoja, ka mēs turpmāk startēsim ar divu minūšu pauzi. Lai arī daudzi ir neizpratnē par šādu lēmumu, varu apliecināt, ka paši nevienam neko neprasījām un nelūdzām. Tas bija tiesnešu lēmums,'' divu minūšu startēšanas iemeslu skaidro Mālnieks, kurš vēlāk piebilda, ka pat garākajā 11.posmā, kad trasē ekipāža devās jau pēc divām minūtēm, pie beigām jau tika noķerta iepriekšējā ekipāža.

Tas, kas notika rallija pēdējā ātrumposmā, to redzēja visi, kuri bija Talsu rallijā. Vorobjovs/Mālnieks 24,78 kilometrus garajā posmā tuvāko sekotāju apsteidza par 14,32 sekundēm un izrāva pirmo vietu N4 klasē!


Vorobjovs/Mālnieks. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Uz pēdējo posmu noskaņojums bija kaujiniecisks. Jau tad mēs Re-grouping zonā Aivim Eglem godīgi pateicām, ka iesim uz visu banku. Pirms pēdējā posma mēs no mašīnas izņēmām ārā visu, ko varējām, un šoreiz risks attaisnojās, lai arī, protams, trasē bija daži riska momenti, kad arī varējām avarēt un izstāties. Pēdējā ātrumposmā tiešām braucām no visas sirds un vēl vairāk. Iebraucot finišā, nedaudz apjuku un aizmirsu, kāds bija Egles numurs, tāpēc tiesnešiem vairākas reizes jautāju, lai pasaka, kāds ir Egles rezultāts. Tajā brīdī pie automašīnas priekšas piegāja Aldis Pīlēns, kurš ar smaidu un izbrīnu sejā ar pirkstu pagrozīja pie deniņiem (veselīgi smiekli).''

''Bija liels gandarījums, ka izdarījām to, kas bija gandrīz tuvu neticamajam. Vai varējām pabraukt vēl ātrāk? Jānis teica, ka varēja vēl nedaudz ātrāk, bet, cik tas būtu labi un pareizi, nezinu, jo man likās, ka ātrāk vairs nevar. Jebkurā gadījumā, tik ātri vēl nebiju braucis (smejas). Prieks neaprakstāms.''

''Kopumā rallijs bija lielisks, tikai žēl, ka pirmajā dienā tik daudz zaudējām. Domāju, ka mēs varējām pacīnīties par tiem augstākajiem rezultātiem,” nobeidz Mālnieks.

Vorobjovs/Mālnieks Talsu rallija noslēdzošajā ātrumposmā (no 3:00):


Komentāri
Agris 21.05.2014 22:37
Jānītim beidzamajā dopā putniņš iedeva svētību..... ( 5,45min. )
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png